Ferie i Vorarlberg: Skiløb fra nye perspektiver

Vind i håret, sol på kinderne og på vej ned ad pisten. Intet slår den unikke følelse af at opleve det alpine landskab med et par ski under fødderne og smukke udsigter, uanset hvor øjet kigger hen. I Østrigs vestligste forbundsland – Vorarlberg – kan du finde alt, hvad et ægte skiparadis har at byde på. Her er pister til dig, hvad end du er til de milde og blide eller vil prøve kræfter med de mere udfordrende af slagsen.

Der er altså noget for alle, uanset alder og niveau – og så er der også fuldstændig fantastiske udsigter! Vorarlberg er  et sted du bare må besøge, hvis du vil opleve skiløb fra helt nye perspektiver.

Herunder finder du de bedste tips til både stejle pister, smukke udsigter og absolut unikke skioplevelser.

Se desuden flere anbefalinger her.

 

”Ski in – ski out”: På ski direkte fra dørtrinnet

Vorarlberg
Foto: Sonnenkopf Skisjov i Klostertal, Klostertal Tourismus, Alexander Kaiser

 

Ville det ikke være skønt, hvis man slap for at slæbe skiudstyr frem og tilbage fra pisterne og blot kunne tage det på hjemme i ferieboligen? Netop dét har du mulighed for, hvis Vorarlberg bliver destination for din næste skiferie. Her ligger nemlig en række ”ski in – ski out” overnatningssteder placeret, som er kendetegnet ved, at de ligger direkte på pisterne og kun et stenkast fra de nærmeste lifte. Det bliver altså ikke nemmere.

Nedenfor finder to tre eksempler på steder, hvor det er muligt at stå på ski lige foran hoveddøren – næsten da!

 

Oberlech – Lech Zürs & Stuben am Arlberg

I Oberlech – i den bilfri bydel Lech Zürs am Arlberg – ligger alle hotellerne langs pisterne eller blot få skridt væk, hvilket gør, at du efter en lang dag på ski kan glide direkte ned til din bolig og slappe af med udsigt over solnedgangen. Der er desuden også kun en lille gåtur til de nærmeste lifte, hvis du holder din skiferie i Lech, Zug eller Zürs.

Se mere her.

 

 

Gargellen i Montafon

Landsbyen Gargellen ligger i 1400 meters højde i en stille sidedal af Montafon. Her gives skiløbere adgang til Schafbergliften på ski fra nogle overnatningssteder, mens andre er placeret få skridt væk. Flere af pisterne løber ind i den smukke dal, hvilket giver dig mulighed for at stå på ski ned ad begge sider af landsbyen – direkte til dit dørtrin.

Læs mere her.

Brandnertal

I Brandnertal kan du overnatte helt tæt på landsbyens to gondolbaner og 14 moderne lifts. Udover at slå dig løs på de i alt 64,4 kilometer pist, kan du i området tage ‘Panoramabahn’, der forbinder skiområderne Brand og Bürserberg over en kløft. Fra næsten 2000 meters højde kan du her nyde den spektakulære udsigt over de sneklædte alper.

Læs mere her.

Imponerende udsigter fra pisterne

Foto: Freeriding i Lech am Arlberg, Lech Zuers Tourismus, Josef-Mallaun

 

Der er ikke noget smukkere end at beundre det sneklædte landskab fra bjergtoppene, hvilket i den grad også er muligt i Vorarlberg, hvor udsigterne er helt uden sammenligning. Flere skisportssteder tilbyder betagende udsigtspunkter, som du simpelthen ikke må glippe.

Herunder kan du se et udpluk af skiparadisets absolut mest imponerende udsigter.

 

Sonnenkopf i Klostertal

På toppen af dette familievenlige skiresort nær Arlberg-regionen har du mulighed for at opleve en imponerende og langtrækkende udsigt. Fra en en højde på cirka 2000 meter kan du se Voralbergs bjerge, nabostaten Tyrol og de schweiziske alper.

Læs mere om Sonnenkopf her.

 

Niedere nær Andelsbuch og Bezau

Med åben stolelift har du mulighed for at komme fra landsbyen Andelsbuch op til Niedere, eller måske tage en tur i gondolen i Bezau. Turen langs den lange bjergryg giver skiløbere og vandrerne en spektakulær udsigt hele vejen over Bodensøen og Bregenzerwald til naboregionerne.

Se mere her.

 

Lech Zürs am Arlberg

I Ski Arlberg, som er Østrigs største sammenhængende skiområde, ligger Lech Zürs am Arlberg, som byder på helt fantastiske udsigter over de smukke sneklædte pister. Her har du blandt andet mulighed for at nyde det østrigske vinterlandskab fra solterrassen ved alpehytten Balmalp, fra skihytten ”Der Wolf” eller måske fra udsigtsplatformen på Rüfikopf-bjerget.

Læs mere her.

 

Test dine grænser: Udfordrende skiløjper for de modige

Vorarlberg
Foto: Damüls-Mellau i Bregenzerwald, Bregenzerwald Tourismus, Alex Kaiser

 

Synes du også at løjperne kan blive lidt for nemme nogle gange? Eller har du måske bare lyst til en udfordring? Så er Vorarlberg uden tvivl stedet for dig! Her kan du prøve forskellige, særligt stejle pister, hvor det er nødvendigt at have sine skifærdigheder i orden. Det er nemlig kun sjovt, hvis man ved, hvordan man står på ski.

Herunder får du tips til, hvor du har mulighed for at teste dine grænser på ski, men husk at passe på dig selv!

 

Silvretta Montafon: Black Scorpions

I Solvretta Montafon, som ligger i den sydvestlige del af Vorarlberg, har flere pister modtaget modtaget prisen ”Black Scorpion” for at være superstejle, hvilket altså betyder, at der nok skal være noget, der kan få adrenalinen i din krop til at pumpe, da stedet byder på et hav af vilde actionfyldte muligheder.

Se mere her.

 

 

Kleinwalsertal: Ifen ski resort

Udover de mere rolige og ‘meditative’ pister rummer skisportsstedet Kleinwalsertal en række adrenalin-boostende skibakker. Her er der sorte pister på den i alt 3,5 kilometer lange “Olympia”, og hvis du har mod på at køre off-piste, så er Kellerloch blandt de stejleste skibakker i området.

Læs mere her.

 

Lech Zürs am Arlberg: Langer Zug

Med Rüfikopfliften fra Lech har du mulighed for at komme op til startpunktet for en af de stejleste pister i verden, Langer Zug. Det er en legendarisk 4,7 kilometer lang pist, der på daglig basis plejes og vedligeholdes. Den står altså altid snorlige til de mange skiløbere, der besøger den. Den øverste del er nærmest lodret, hvilket også er grunden til, at Langer Zug kun anbefales til modige og rutinerede eksperter.

Få mere inspiration her.

 

Ski World Cup-pister: I sporene af verdens bedste skiløbere

Vorarlberg har flere gange været vært for VM i både skiløb og snowboarding. Derfor har amatørskiløbere altså også mulighed for at prøve kræfter med de pister, hvor professionelle skiløbere fra hele verden er drønet ned.

 

Lech Zürs am Arlberg: Flexenarena i Zürs

Lech Zürs am Arlberg var I vinteren 2020 igen – efter en pause på 26 år – vært for Ski World Cup-løb. Her kan du prøve ”Flexenrace”, som er en moderat stejl pist ved Trittkopfliften i Zürs. Denne blev designet specielt til denne lejlighed.

Læs mere om skissportsstedet Lech Zürs her.

 

Silvretta Montafon: Ski Cross og Snowboard Cross World Cup

Det er en tradition. Hvert år i december eller januar mødes verdens førende ski- og snowboardcross-atleter på Hochjoch-bjerget, der ligger placeret nær Schruns ved skisportsstedet Silvretta Montafon.

De tester her deres evner, og for første gang i vinteren 2019 konkurrerede disse topprofesionelle på en helt ny 600 meter bane, der har sin ende over Kapellrestauranten. Amatørskiløbere, der passerer dette område, har mulighed for at give sig i kast med de mange røde og blå pister.

Læs mere om Silvretta Montafon her.

 

Mellau im Bregenzerwald

I Mellau fandt flere af kvindernes World Cup-skiløb sted i vintrene mellem 1978/79 og 1988/89. Siden er Mellau blevet forbundet med skissportsstedet Damüls, der nu tilsammen udgør en af de største skisportssteder i Bregenzerwald. I dette område, som er kendt for sin snegaranti, finder du også hoteller der tilbyder ”ski in – ski out”.

Læs mere om Damüls-Mellau her.

 

Der er altså mulighed for at opleve skiløb fra helt nye perspektiver, hvis skiferien går til Vorarlberg – uanset, hvad ønskerne for turen er!

Rejsetilbud

kirgisistan
faeroeerne-torshavn-kirkjuboeur-960
Togrejse gennem Tyskland

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)