Glasgow er Skotlands største by. Den ligger ved Clyde-floden i det vestlige Skotlands Lowlands. Det siges, at Skotlands hovedstad Edinburgh er ”den fine” by i Skotland, og Glasgow er ”den vilde”. Den er både billigere og større end hovedstaden.

Den byder på både smukke bygninger, gratis museer (fx Riverside Museum), gratis kunst og gallerier, natur, natteliv, gambling og natur.

Aften- og nattelivet byder på mange aktiviteter i byen.

Hvis du skal ønsker at holde ferie i Glasgow, så har rejsebureauet Gislev Rejser specialiseret sig i rejser til Skotland.

Musikens by

Få britiske byer har som Glasgow fostret så mange topnavne indenfor rytmisk og elektronisk musik som Glasgow. Talentmassen og den store musikalske interesse har dog også en tydeligt afsmittende virkning på udbuddet af clubs og spillesteder.

Byen er næsten lige så meget med på beatet som London, når det kommer til livekoncerter. Der er næsten daglige koncerter på spillesteder af virkelig høj kvalitet. Det største spillested er SECC Arena med plads til 10.000 gæster. Det legendariske spillested med det knapt så mundrette navn King Tut’s Wah Wah Hut er netop hvor Oasis først signede med et pladeselskab.

SECC Arena Glasgow

Masser at opleve i Glasgow

Gambling er også noget, som byen er kendt for. Hvis det er noget for dig, så besøg Genting Casino eller Cotton Club Glasgow og spil bl.a. roulette, baccarat, blackjack og poker.

Hvis du har flere penge på lommen efter dén tur, bør du smutte forbi én af de mange gode clubs i byen. Besøg fx Firewater eller The Record Factory.

Af andre skønne aktiviteter kan nævnes i flæng: Tag på shopping på Buchanan Street/Sauchiehall Street som har et væld af butikker og caféer til et hvert behov.

Besøg det fantastisk smukke universitet med det helt eventyrlige udseende, University of Glasgow, der er bygget helt tilbage i 1451 i Victoriansk stil og tilmed har en smuk katedral.

Slap af i Glasgows største park Kelvingrove, der er smukt anlagt i flere niveauer.

Glasgow er altså et oplagt valg til dig som er til original musik, kulturelle seværdigheder, betagende arkitektur og traditionel storbyferie.

University of Glasgow