Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Zillertal: Fra urtehekse til topkokke og kvalitet

Artiklen er skrevet i samarbejde med Zillertal Tourismus

 

Graukäse og Bröseltopfen: Det er altså ost, vi taler om, og selvom ordene i første omgang lyder en smule gådefulde for mange, er det blot et lille uddrag af menuerne i Zillertals gastronomi.

Kendetegnet for Zillertals gastronomiske tilbud er brugen af lokale og naturlige ingredienser og produkter. Og når man besøger området, smager man ingrediensernes høje kvalitet overalt. Om det er i skihytten, på prisvindende restauranter eller på gåture med urteheksen. Læs med her og bliv klogere på de madoplevelser som venter dig i Zillertal.

 

 

Tradition og tidsånd: Zillertal-hytterne og bjergkroerne

Zillertal i Østrig
Foto: Zillertal Tourismus

 

Uanset om du er på en afslappet vandretur, udfordrende bjergbestigning, en mountainbike-tur eller på skiferie, så har Zillertal mere end 150 hytter og bjergkroer, som inviterer områdets feriegæster til at tage en velfortjent pause undervejs.

Mange af hytterne og kroerne har panoramaudsigt udover Zillertal-bjergene. Hytterne trækker på områdets lange traditioner og selv i dag tilbereder værterne deres specialiteter efter familiernes gamle opskrifter og metoder.

Traditionelt brød, frisktappet lokal øl lavet af rent kildevand, eller ægte, lokal brandy serveres også til måltiderne. Med deres fokus på regionale kvalitetsprodukter og friske råvarer imødekommer køkkenet tidsånden og behovet for originalitet på samme tid. Ost og yoghurt fremstillet f.eks. af Zillertal-urtemælk og er meget velsmagende takket være områdets urter, blomster og græs på de alpine enge. Urtemælk indeholder op til 20 % flere vitaminer end konventionel mælk og tre gange flere omega-3 fedtsyrer, som har en positiv effekt på hjertet.

 

Zillertal-specialiteter fortolket af topkokke

I alle ferieområderne i Zillertal kan man finde gourmet- og prisvindende restauranter. Hvad enten det er kroer eller familiedrevne hotelrestauranter. Gastronomien er forholdsvis ung og kombinerer regionale specialiteter med det sofistikerede, moderne køkken. Så her kan man opleve topkokkene fortolke deres egne kulinariske tradition på en ny og moderne måde.

Selvom gastronomien i Zillertal ikke har mange år på bagen, har flere restauranter allerede vundet anerkendelse af internationale, kulinariske eksperter. Talrige restauranter kan prale af Gault Millau-toques og Falstaff-gafler, samt “Tiroler Wirtshaus”-pladen. Disse uddeles kun til gastronomiske etablissementer, der serverer tyrolsk mad med friske råvarer fra landbrug og naturen.

 

Kom på tur med “urteheksen” i Zillertal

Skvalderkål, vedbend, følfod og røllike: Om sommeren kan Zillertals besøgende gå ture i de blomstrende alpine enge med områdets urtehekse. Her får man mulighed for at lære om de urter, der vokser i området og smage vilde grøntsager og aromatiske planter.

Man får også mulighed for at lære om lægeplanters virkning, og man får tips fra urteheksen til, hvordan man bruger ​​planter i salver og the og som krydderi i køkkenet.

 

 

Smagfulde oplevelser, man aldrig glemmer

Zillertal Østrig
Foto: Zillertal Tourismus

 

Gæstfrihed er altid meget vigtigt for kroejerne i Zillertal. Her er det vigtigt, at deres besøgende får et særligt måltid og drikkevarer, som skaber varige indtryk.

Kroejerne giver deres gæster sanselige oplevelser med deres autentiske retter og fortæller samtidig om kulturen og traditionerne i Zillertal.

Hvis man besøger området, er det sikkert, at man rejser hjem med gode minder om et smukt bjergområde, venlige mennesker og imponerende madoplevelser.

Rejsetilbud

Hotel Faaborg Fjord
Camino_Frances_Santiago
Rejse til Istanbul

I samme kategori

Byhotel (udvalgt billede)
Porto
Australien
Berlin (udvalgt billede)

Mest læste

troldejagt i Danmark
Kirsebærtræer
De største lufthavne i verden
verdens farligste landingsbaner

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)