Istanbul er Tyrkiets største by, og den ligger faktisk både i Asien og Europa! Bosporosstrædet (Det Gyldne Horn) skærer midt igennem byen og deler dermed byen i en europæisk og asiatisk del. Det er byen, hvor man tydeligt fornemmer, at Europa møder Asien, vest møder øst, og nyt møder gammelt. Der er derfor helt særlige oplevelser.

Tyrkisk mad


Snyd heller ikke dig selv for de mange tyrkiske madoplevelser. Luftigt tyrkisk brød med falafel, kebab og frisk yoghurt. Især i den gamle bydel ved vandet finder du mange herlige små gadekøkkener med de lækreste köfter og bagte, fyldte kartofler.

Istanbul mad


Istanbul byder på et mix af oplevelser for en hver smag og er et godt turistmål for dig, der er interesseret i kultur og historie.

Seværdigheder i Istanbul


I den tyrkiske hovedstad finder du alt fra velduftende krydderimarkeder til gigantiske moskéer. Prøv desuden det tyrkiske bad (hamam), og føl dig ren som aldrig før!

Listen over seværdigheder i Istanbul er lang. Mod syd (på den europæiske side) ligger den gamle bydel Sultanahmet med historiske seværdigheder som Topkapi-paladset og Den Blå Moské. En ferie i Istanbul SKAL også inkludere et besøg i Hagia Sophia. Den blev opført som kristen basilika i 530’erne, og i næsten 1000 år var den verdens største kirke. I dag fungerer den som museum, og den er et helt ypperligt eksempel på byzantinsk arkitektur og er et fantastisk syn. 

Vi har forsøgt at samle en liste over de seværdigheder du bare ikke må misse. God læselyst!