Vorarlberg: Vinteraktiviteter, fortryllende bjerghytter og regionale specialiteter

I Vorarlberg findes den perfekte kombination af vinteraktiviteter og udsøgt gastronomi. Efter en lang dag med sjov i sneen er tiden inde til at tage til en af de mange moderne og rustikke hytter i bjergene for at få varmen. Duften af ​​traditionelle retter vil få dig til at føle dig hjemme, mens du varmer dig ved kakkelovnen og genopbygger din energi til pisterne.

Vorarlberg bjergrestauranter og skihytter beviser, hvor godt moderne, såvel som traditionel, byggestil kan kombineres med hytte- og bjerggastronomikoncepter. De fleste ligger midt i skisportsstedet i umiddelbar nærhed af bjergstationerne. De er således det ideelle udgangspunkt for en aktiv vinterdag! Læs med her for at lære mere om vinteraktiviteter og gastronomi i Vorarlberg.

Psst… Du kan selvfølgelig også nyde en rigtig lækker og velfortjent morgenmad, inden en aktiv dag i bjergene. Der er rigtig mange hyggelige og gode restauranter og hytter i Vorarlberg, hvor du kan spise din morgenmad.

Du kan se en oversigt over morgenmadssteder her.

 

Moderne bjergrestauranter og skihytter i Vorarlberg

 

Balmalp, Lech

“Balmalp” sætter nye standarder inden for gastronomi og er uden tvivl en af ​​de mest spektakulære alpehytter i Lech. Dette etablissement høster rosende anmeldelser for sin svimlende udsigt over dalen fra store højder og sin enestående atmosfære. 

Iørefaldende beats fra DJ’en på den opvarmede udendørs terrasse, sørger for en livlig atmosfære. De der elsker at feste, vil ikke gå glip af det sjove her!

 

Trittkopf BBQ station restaurant, Zürs

Balmalp Lech
Billede: Markus Gmeiner / Vorarlberg Tourismus

 

Med kreativitet og håndværk blev bjergstationen i den gamle Trittkopf-svævebane forvandlet til en ekstraordinær gastronomisk beliggenhed på 2.423 m. De røde svævebaneremme og de tekniske installationer i interiøret, minder os om bjergstationens oprindelige funktion. 

Store panoramavinduer åbner udsigten til snedækkede bjergtoppe. Køkkenets specialitet: Kød i original BBQ-kvalitet – let røget med en fin krydret aroma.

 

Baumgarten panoramarestaurant, Bezau

Nøgleordet her er ‘panorama’, og udsigten, der strækker sig hele vejen til Bodensøen, vil ikke skuffe dig! Den rummelige glasfacade er en central del af det lyse og indbydende indretningskoncept, der fremviser panoramaudsigt.

Bjergstationen og restaurantområdet er det perfekte sted at starte vintervandringer og slædeudflugter i “Niedere”-området i Bregenzerwald.

 

Falba Stuba restaurant, Laterns

Falba Stuba Vorarlberg
Billede: Markus Gmeiner / vorarlberg Tourismus

 

Restauranten Falba Stube beliggende i skiområdet Gapfohl i Laternsertal er velkendt og elsket. Den hyggelige atmosfære forener traditionelle elementer med moderne designaccenter.

Hjemmelavede specialiteter, såsom Käsespätzle og Apfelstrudel, hører perfekt hjemme her. Køkkenet lægger vægt på brugen af ​​friske regionale produkter.

 

Læs mere om de moderne hytter i Vorarlberg her:

 

 

Traditionelle bjergrestauranter og skihytter i Vorarlberg

 

Auenfelder Hütte, Schröcken

Auenfelder Vorarlberg
Billede: Markus Gmeiner / Vorarlberg Tourismus

 

Beliggende i hjertet af ski- og vandreområdet Warth-Schröcken udstråler bjergkroen Auenfelder Hütte den romantiske charme af rustik alpin spisning, med sin hyggelige, varmende kakkelovn og sin solrige terrasse. 

Typiske alpine snacks og andre regionale klassikere smager endnu bedre med de smukke naturlige elementer som den imponerende Hochtann-bjergverden i baggrunden.

 

Garfrenga restaurant, Nenzing

Alperestauranten “Garfrenga” på den alpine campingplads i Nenzing byder på den vidunderlige charme af bjerghytter og kulinariske højdepunkter. 

Ved afslutningen af ​​en eventyrlig vinterdag kan gæsterne tage plads i den stilfuldt indrettede stue og blive forkælet med lækker mad fra køkkenpersonalet. Menuen byder på både klassiske kro-retter såvel som sunde, veganske og moderne, friske retter.

 

Wormser Hütte, Schruns

Wormser Hütte
Billede: Markus Gmeiner / Vorarlberg Tourismus

 

Gæsterne på bjergkroen “Wormser Hütte”, som er beliggende i 2.307 meters højde i Schruns i Montafon, vil blive forkælet med traditionel alpin flair. Med sine røde vinduesskodder udstråler den rustikke bygning charmen fra Vorarlberg-hytterne, og imponerende detaljer kan bemærkes ved hver tur. 

Den hjemlige stue er også i tråd med det traditionelle koncept. Her bliver gæsterne forkælet med solid mad, der er typisk for autentiske bjergkroer.

 

Alpengasthof Melkboden, Brand

Rustikt og autentisk er et koncept elsket af gæsterne på Alpengasthof “Melkboden” bjergkro i Brand. Beliggende i smukt bjerglandskab og direkte på pisterne, er denne kro det ideelle sted til en drink midt i den autentiske atmosfære og alpine flair.

I en indbydende, social og hyggelig atmosfære kan gæsterne nyde regionale retter såsom Älpler Makkaroni-pasta, Käsespätzle, eller en blandet grillplatte.

 

Max Hütte, Mittelberg

Når du ankommer som gæst, vil du blive mødt af en hyggelig og varm stemning. Her kan du bl.a. nyde en kop varm chokolade, forfriskende specialøl og forskellige lokale delikatesser. Hvis du er heldig med vejret, kan du tage drikkevarerne og maden med ud på hyttens solterrasse. Du kan selvfølgelig også holde dig indenfor og varme dig ved kakkelovnen. Du kan bl.a. komme frem til hytten via en vandresti fra Zaferna bjergstation – her er du 30 minutter væk – eller fra Mittelberg parkeringsplads, hvor du er 45 minutter væk fra hytten.

 

Læs mere om de Traditionelle hytter her:

 

 

Vinteraktiviteter med kulinariske glæder

 

Sneskovandring og picnic i Montafon

Sneskovandring i Montafon
Billede: Stefan Kothner / Montafon Tourismus GmbH, Schruns

 

Efter at være steget op med Kristbergbahn-svævebanen, fører guider deltagerne på en sneskovandring til det vidunderligt naturskønne Ganzaleita-udsigtspunkt. 

Fra toppen kan du nyde en hyggelig picnic med regionale delikatesser såsom Montafon Sura Kees ost. På vej tilbage kan du beundre de idylliske Maisäss græshytter på midterhøjde og nyde en frisklavet “Kaiserschmarrn” for at runde dagen af.

Læs mere her.

 

Kulinariske vintervandringer Bregenzerwald

Kulinariske vintervandringer i Bregenzerwald: Dagsture, som kan reserveres gennem Bregenzerwald Tourismus, forener vandreture og nydelse. Stien fører fra morgenmad til frokost og videre til dessert, fordi hvert måltid serveres på en ny bjergkro eller restaurant. 

Gæsterne kan vælge mellem vandrestier i Hittisau/Hochhäderich, Mellau-Bizau-Bezau og Sibratsgfäll-Schönenbach.

Læs mere om de kulinariske vintervandringer her.

 

Se Gourmetregionen med snesko og picnic

Schneeschuhwanderung
Billede: Markus Gmeiner / Vorarlberg Tourismus

 

Hvor kommer mælk og kød fra? En gang om ugen giver en guidet sneskovandring gennem gourmetregionen Kleinwalsertal indsigt i regionalt landbrug med dertilhørende smagsprøver.

Du vil opleve de kulinariske specialiteter fra Kleinwalsertals vildt og kvæg på en kontemplativ sneskovandring gennem det dybe snedækkede vinterlandskab. Herbert Edlinger giver dig et indblik i landbrug og jagt på denne tur ind i de fjerne og rolige hjørner af Kleinwalsertal. 

Hvordan fungerer en regional bjerggård? Hvordan kan lokale landmænd overleve i konkurrencen med fødevareindustrien? Det får du svar på, når du prøver en guidet tur. En lækker forfriskning med produkterne fra egnen hører selvfølgelig til!

Læs mere her.

Rejsetilbud

Luksusrejse til USA
Langtidsrejse til Tenerife
Stranden Hotel Gilleleje Strand

I samme kategori

Hohe Salve
Magiske destinationer i London
ø-ferier
Hohe Salve

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)