Østrig

Wien Østrig
Du finder intet land som varsler så ubesværet mellem by og udendørsaktiviteter som Østrig. Den ene dag kan du køre alpine og den næste dag kan du svømme rundt i kejserlige Wien. Gennem århundrede kanaliserende Habsburgerne enorm rigdom ind i kunst og musik. Denne kulturelle efterklang vil du stadig kunne mærke den dag i dag når du besøger Østrig. Når du rejser til Østrig vil du blive garanteret inspirerende historie, skøn kultur og dejlig natur – og på samme tid kan du slappe helt af på din ferie til Østrig.  

Mad i Østrig

Det østrigske køkken er sammensat af et kulinarisk wienerkøkken samt mange forskellige landes køkkener som præges af solide retter som ligger godt i maven. Hver region i Østrig har sin helt egen madkultur som bygger på en spændende blanding af egne traditioner krydret med andre kulturer. Rejser du rundt i det sydlige Østrig vil maden kunne være præget af Italien, mens den i Nord kan være præget af lokale ungarske retter. Af klassiske retter kan man yde wienerschnitzel og apfelstrudel. Når du tager på restaurant i Østrig kan du forvente en aften med god mad med lokale råvarer og en kulturel rejse du sent vil glemme – gennem din mave.  

Transporten i Østrig

Østrigs transport omfatter vejnettet, togdriften og flytrafikken. Vejnettet bærer enormt stort præg af alpernes dominans. Jernbanenettet er hovedsagligt bygget i det Østrig-ungarske rige hvor Wien er midtpunktet i banetrafikken. Herfra er det muligt at rejse i nord, syd og øst. Generelt er det relativt nemt at komme rundt i Østrig – og ellers er det meget hurtigt at lære. Det er desuden meget populært at tage en kør-selv-ferie til Østrig.  

Byer du må besøge

Østrig har en række byer som det anbefales at besøge på sin tur. Wien, Salzburg, Innsbruck og Hallstatt er de mest kendte byer. Derudover anbefales det at besøge Wattens, Melk og Sankt Gilgen. I Wien kan du forbyde dig i historie, udsøgt arkitektur og nogle af Europas mest hyggelige caféer. Salzburg ZOO og Domkirke er også at anbefale til gode dagsture. Derudover kan man besøge et krystalmuseum i Wattens eller områder som er på UNESCOs verdensarvliste som ligger i Østrig.   Østrig  

Aktiv ferie i Østrig

Der er intet som at rejse på ferie, være aktiv og føle at man får noget ud af dagen. Østrig er en virkelig god destination hvis man ønsker at koble af fra hverdagen men samtidig opleve en hel masse i den skønne og dejlige natur. Her er det muligt både at være til vands eller i luften. Du kan blandt andet tage skønne vandreture langs vandet, du kan se solopgangen på en bjergtop eller klatre i bjerge.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)