Stockholm

Stockholm kaldes også “Skandinaviens Venedig”, fordi byen er omgivet af vand og bygget op på hele 14 holme og øer. Men udover de smukke naturomgivelser, er den svenske hovedstad også er kendt for sin smukke arkitektur, gode shoppingmuligheder og hyggelige caféer. 

En rejse til Stockholm

Det er både hurtigt, nemt og relativt billigt at komme fra Danmark til Stockholm – selvfølgeligt lidt afhængig, hvorhen i landet, du rejser fra. Der går både toge og busser til den svenske hovedstad, og både DSB og busselskabet FlixBus har billige afgange til Stockholm fra København. At tage bilen er selvfølgeligt også en mulighed.

Det tager knappe 7 timer at køre fra København til Stockholm. Hvis du ikke gider bruge tid på at rejse, så er fly det nemmeste. Både SAS, Norwegian og Ryanair har direkte forbindelser til Stockholm fra Kastrup Lufthavn. Stockholm har to internationale lufthavne, henholdsvis Arlanda Airport og Bromma Lufthavn. Begge lufthavne ligger lidt udenfor byen, men det er nemt at komme ind til centrum med enten Flygbuss Shuttle eller tog. 

Spisesteder i Stockholm

Den svenske hovedstad har utallige gode spisesteder – uanset om du ønsker sund morgenmad, en lækker brunch eller velsmagende aftensmad. Er du på udkig efter en rigtig kulinarisk oplevelse, så bør du helt klar aflægge den 1-stjernede Michelin-restaurant Gastrologik i Artillerigatan 14 et besøg. Menuen skifter hver dag, og det er kokken, der bestemmer dagens menu. Delikatessen Bistro Bar er et andet skønt spisested, der ligger i den hyggelige bydel Södermalm.

Den romantiske stemning er helt perfekt for dig, der er på kæresteferie. Og menuen er også vel værd at smage. Desuden laver de nogle rigtig lækre cocktails. Hvis du ønsker en lidt anderledes caféoplevelse, så bør du tjekke The Green Queen ud. Det er en flydende café, hvor du får serveret de lækreste små retter og kager – alt sammen økologisk. Du finder den i Norr Mälarstrand 64. 

Seværdigheder i Stockholm

Stockholm er en virkelig smuk by, som er rig på kultur og historie. Så her er nok at opleve. Et absolut must-see er Vasa Museet. Det er uden tvivl den største turistattraktion i Sverige, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Museet er bygget op omkring det imponerende Vasaskib, der sank i Stockholm skærgård under sin aller første sejlads den 10. august 1628. Skibet blev først bjerget i 1961, og står i dag udstillet i museet. 

Et andet must-see i den svenske hovedstad, er Gamla Stan. Det er Stockholms gamle by, og et rigtig hyggeligt sted at spadsere omkring og kigge på de mange flotte, gamle huse. Udover flere seværdigheder, findes der også mange gode spisesteder og forretninger i den gamle bydel.

Stockholms ældste torv ligger også i Gamla Stan, og det var faktisk her – på Stortorget – at det velkendte Stockholmske Blodbad fandt sted i 1520, da den danske Kong Christian d. 2. lod henrette over 82 af svensk adel, gejstlighed og borgerstand.

Shopping i Stockholm

Stockholm er et skandinavisk mekka for shopping entusiaster! I området kaldet Norrmalm ligger Københavns svar på strøget, Drottninggatan. Her er finder du alle slags butikker – lige fra mærkevareforretninger og kædebutikker til små spændende specialbutikker.

I Drottninggatan ligger også flere gode stormagasiner og shopping center, så som Nordiska Kompaniet og Åhlens City. Hvis du er mere til genbrug og vintage skatter, så er Södermalm det helt rigtige sted, specielt området omkring Zinkensdamm. Kvarteret SoFo er også vel værd et besøg. Det byder på bohemestil og hip mode, og her kan du finde både flere svenske modebrand.

Gamla Stan er også et godt spot, hvis du er på udkig efter trendy second hand tøj, antikviteter eller kunsthåndværk. 

Vejret

Klimaet i Stockholm er såkaldt tempereret. Det betyder, at det sjældent bliver rigtig varm, men heller aldrig bidende koldt. Faktisk minder det stockholmske klima meget om det danske, selvom byen faktisk har flere solskinstimer end Danmark. Så hvis du planlægger ferie til den smukke, svenske hovedstad, så er det måske en idé at pakke solbriller.  

Rejsetilbud

Grønland
Oplev det bedste af Grønland
Se rejsetilbud
Langtidsrejse til Tenerife
Lækker langtidsrejse til Tenerife
Se rejsetilbud
Luksusrejse til Dubai
Luksus-rejse til Dubai
Se rejsetilbud

Seneste artikler

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)