Announce:

Rejser – og især til udlandet – udgør en en større risiko end normalt, når det kommer til dine personlige ejendele eller data. Hvis du er opmærksomhed på din sikkerhed, er det muligt at undvige nogle af disse risici. Selvom det aldrig bliver muligt at give fuldstændig sikkerhed og privatliv på nettet uden nødvendige ekspertise og udstyr, så er der stadig visse forholdsregler, som du kan tage for at øge din beskyttelse online betydeligt. Derfor får du her et par tips, som sikrer din sikkerhed OG dit privatliv på internettet, når du rejser til udlandet..

Beskyttelse mod tyveri af dine enheder

En mest almindelige trusler for din internet- og informationssikkerhed, som du skal passe på, når du rejser i udlandet, er, at dine enheder kan blive stjålet. Tag derfor altid forholdsregler, som fx at bruge tyverisikrede rygsække og opbevare dine enheder på dig, da det kan reducere muligheden for tyveri. Ligegyldigt hvad, bør du stadig sikre, at dine enheder er beskyttet med en adgangskode, så ingen kan få adgang i tilfælde af tyveri. Du bør også reducere den tid, det tager, før skærmen låses ved inaktivitet..

Tjek wi-fi-netværk, før du opretter forbindelse

Åbne wi-fi-netværk er som en honningkrukke for hackere – de tiltrækkes i stor stil, og du bør undgå dem helt. Hvis du skal bruge et åbent netværk, skal du sikre dig, at du har software, der fanger hackere, malware og mere. Det er bedst at bruge netværk fra hoteller tæt på, hvor du bor, eller et andet sted, der har et sikkert netværk. Alligevel skal du dobbelttjekke det korrekte netværks-SSID, før du opretter forbindelse. Hackere kan oprette et netværk med et netværks-SSID, som ligner hotellets eller et andet steds for at narre brugerne. Hvis du vil bruge wi-fi i udlandet og være helt tryg, er den eneste vej altså gennem en premium VPN, da det skaber en tunnel, som dine data kan rejse igennem.

Slå funktioner fra, som forbinder dig automatisk

Hvis dine enheder har funktionen, hvor der oprettes automatisk forbindelse til wi-fi eller Bluetooth, når den genkender et åbent netværk, så skal du slå disse funktioner fra. Du må endda tage det skridtet videre, hvor din enhed bør bede om godkendelse, inden der oprettes forbindelse. Derudover bør du deaktivere automatiske funktioner til fildeling eller funktioner, som giver fuld læse- og skriveadgang til dine enheder.

Ryd adgangskoder, historik, cookies og cache fra din browser

Ofte tillader vi, at vores browsere gemmer adgangskoder og andre personlige oplysninger, så vigtige hjemmesider er lettere at bruge og få adgang til. Det kan dog være en enorm risikofaktor i tilfælde af tyveri eller hacking. Før du rejser til udlandet, skal du sørge for at rydde hele din browser eller beskytte dine brugerkonti med adgangskoder, kryptering eller endda tofaktorbekræftelse

Undgå at gå på vigtige websites på offentlige enheder

Hvis du skal bruge en offentlig tilgængelig computer, skal du undgå at gå ind på websites, hvor du bruger vigtige oplysninger som fx banksider, sociale medier og andre. Du bør kun besøge generiske hjemmesider på offentlige steder, så du ikke indtaster personlige data.

Invester i et antivirusprogram

En masse antivirussoftware kommer med opdaterede funktioner til internetsikkerheden, der beskytter din enhed mod hackere, malware, indsamling af oplysninger fra websites og meget mere. Sørg for, at du investerer i et troværdigt antivirusprogram, da det giver en betydelig mængde internetsikkerhed.

Konklusion

Disse nemme trin kræver faktisk ingen teknisk ekspertise og kan være stor hjælp til at forbedre din internetsikkerhed og privatliv. Husk, at der er mange flere relevante trin, som du kan tage for at beskytte dine oplysninger mod snagende øjne.