Oplev Antalyas mangfoldighed: Fem spændende dagsture

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Billund Lufthavn

 

Antalya, også kendt som porten til det sydlige Tyrkiets turkise hav og lange strande, byder ikke kun på sol og sand. Dette område er også rigt på historiske ruiner, naturskønne oaser og eventyrlige udendørsoplevelser. Hvis du er på farten i Antalya og ønsker at udforske mere end blot strandområderne, så har Billund Lufthavn sammensat en liste over fem spændende dagsture, der nemt kan tilpasses dit ophold.

 

Historiske ruiner og fortidslevn i nærheden af Antalya

Antalya
Billede: bll.dk

Langs den tyrkiske sydkyst er der en overflod af fascinerende ruiner og historiske udgravninger. Disse vidner om vores forfædres kærlighed til regionen og Middelhavet.

Selv hvis du ikke er en historieentusiast, vil du blive fascineret af at gå i fodsporene på store figurer som Alexander den Store og de romerske kejsere.

Inden for kort køreafstand fra Antalya by og lufthavn finder du nogle af de mest interessante udgravninger i Lilleasien. To af de mest bemærkelsesværdige steder er Aspendos og Side, der ligger øst for byen.

Aspendos, beliggende cirka 40 kilometer væk, huser et af verdens bedst bevarede amfiteatre. Side er en charmerende havneby med en gammel bydel, der er næsten 3000 år gammel.

 

Cirali & Olympus: Naturskønne oaser med antikke ruiner

Cirali skilt
Billede: bll.dk

Den afsides beliggende badeby Cirali, der ligger 80 kilometer sydvest for Antalya, er en stille og vidunderlig perle. Det er ikke en trendy hotelby, hvilket kun bidrager til dens charme. For at nyde denne skjulte perle anbefales det at bo et par nætter i et privat gæstehus eller et lille hotel.

Cirali er omgivet af dramatiske bjerge og ligger i nærheden af den antikke by Olympus, hvor Alexander den Store overvintrede. Olympus, der kan nås via stranden fra Cirali, er en ruinby med en alder på 2500 år og er ideel som en dagstur.

 

 

Bjerget Olympos: Spektakulær udsigt og udendørs eventyr

Når man ser indlands fra kystlinjen ved Antalya, er det umuligt at undgå de imponerende bjerge, der strækker sig mod himlen. Det mest markante bjerg i horisonten er Olympos, der rager op over hotelbyen Kemer, 65 kilometer fra Antalya.

En kabelbane fra Kemer fører op til toppen af bjerget, hvor man kan nyde en betagende udsigt i 2365 meters højde.

Om foråret og sommeren åbner terrænet op for spændende muligheder såsom mountainbiking, vandreture og paragliding ned til kysten.

Uanset årstiden er Olympos et imponerende syn med sine sneklædte tinder og det turkisblå Middelhav i det fjerne.

 

Geyikbayiri, tag på eventyr i naturen nær Antalya

Geyikbayiri
Billede: bll.dk

Man behøver ikke at rejse langt fra Antalya for at finde landbrugsområder og kuperede højdedrag. Bare 26 kilometer væk ligger landsbyen Geyikbayiri, der fungerer som en oase for fred, ro og eventyr.

Landsbyen er selv en lille udpost i bjergene, som primært besøges af lokale, der er fortrolige med området. Masseturismen har endnu ikke nået dette sted.

Der er et par mindre hoteller i området, der gør det muligt at blive et par dage eller leje en hytte som base til vandreture.

Området byder på velmarkerede vandreruter og er også et paradis for cyklister, der kan udfordre sig selv på stigningerne. Om vinteren giver sneen området et alpint præg, men stadig med et klart tyrkisk touch.

 

Rafting i Koprulu Kløft: Vilde farvande og autentiske oplevelser

Antalya
Billede: bll.dk

Omkring 90 kilometer nordøst for Antalya ligger Koprulu Kløften, et forvredet og vildt landskab, der er hjemsted for nogle af de bedste white water rafting-oplevelser i regionen.

Kløften strækker sig gennem Koprulu Nationalpark, og flodforløbet bliver mere dramatisk, jo længere man bevæger sig ind i landet.

Om sommeren tilbyder forskellige raftingoperatører spændende ture, og der er også andre aktiviteter tilgængelige.

Mens de fleste turister vælger pakkerejser og vender tilbage til deres hoteller efter mørkets frembrud, kan det anbefales at skræddersy sin egen tur for at nyde dette vilde, men indbydende område af Tyrkiet.

Selv uden for sæsonen er en tur til området en autentisk oplevelse med mulighed for at beundre landskabet, nyde te og se de lokale fremstille fladbrød, som de har gjort det i generationer. Det er et magisk indblik i det traditionelle Tyrkiet.

Rejsetilbud

nyhavn-district
Rejse til Jordan
IMG_7625-2

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)