Istanbul er Tyrkiets største by, og den ligger faktisk både i Asien og Europa! Bosporosstrædet (Det Gyldne Horn) skærer midt igennem byen og deler dermed byen i en europæisk og asiatisk del. Det er byen, hvor man tydeligt fornemmer, at Europa møder Asien, vest møder øst, og nyt møder gammelt. Der er derfor helt særlige oplevelser i Istanbul.

Istanbuls seværdigheder

Gaderne er fyldt med skopudsere, barberer og krydderisælgere, og du bliver straks mødt af en rig historisk arv. Mod syd (på den europæiske side) ligger den gamle bydel Sultanahmet med historiske seværdigheder som Topkapi-paladset, Den Blå Moske.

En ferie i Istanbul SKAL også inkludere et besøg i Hagia Sophia. Den blev opført som kristen basilika i 530’erne, og i næsten 1000 år var den verdens største kirke. I dag fungerer den som museum, og den er et helt ypperligt eksempel på byzantinsk arkitektur og er et fantastisk syn. 

Bydele i Istanbul

Mange vælger at opleve Istanbul til fods, da afstandene er korte, og man kan gå rundt til de fleste seværdigheder. Der er masser af autentisk tyrkisk stemning at opleve til fods både i den gamle bydel Sultanahmet og de nyere områder med trendy restauranter og butikker.

Bydelen Beyoglu anses for at være én af de mest trendy bydele i Europa. Her bliver du mødt af et internationalt præg med barer, specialbutikker og restauranter, der ligger side om side. Der er også masser af natteliv med diskoteker og livekoncerter med alt fra reggae og tango til jazz og soul

Bazarer Istanbul

Grand Bazaar, hvor tusindvis af butikker udgør et sandt shoppingmekka med alt imellem himmel og jord.

Over alt i Istanbul støder du på små og store markeder og bazarer, men især den asiatiske del af byen er kendt for sine markeder. Besøg fx gademarkedet Sali Pazari, der er byens største og mest besøgte.  

Tyrkisk Bad (hamam)

Din rejse til Tyrkiet er ikke fuldendt, før du er blevet forkælet med et ægte tyrkisk bad (hamam). Du træder ind i en verden af wellness og afslapning, når du kommer indenfor. Du bliver skrubbet igennem fra top til tå, og bagefter får du en lækker massage.

Kanalrundfart Istanbul

Efterfølgende kan du jo tage på en smuk kanalrundfart, da mange af byens seværdigheder ligger ud til Bosporosstrædet. På sejlturen kan du beundre smukke paladser, huse og moskeer. Der ligger også en lille ø i strædet, kendt som Princess Island, som man kan sejle til.

Tyrkisk mad

Snyd heller ikke dig selv for de mange tyrkiske madoplevelser. Luftigt tyrkisk brød med falafel, kebab og frisk yoghurt. Især i den gamle bydel ved vandet finder du mange herlige små gadekøkkener med de lækreste köfter og bagte, fyldte kartofler.

Istanbul byder på et mix af oplevelser for en hver smag og er et godt turistmål for dig, der er interesseret i kultur og historie.