Sponsoreret indhold

 

Bali er måske en lille ø, men den er spækket med forunderlig natur, vilde oplevelser og kulturelle overraskelser. Drøm med og bliv inspireret til 7 ting, du skal opleve på Gudernes ø.

 

Se de aktuelle rejser hos Stjernegaard.

 

#1: En tur i rismarken

Rismarkerne pryder dale og klæber sig op ad bjergskråninger i store dele af Bali, og flot ser det ud. Men nogle steder udtrykker risen sig alligevel lidt flottere end andre steder. I Belimbing på det vestlige Bali finder du måske Balis smukkeste landskaber af grønne risterrasser, der snørkler sig om det bakkede terræn.

 

Gå en tur i markerne og nyd synet af vulkanen, der tårner op i baggrunden… og når du nu alligevel er på disse kanter, så tag et kig ind i de små byer, hvor tiden synes at have stået stille – og snup en snack eller en kold forfriskning i lokalt selskab.

 

#2: Safari a la Bali

Bali brillerer med så mange ting, at det er de færreste, der får forvildet sig væk fra det sydlige og centrale Bali, men det er en skam. Der er nemlig også overraskelser i vente på det nordvestlige Bali, nærmere betegnet ved Barat National Park, hvor naturen har fået fine betingelser.

 

Her er monsunskov, regnskov, udslukkede vulkaner, smukke strande og koralrev – og sågar savanne. Et landskab, der forundrer og som er hjem for en række helt særlige dyr, blandt andet den endemiske stær og menjanganhjorten. Et oplagt sted, hvis du både vil på safari og svømme på opdagelse blandt et hav af smukke fisk og koraller.

 

#3: Et helligt bad

Selv de gode balinesere kan få brug for aflad for deres synder, og når behovet trænger sig på, går turen til Tampak Siring-templet, der ligger i nærheden af Ubud.

 

Her venter et helligt renselsesritual, hvor balineserne – fuldt påklædte – tager bad i det hellige vand, der fosser ud af hanerne, og som turist er du også meget velkommen, hvis blot du holder dig til etiketten og viser respekt for de lokale. Efter den forfriskende seance kan du fortsætte ind i templet, lægge en offergave og tage en tår hellig vand. Så er du så godt som renset både indvendigt og udenpå.

 

#4: Vidunderlige vandfald

Det går op og ned på Bali, og det bjergfyldte terræn danner grobund for en række skønne vandfald i centrale dele af øen. Blandt andet ved Munduk, der er et rent slaraffenland for naturelskere med hang til fossende vandfald.

 

Ved Munduk finder du en serie af vandfald, bl.a. Melanting- Munduk- og Langaan-vandfaldene, som er de mest kendte, men det er også værd at lægge vejen forbi nogle af de mere ukendte oaser. Gå på opdagelse på egen hånd med et kort i hånden – eller book en lokalguide for nogle timer og kom vidt omkring til de kendte og de hemmelige vandfald.

 

#5: Trækroner prydet med moderkager

Det er ikke så kropsligt, som det umiddelbart kunne lyde som, men set med danske øje er det et aparte koncept, de lokale benytter sig af i den lille by Bayung Gede. På Bali er det skik, at man graver moderkagen ned, når barnet er født, da moderkagen symboliserer barnets tvilling. Men i Bayung Gede gør man det lidt anderledes.

 

Her bliver moderkagen pakket flot ind i kokosnøddeskaller, så den ligner en rund kugle, som hænges op i familiens træ. En tradition som også fungerer glimrende som udsmykning. Hvis du ikke er klar over det, er det næppe noget, du studser over. Men er du opmærksom på det, er det en interessant indgangsvinkel til at forstå de balinesiske skikke.

 

#6: Den hemmelige oase

Der er mange mere eller mindre hemmelige oaser på Bali, og du kan sågar finde flere steder, der går under navnet ’secret garden’. Et af de steder finder du et stykke syd for Lovina, bag Aling Aling-vandfaldene.

 

Langt de fleste besøgende lader sig nøjes med et besøg ved Aling Aling, som også er ganske smukke, men der er mere at komme efter. Fortsætter du langs vandfaldet, vil du opdage endnu en fin lysning med naturlige pools, omringet af klipper og frodige planter, der snor sig op ad klippesiderne. En lille hemmelighed du måske kan være heldig at have for dig selv.

 

#7: Stik af til Nusa Penida og hop i infinity poolen

Nusa Penida er måske sin egen ø, men den er oplagt at kombinere med Bali. Øen er lidt mere vild, rå og rustik end Bali, og så gemmer den på en masse finurlig natur, som gør det sjovt at gå på eventyr. Angel’s Billabong er et perfekt eksempel på, hvordan mennesket kan få glæde af naturens værker.

 

Her finder du nemlig en helt naturlig infinity pool i klippelandskabet, hvor du kan tage en dukkert med udsigt til havet. Timing er til gengæld vigtigt i dette tilfælde. Planlæg dit besøg efter tidevandet og kom ved lavvande, gerne om morgenen eller om aftenen, hvor det er småt med mennesker, og nyd det gode liv midt i naturen.

 

Husk at holde øje med Udenrigsministeriets rejsevejledning, når du planlægger en rejse til Bali eller andre dele af verden.