Sverige

Stockholm
Turning Torso
Hvem siger, at man behøver at rejse mange tusinde kilometer væk for at holde en fantastisk ferie? Nabolandene omkring Danmark emmer af sjove ferieoplevelser til hele familien. Oplev Sverige, hvis du har lyst til at nyde en hyggelig tur med familien, uden at du skal bruge lang tid på transporten. Sverige kan give dig alle de ferieoplevelser, som du drømmer om. Oplev Sverige, hvis du er vild med god mad eller spændende museer til hele familien. Sydsverige har et væld af oplevelser, hvor selv de mindste kan være med – blandt andet Nordens største forlystelsespark Liseberg og Astrid Lindgrens Verden. Sverige er lige ovre på den anden side af Øresund, og der er altså hverken lang vej ud eller hjem. Dette gør disse destinationer oplagte til en forlænget weekend eller måske endda bare en dagstur? Skal du besøge Sverige, er det blandt andet en god idé at lægge turen forbi Malmø, Gøteborg og Småland. Sverige

Kultur i Malmø

Når du tænker på Malmø, kan det være, at du primært har shopping i tankerne. Dette er uden tvivl begrundet, da du i Malmø finder enorme shoppingcentre med flere hundrede butikker. Dog rummer Malmø meget mere end bare alverdens former for shopping. I Malmø er der nemlig også et blomstrende kulturliv. Oplev Sverige og Malmø, det ligger nemlig lige på den anden side af Øresund! Her har du blandt andet mulighed for at komme på kunstmuseum ganske gratis. Dette sker på Moderna museet, hvor du har mulighed for at udforske samtidskunst fra hele norden. Her finder du desuden kunstrelaterede workshops og guidede rundture. Vil du gerne opleve en mere jordnær form for kultur i Malmø, er det oplagt at besøge nogle af de mange temalegepladser. Spredt over hele Malmø finder du over 20 legepladser, som blandt andet bevæger sig inden for temaer som planeter, landbrug og natur. Vandet løber mange steder i Malmø, og derfor er det oplagt at opleve den malmøske kultur fra denne kant. Du kan for eksempel leje en vandcykel eller en elbåd, som du kan sejle med i byens kanaler. Dette vil med garanti være en populær aktivitet for både børn og voksne. Læs mere om Malmø her:

Oplev Gøteborg – Næststørste by i Sverige

Oplev Sverige i Gøteborg! Gøteborg er nemlig Sveriges næststørste by. Byen er fyldt med kulinariske oplevelser og kulturelle tilbud. Og så er det desuden her, at du finder Nordens største forlystelsespark, Liseberg! I Gøteborg er der altså oplevelser til folk i alle aldre. Foruden turene til fods findes der mange charmerende måder at bevæge dig rundt i byen på. Sporvogne kører nemlig stadig rundt i gaderne og giver byen et hyggeligt særpræg. Med en tur til Gøteborg kan du både få storby- og strandferie. Skærgården ligger nemlig ganske tæt på. Hvis du er et vaskeægte madøre, er Gøteborg bestemt heller ikke en dårlig destination. Der findes nemlig et væld af fantastiske spisemuligheder her. Udover de gode restauranter, bør du ligeledes give dig tid til at indsnuse byens stemning på nogle af de moderne caféer. Oplev Sverige med hele familien. Gøteborg har nemlig et væld af aktiviteter, der henvender sig særligt godt til børnefamilier. Foruden den enorme forlystelsespark Liseberg, kan du ligeledes opleve Universeum, som er et videnskabscenter med akvarier, regnskov og sjove eksperimenter. Vil du for alvor give den gas i Gøteborg, er det muligt at købe et Gothenburg Sightseeing Pass. Dette pas giver dig fri adgang til et væld af oplevelser i byen. Så er det bare om at slå dig løs! Sverige

Astrid Lindgrens Verden

Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte, Mio, min Mio. Ja, listen er lang, når det gælder populære børnebøger fra Astrid Lindgrens hånd. Vil du videregive de spektakulære historier til dine børn på en levende måde, er det oplagt at besøge Astrid Lindgrens verden i Vimmerby i Småland. Astrid Lindgrens verden er en temapark med miljøer fra Astrid Lindgrens børnebøger. Her finder du blandt andet Villa Villekulla, Katholt og Mattisskoven, hvor de berømte figurer bevæger sig rundt. I Astrid Lindgrens verden får du lov til at lege, at du selv er en del af fortællingerne. Oplev Sverige og Astrid Lindgrens verden, hvor du ligeledes finder forfatterens barndomshjem. Her har du mulighed for at få en guidet tur og lære meget mere om Astrid Lindgrens liv. På den måde kan du måske få et bedre indblik i, hvordan netop denne kvinde har skabt de mange fantastiske børneuniverser. Astrid Lindgrens Verden rummer desuden Filmbyen. Her kan du se originale kulisser og rekvisitter fra filmatiseringerne af de mange børnebøger. I Astrid Lindgrens verden har du altså mulighed for at komme bag om alle de store fortællinger. Astrid Lindgrens Verden er en sjov oplevelse for både børn og voksne. Du får lov til at bevæge dig rundt i parken i dit eget tempo, og dermed har du mulighed for at dykke ned i lige den del af historierne, som du har lyst til. Hvis du vil have en hyggelig tur med hele familien, så oplev Sverige!

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)