Leder du efter et alternativ til den klassiske charterferie med pool og strand? Hva’ så med at tage på ferie i Alperne og kombinere aktiv ferie og oplevelser med afslapning og solskin?

Du kan fx sammensætte en kør-selv-ferie, eller du kan flyve til Lyon Lufthavn og leje en bil derfra, som står klar til dig, når du lander. Herfra kan du køre på eventyr i de franske alper. Det er en perfekt måde at holde ferie med de lidt større børn på. Eller hvad med Østrig? Her kan du fx efter en lang dag med vandreture eller mountainbiking lade batterierne op i aftensolen med et glas vin.

I Alperne vil du blive betaget af den friske bjergluft, de imponerende bjergtoppe, floder, marker og vilde blomster. Så læs med her og få øjnene op for de mange muligheder, der ligger lige for fødderne af dig på en ferie i Alperne.

Vandring og aktiv ferie i Wagrain i Østrig

Med ikke mindre end 140 kilometer vandrestier er Wagrain vandrernes paradis. Så det er bare med at få pudset vandrestøvlerne og komme afsted. Wagrain er et fantastisk sted at vandre og er spækket med smukke bjergskråninger, bjergtoppe og kilometerlange enge med masser af dyreliv.

Hvis du ikke er så meget for at vandre op ad stejle bjergskråninger, kan du i stedet tage bussen derop eller én af de store lifte (Grafenberg eller Flying Mozart). Herfra kan du vandre i et nemmere tilgængeligt terræn . Og der er også mange bjergrestauranter, hvor du kan få lidt godt i maven, mens du hviler benene.

Hvis du ikke har fået nok af at vandre efter at have oplevet Wagrain så tag til Salzburg. Her finder du yderligere 350 kilometer vandrestier! Og Salzburg byder samtidig på meget mere end vandrestier. Det er én af Europas ældste byer samt Mozarts fødeby.

Aktiv ferie i Alperne

 

Cykelferie ved Alpe d’Huez i Frankrig, Saalbach i Østrig og Livigno i Italien

Mange af de populære skisportssteder i Alperne tilbyder udlejning af cykler om sommeren. Så kan man tage liften op og cykle ned. Ligesom man gør, når man står på ski. Og udsigten er fantastisk! Prisen ligger på ca. 7 Euro for en time og 23 Euro for en hel dag.                                                                                                                   

Uanset hvilken form for cykling, du er til, er der helt sikkert noget for dig i Alperne, fx ved Alpe d’Huez i Frankrig. Området er kendt som skiferiedestination, men cykling er også helt fantastisk her. Alpe d’Huez er den legedariske bjergby fra Tour de France, som ligger i ca. 1860 meters højde. Etapen ved Alpe d’Huez er den mest prestigefyldte at vinde.  Bjerget er kendt for sine 21 ”hårnålesving” og en idé er at prøve kræfter med ruten på mountainbike.                                                                                                                                                          
Også Saalbach i Østrig og Livigno i Italien er skønne byer, der tilbyder cykel- og mountainbikeudlejning i fantastisk beliggende natur og udfordrende terræner.

Aktiv ferie i Alperne

 

Bjergklatring og aktiv ferie Tignes, Frankrig

Du behøver ikke at være en erfaren bjergbestiger for at prøve kræfter med klatring i området Tignes i de franske alper. Her kan alle være med, både børn og voksne.

Læs mere på seetignes.com hvor du også kan finde endnu flere aktiviteter i Tignes som fx paragliding, rafting og helikoptertur. Vær opmærsom på eventuelle aldersbegrænsninger.

Aktiv ferie i Alperne

 

Area 47: Østrigs største udendørs forlystelsespark

Area 47 i Ötztal, er Østrigs største udendørs forlystelsespark med alt, hvad du kan komme i tanke om af udendørs vandaktiviteter, vandland og ekstrem sport. Her er aktiviteter til vands, til lands og i luften.

Der er flere overnatningsmuligheder i parken, nemlig tippier, værelser og lodges. Og hvis I ikke vil køre derned, så er den nærmeste lufthavn Innsbruck, som ligger 48 km derfra.

I området er også både rafting, klatring, wakeboard, mountainbiking og motocross. Så der er ingen risiko for at komme til at kede sig. Læs mere på area47.at

Aktiv ferie i Alperne