Vorarlberg: Østrigs næstmindste stat har stor charme og innovation

Østrigs vestligste stat, Vorarlberg, er også landets næstmindste. Den 28 km lange kystlinje ved Bodensøen tilføjer dog en særlig charme, i kontrast til statens alpine bagland. Vorarlberg er placeret på den vestlige side af Arlberg-bjergene – dette afspejler sig i navnet, der betyder “før Arlberg”. Ydermere adskiller den lille stat sig også fra resten af ​​Østrig både kulturelt og sprogligt.

Østrigs næstmindste stat byder på et væld af aktiviteter og turistattraktioner – sommer som vinter. Har du et særligt tilhørsforhold til vintersport og sans for kvalitet, bæredygtighed og design, er dette stedet for dig!

 

Hvad gør Vorarlberg unik? 

Ski i Vorarlberg
Langrend i Kleinwalsertal © Kleinwalsertal Tourismus eGen/Dominik Berchtold

 

I et relativt lille geografisk område forener landet alle forskellige skiområder i forskellige højder. Overalt findes hurtige pister for eksperter, men også lette pister for de mindre erfarne. Derudover gør det regionale liftkortnetværk, gratis skibusser og de korte afstande det nemt at lære flere skiområder at kende.

Besøgende i Vorarlberg værdsætter de overskuelige, store landsbyer, der har bevaret deres karakter og er livlige året rundt. Mange steder overrasker den typiske træarkitektur i både traditionel og moderne stil.

 

Stort fokus på bæredygtighedsarbejde 

Flere særlige tiltag og projekter viser hvor vigtig bæredygtighed er for den vestøstrigske region. Der findes skibusser i hele landet – brugen af ​​offentlig transport er om sommeren inkluderet i de regionale Inclusive-Cards for feriegæster, og om vinteren kan skibusserne benyttes gratis med fler-dages liftkort.  

På alle seks Vorarlberg-destinationer er emnet bæredygtighed forankret i deres strategier og implementeret på produkt- og tilbudsniveau. Dette inkluderer, at de sigter efter certificering med det østrigske miljømærke. Bl.a. er der initiativer til naturvenlig vintersport i Kleinwalsertal og Montafon. Desuden er Golm i Montafon det første klimaneutrale skiområde i Østrig

I Vorarlberg findes også UNESCO-biosfærereservatet Biosphärenpark Großes Walsertal. Biosfærereservater skal primært forstås som et tilbud til samfundet, politik og videnskab om at udvikle nye og bæredygtige former for menneskelig interaktion med naturen, der giver gavn for alle. Med sin farverige mosaik af varierede naturlandskaber og kultiverede landskaber, der er blevet møjsommeligt vedligeholdt i århundreder, er Großes Walsertal en naturlig juvel.

Derudover er der et nationalt samarbejde mellem restauratører og regionale producenter og landbrug, fx initiativet #zäm i regionen Bodensee-Vorarlberg.

 

Vorarlberg: Hvad kan du forvente?

Vorarlberg ski
Skiområdet Damuels Mellau © Vorarlberg Tourism/Josef Mallaun

 

Sneen funkler, udsigten strækker sig langt over havet af tinder. Nede i dalen er den maleriske landsby. Det føles fantastisk at svinge på pisterne over den vidunderlige brede af skråninger. 

Befolkningen i Vorarlberg er alle særligt tæt forbundet om vintersport, især skiløb. For mere end hundrede år siden fandt Arlbergs første gæsteskikursus i skihistorien sted. Siden da har man fastholdt dedikationen til skikulturen i den Vestøstrigske delstat. 

Mange tekniske forbedringer og innovationer inden for skiløb kom i stand i Vorarlberg. Ressourcestærke sind har og fortsætter med at komme med praktiske innovationer; fx opvarmede stoleliftesæder. Verdensmarkedslederen inden for tovbanebyggeri er faktisk baseret i Vorarlberg.

Vorarlberg er vel- og nyplejet og byder altså på en masse innovation. Læs med her for at lære mere om hvad delstaten har at byde på:

 

 

Fremragende skiområder

Gennem årene er der opstået fremragende skiområder, populære og velkendte af besøgende fra hele verden. På perfekt præparerede pister trækker skiløbere og snowboardere deres tur. Hvis du vil prøve en skitur, finder du lokal støtte på adskillige ruter og i skiskoler. Derudover er der også forlystelsesparker, der lover sjov variation.

Af sikkerhedsmæssige årsager anbefales det at du kun går ud i det åbne terran ledsaget af erfarne personer. Det rigtige udstyr er også vigtigt. Du kan leje sonder og skovle mange steder. Takket være beliggenheden i den nordlige udkant af Alperne er der normalt masser af sne. Men hvis naturen gør, at du ikke kan lege helt med, kan sne-systemer hjælpe.

 

Afterski med stil

Afterski koncert
Tanzcafe Arlberg Musikfestival © Lech Zuers Tourismus/Simon-Rainer

 

Udover de bedste betingelser for aktive mennesker, er der også masser af underholdning. Små fine koncerter i personlige rammer åbner i nogle skiområder i decembersæsonen. Til stilfuld afterski mødes folk i hytter, i barer eller på hotellerne. Livemusik underholder solskiløbere, fx Lech Zürs am Arlberg.

 

Maleriske landsbyer og let at komme rundt

En fryd for øjet: Landsbyerne har bevaret deres hjemlige karakter og overrasker med en harmonisk kombination af gammelt og nyt træ. Arkitekturen i Vorarlberg er heller ikke til at klage over. Det meste af tiden kan skilifterne eller pisterne nås til fods fra overnatningsstedet. Ellers kan du tage skibussen et kort stykke vej. Har du et liftkort kan du i øvrigt rejse overalt med skibusserne gratis.

 

Varm atmosfære i Vorarlberg

Mad Vorarlberg
Schlegelkopf Restaurant og bar © Arlberg Oesterreich Werbung/Dietmar-Denger

 

Uanset om det er på et udsøgt hotel, på et gæstehus eller i en ferielejlighed vil du opleve den varme atmosfære. Opmærksomme værter med sans for kvalitet forkæler dig i skiområder og næsten alle boliger drives af familier, ofte i generationer. Du kan spise jordnære eller kreativt raffinerede retter i restauranterne, kroerne og i bjerghytter.

Kokkene lægger stor vægt på lokale råvarer. Den mest kendte specialitet er Krydret Vorarlberger Bergkäse, som laves på små mejerier. Læs mere om gastronomi i Vorarlberg her.

Det er en alsidig fornøjelse at være ude i Vorarlberg! Er du blevet inspireret til din næste rejse? Læs meget mere om Vorarlberg her

 

Rejsetilbud

faeroeerne-torshavn-kirkjuboeur-960
Togrejse i Italien
Rejse til Grønland

I samme kategori

Sommer i Zillertal
Efterår i Zillertal
Hohe3
Hohe Salve

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)