Viktors Farmor

Rejseselskabet Viktors Farmor er et rejsebureau med speciale i natur- og kulturrejser og har i de sidste 25 år arrangeret grupperejser til alverdens lande. Der er altid en dansk rejseleder med og en lokal engelsktalende guide.

Men hvem står egentlig bag dét, som er blevet kaldt “rejsebureauet med det mest spøjse navn i kongeriget”?

Hvem er Viktors Farmor?

Viktors Farmors borgerlige navn er Kirsten Gynther Holm. Hendes rejselyst blev for alvor vakt, da hun i 1960’erne rejste rundt med sin daværende mand, der var udstationeret i Egypten og Gaza.

Fra 1979 til 1996 gik årene med etnografistudier og freelancevirksomhed som foredragsholder og lejlighedsvis rejsearrangør for venner og bekendte. Det blev imidlertid i 1996 så omfattende, at Kirstens ældste søn sagde: Hvorfor laver du ikke et rejsebureau? D. 15. august 1996 fik hun derfor registreret sit nye rejsebureau i Rejsegarantifonden.

 

Viktors Farmor

 

Maskotten Viktor

Kirsten ville finde et navn til sit rejsebureau, der ikke var så kedeligt og støvet. Hun syntes, det havde været en stor oplevelse at få sit første barnebarn, så derfor blev det opkaldt efter Viktor. Viktor skulle som maskot komme til at lægge både navn og ansigt til bureauet, og hans foto har siden prydet bagsiden af kataloget.

 

Hvordan bliver en Viktors Farmor-rejse til?

Rejserne bliver til på to måder.

Den ene måde er, at Kirsten læser om et eksotisk land eller folk i en bog eller et tidsskrift som for eksempel National Geographic, bliver inspireret og sætter sig for at lave en tur dertil. Sådan blev for eksempel rejsemålet Ladakh til, der i alle årene har været med i programmet.

Den anden måde er henvendelser fra udlandet eller danskere, som har opholdt sig eller rejst i spændende lande.

“Styrken ved at være et lille rejsebureau er, at her skal alt ikke op at vende i en bestyrelse. Her kan vi hurtigt se, om det er noget – og vi får utroligt mange spændende forslag fra mennesker med stor indsigt og kompetence inden for historie, kultur eller natur i nogle fjerne og ofte eksotiske lande”, har Kirsten tidligere udtalt.

Kirsten vil gerne uden for de gængse turistområder. Det er især en oplevelse at møde en række stammesamfund, som man ikke ved, hvor længe vil eksistere. Så Viktors Farmors rejser må betegnes som adventure-rejser, hvor det ikke er komfort, men ekspeditionsagtige oplevelser, der er i højsædet.

 

Viktors Farmor

 

Hvad kendetegner en Viktors Farmor rejse?

  • Små overskuelige grupper på mellem 10 og 20 deltagere
  • Danske rejseledere (engelsktalende lokalguide med).
  • Rundrejser med fagligt indhold (både kultur- og naturoplevelser prioriteres).
  • Et detaljeret dag-for-dag program (med plads til spontane oplevelser).
  • Mødet med lokalbefolkningen (der tilbydes landsbybesøg, besøg i private hjem, skolebesøg eller andre former for indblik i det lokale liv).
  • Gennemskuelig pris (alle gæster betaler det samme, og drikkepenge til guider og chauffører er inkluderet i rejsens pris).

 

Vandreferier

En vandreferie med Viktors Farmor kombinerer vandring i naturskønne omgivelser med kulturelle, arkæologiske og historiske oplevelser. En Viktors Farmor-vandreferie er med andre ord mere end blot naturoplevelser. Den har også et kulturelt indhold, ofte går den gennem mindre besøgte egne, og den giver et indblik i lokalbefolkningens levevis. Alligevel er det bedst, hvis du er i almindelig god kondition og vant til traveture.

 

Adventurerejser

På en adventurerejse skal du være forberedt på, at der er lagt vægt på enestående oplevelser, men at komforten kan være mindre og forholdene mere primitive. Det kan være overnatning i telt, kørsel på dårlige veje eller længere ophold i højder over 3000 meter. Læs mere under den enkelte rejse, så du er godt forberedt.

Harzen

Rejsetilbud

Skirejse til Geilo
Skirejse til Geilo
Se rejsetilbud
Rejse til Jordan
Rejse til Jordan
Se rejsetilbud
Langhoff & Juul
Gastronomisk ophold på Langhoff & Juul Boutique Hotel
Se rejsetilbud

Seneste artikler

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers

Mest læste

rejseoplevelser
Togo, Pelle Hvenegaard
Evia
Verdens mindste lande

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)