Sommer i Danmark: 9 roadtrips til ferien

Det er sommer i Danmark og oplagt at udforske det skønne danske land – måske på en af disse ni roadtrips? For selvom mange danskere drager til udlandet, når de har ferie, er det bestemt ikke nødvendigt at tage flere tusinde kilometer sydpå for at få nye, skønne oplevelser. Det er de færreste, der tænker over det, men Danmark rummer et alsidigt landskab med afvekslende natur.

Så hvorfor ikke bruge din ferie på at tage på roadtrip i Danmark? Hotels.com giver dig ni gode grunde til at pakke bilen, gribe rattet og begive dig ud på de danske landeveje. Disse roadtrips i Danmark kan noget helt specielt!

1. Margueritruten

roadtrips danmark
Foto: Destination Nordvestkysten

Margueritruten er mere end 4.000 kilometer lang og kommer omkring hele Danmark – fra toppen af Jylland til bunden af Lolland-Falster. Ruten blev indviet i 1991 af Dronning Margrethe II og er opkaldt efter hendes yndlingsblomst, margueritten.

Mange vælger at gå eller cykle dele af ruten, men hvis din tid er knap, kan du med fordel tage (noget af) ruten i bil. Du kan selvfølgelig altid vælge at holde ind, når du kommer forbi vigtige milepæle. Ruten passerer nemlig mere end 200 af Danmarks mest kendte seværdigheder og turistattraktioner såsom Thy Nationalpark og Stevns Klint.

2. Rubjerg Knude Fyr

roadtrips danmark
Foto: Destination Nordvestkyst

Tag på roadtrip til Rubjerg Knude Fyr – et fyrtårn, der står farligt tæt på den stejle klit ned mod det vilde og brusende Vesterhav! Eller det gjorde det i hvert fald, indtil det i 2019 på fascinerende vis blev flyttet længere ind i landet.

Den triste udsigt for fyret er, at områdets voldsomme sandflugt om 15-20 år vil tvinge fyret ud over klitten og ned i havet. Så hop ind i bilen, og kør en tur til det verdensberømte fyr, mens du stadig har mulighed for det. Turen dertil er en oplevelse i sig selv og tager dig igennem fortryllende naturområder med flade lyngmarker, høje fyrretræer og stejle sandklitter.

Adresse: Fyrvejen, 9480 Løkken

3. Den jyske vestkyst

roadtrips danmark
Foto: Destination Vesterhavet

Det er ikke uden grund, at omkring halvanden millioner tyskere årligt valfarter til den danske vestkyst. Det er især de kilometerlange sandstrande og den unikke natur, der både tiltrækker turister, men også gør en roadtrip til den jyske vestkyst til noget helt særligt.

Når du har pjasket rundt i bølgerne, kan du beundre bunkerne, der står på stranden som et levn fra Anden Verdenskrig. Hvis det ikke er strandvejr, hvilket som bekendt langtfra er en garanti i Danmark, findes der en masse andre aktiviteter, der er værd at sætte sig ind i bilen og køre efter.

Besøg eksempelvis Nordsøen Oceanarium, hvor du kan møde den legendariske klumpfisk, eller tag på en tur gennem Danmarks historie på et af de mange bunkermuseer.

4. Egeskov Slot

roadtrips danmark

På Fyn finder du et fortryllende slot omgivet af grønne parker, blomstrende haver og mystiske labyrinter. Egeskov Slot er Europas bedst bevarede vandborg, der ligger midt i en voldgrav med en imponerende dybde på fem meter.

Kør en tur gennem det smukke landskab til en af Fyns største turistattraktioner, så du kan beundre slottet og omgivelserne med dine egne øjne. Tro det eller ej, men hvis du er til action og eventyr, finder du også det på Egeskov Slot. Her kan du nemlig komme op og klatre i de mere end hundrede år gamle bøgetræer, der omringer slottet, i det kendte trætops-anlæg.

Adresse: Egeskov Gade 22, 5772 Kværndrup

5. Skagen

Foto: VisitNordjylland

Tag på roadtrip til Danmarks nordligste punkt! I Skagen finder du fantastiske fiskerestauranter, inspirerende museer og nogle af Danmarks mest besøgte turistattraktioner inden for rækkevidde.

Oplev eksempelvis Grenen, hvor havene Skagerrak og Kattegat mødes for enden af en af verdens længste odder, eller kør til den tilsandede kirke, der siden middelalderen har gravet sig dybere og dybere ned. Skagen er især kendt for Skagensmalerne med deres realistiske og farverige friluftsmalerier samt de Skagensgule huse, der pryder bybilledet.

Området omkring Skagen byder desuden på en vild natur, som du ikke finder mange andre steder i Danmark. Råbjerg Mile, Danmarks største vandreklit, er et godt eksempel herpå.

Adresse: 9990 Skagen

6. Møns Klint

Pak bilen, og kør til Møn. Her finder du Danmarks mest spektakulære kyststrækning, Møns Klint. Den kridhvide klint strækker sig 128 meter over det turkisblå hav. Denne enestående kontrast mellem det blå hav og de hvide vægge er med til at gøre Møns Klint til et helt særligt syn. Alligevel kan turen dertil være et mål i sig selv.

På din roadtrip til Møns Klint kan du nemlig se noget af Danmarks smukkeste natur, der gør køreturen til en unik oplevelse. Du kan med fordel sætte tid af til at holde ind undervejs for at få en is fra Møn Is eller gå en tur i nogle af Møns magiske skove med ældgamle træer. Her kan du også finde udsigtsposter, hvorfra du kan se den imponerende klint.

Adresse: 4791 Borre

7. Svanninge Bakker

Foto: VisitFaaborg

I Faaborg Kommune på Fyn finder du en ægte guldgrube bestående af fortryllende skovarealer, imponerede udsigtsposter og indtagende bakkeområder. Guldgruben hedder Svanninge Bakker – eller Svanninge Bjerge – men omtales ofte som “de fynske alper”.

Området er i dag grønt og frodigt, men sådan har det ikke altid været. For omkring 100 år siden bestod bakkerne ikke af andet end sand, så for at begrænse den voldsomme sandflugt valgte man at tilplante de store områder. Resultatet er et underskønt paradis, der årligt besøges af knap 300.000 naturelskere.

Adresse: 5600 Faaborg

8. Rold Skov

roadtrips danmark
Foto: Naturstyrelsen

Har du nogensinde været i en ægte troldeskov? Tag på en roadtrip til Rold Skov, hvis kringlede bøgetræer har været med til at give skoven navnet Troldeskoven. Rold Skov vrimler med fortidsminder.

Har du blandt andet hørt fortællingen om de berygtede røvere fra Rold, der brugte skoven og de ældgamle bøgetræer som deres skjulested i 1800-tallet? Eller om oldtidskirkegården, hvor du kan finde 50 gravhøje i forskellige størrelser samlet ét sted? Slip din fantasi løs, og udforsk skoven med al dens historie og mystik.

Adresse: 9520 Skørping

9. Råbjerg Mile

I Danmarks nordligste del finder du Råbjerg Mile, landets største vandreklit, der hvert år flytter sig mere end 15 meter med vinden. Vandreklitten er et unikt naturfænomen, du ikke finder andre steder i Danmark. Har du ikke besøgt Råbjerg Mile endnu, er det bestemt en udflugt værd – en udflugt, der med sikkerhed giver sand i skoene.

Når du vandrer henover de store sandbanker, kan du godt blive i tvivl om, hvorvidt du egentlig befinder dig i Danmark. Hele sceneriet minder mest af alt om noget fra Saharas ørken. Selvom Råbjerg Mile godt kunne forveksles med én stor sandkasse, skal du tage dig i agt for kviksand. Men en skøn naturoplevelse er det.

Adresse: Råbjerg Mile Vej, 9990 Skagen

Rejsetilbud

Krydstogt på Nilen
Fjordgaarden
Ø-hop Hawaii

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

troldejagt i Danmark
Nimb Rooftop København
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)