En weekendtur til Bergen er en oplagt mulighed for dig der elsker oplevelser i det fri. Med de omkransende syv bjerge og smukke omkringliggende fjorde, synes Bergen fuldstændig afskærmet fra resten af verden. Disse naturskønne omgivelser kombineret med Bergens karakteristiske farverige bjælkehuse, og byens lange historie, vil uden tvivl give dig en god smagsprøve på det vestlige Norge.

Vi har samlet en række seværdigheder og spisesteder, som vil passe perfekt til din weekendtur til Bergen.


Fløibanen og Fløyen

Det ville næsten være en skam at besøge byen med de syv bjerge, uden at bestige bare ét af dem. Fløyen er det lettest tilgængelige, som kan bestiges både til fods og via Fløibanen. Fløibanen er en kabelbane, som kører hvert 15. minut, og tager dig hele vejen op på små 10 minutter. Tager du gåturen derop, vil du komme forbi flere uimodståelige udkigsposter, den smukke sø Skomagerdiket, og eventyrlige skovarealer.

Har du chancen, så tag derop ved solnedgang, du kommer ikke til at fortryde det.  

Weekendtur til Bergen, Fløibanen og Fløyen.


Bergen fisketorv

Med landets travleste havn, følger naturligvis et imponerende fiskemarked. Bergen fisketorv er et stort og flot marked, som byder på alt godt fra havet, bogstaveligt talt. Du kan ikke tage på weekendtur til Bergen, uden at spadsere en tur forbi Bergens fisketorv.

Fisketorvet i Bergen har siden Hanseforbundets dage, summet af liv og leben, og er den dag i dag stadig ét af Bergens brændpunkter. Lokale fiskere og sælgere både udstiller, tilbereder og sælger alt fra frisk fisk og skaldyr, til frugt og grønt og ikke mindst lokalt håndværk.

Weekendtur til Bergen, fisketorvet.


Bergen Akvarium

Fik du ikke nok på Fisketorvet kan du slå et smut forbi Bergen Akvarium, som huser over 50 forskellige akvarier, med et væld af forskellige arter. I Bergen Akvarium finder du både masser af forskellige fisk, tangarter, pingviner, søløver, oddere og endda krokodiller.

Du har både mulighed for at udforske de mange arter, men også overvære fodringer og shows med bl.a. søløverne.

Akvariet i Bergen er, ligesom Fisketorvet, et af varemærkerne for havnebyen.  

Bergen Akvarium


Fjordcruise i Bergen

I Bergen har du mulighed for at opleve storslået natur på land såvel som vand. Du kan nemlig komme på fjordcruise i Bergen. Tag med på én af de mange cruiseselskabers ture og nyd Norges spektakulære kystlinje fra vandet. Hvad enten du gør det for sightseeingens skyld, eller blot ønsker at komme fra én havn til en anden, så er et fjordcruise en oplevelse værd.

Er du på weekendtur til Bergen, er et fjordcruise måske ikke den oplagte aktivitet, men har du tid i programmet er det bestemt ‘money well spent’.

Weekendtur til Bergen, fjordcruise.


Spisesteder i Bergen


Restaurant 1877

Mange vil mene at denne restaurant er Bergens kronjuvel indenfor kulinariske oplevelser. 1877 centrerer deres mad omkring traditionelle norske kogekundskaber, og skifter jævnligt menuen således at den passer til årstidens bedste råvarer.

Her findes der ingen a al carte menu. Restauranten tilbyder en 5-retters menu, som altid inkluderer skaldyr, fisk, kød, ost og en dessert. Alternativt kan du vælge en 3-retters, som vil bestå af 3 af delene.

Karakteristisk for 1877 er deres fire forskellige lokaler, som på hver sin måde udstråler øje for detaljen, ligesom deres mad gør det.

Restaurant 1877 i Bergen
Photo: Øystein Haara


Pingvinen

Du har måske hørt om Bergens 300 regnvejrsdage om året. Al den nedbør kan ofte være en god undskyldning for at besøge nogle af Bergens hyggelige caféer, pubs og kaffesteder.

Pingvinen er en hyggelig pub, hvor du kan nyde godt at et traditionelt og autentisk norsk måltid. Her kan du med fordel bestille en omgang kjøttkaker, fiskegrateng eller lapskaus, som altid er på frokostmenuen.

Pingvinen serverer faktisk mad helt indtil klokken 1 om natten, så hvis ikke du er frokostsulten, så slå et smut forbi ved aftenstid. Og husk for Guds skyld at skylde ned med én af deres mange lækre øl.

Pingvinen i Bergen
Photo: Ane Bysheim


Kaffemisjonen

Kaffemisjonen er endnu et fremragende tilflugtssted fra regnen. Dette moderne kaffested er på en mission, en mission der går ud på at servere den lækreste højkvalitetskaffe, ristet til den helt store guldmedalje.

Her får du kaffe fra landets bedste kafferisterier (Tim Wendelboe, Jacu og Supreme Roastworks). Få en cappuccino med mælk skummet til perfektion og nyd en sandwich med enebærrøget laks. Mums!

Kaffemisjonen i Bergen
Photo: Kaffemisjonen


Trekroneren

Nogle gange gider man ikke bordbestilling, vinmenu og 20 minutters ventetid på maden, så hellere et skinkesøm i åben kano med hele farveladen. Hos Trekroneren får du byens bedste hotdog, og den kan fås med maaange forskellige slags pølser.

Trekroneren er Bergens pølsepusher nummer 1, og om det er grundet de lækre pølser, den beskedne pris eller de brede åbningstider, er ikke til at sige, men her er du i hvert fald sikret en god gammeldags hotdog.

Hotdog

Efter din weekendtur til Bergen, får du måske lyst til at udforske Norge yderligere. Hvad med at prøve Oslo?