Vi har taget hul på et nyt årti, og det betyder selvfølgelig også at vi har lagt et bag os. Det giver anledning til at se tilbage på, hvilke trends og tendenser der har været, inden for eksempelvis flyrejsebranchen. En af de overskyggende tendenser har været de markante prisfald på flybilletter, som er sket hvert år.

Dansk Flyprisindex, som udgives af Travelmarket.dk, har sammenlignet priserne gennem det seneste årti. Her beretter de om priser på flyrejser, som i 2019 var lavere end nogensinde før. Dette gælder både rejser fra København og fra Billund.

Kigger man eksempelvis på flypriser fra Billund til Berlin de seneste ti år, vil man kunne se et voldsomt fald i gennemsnitsprisen. Prisen for en flybillet til Berlin lå i 2010 gennemsnitligt på 1268,-, mens den i 2019 har ligget på 154,-. Det er vel og mærke gennemsnitsprisen. Altså har flybilletter til Berlin flere gange ligget under 154,-. Gad vide, hvor mange der havde set det komme, dengang i 2010.

I slutningen af 00’erne steg prisen på flybrændstof betydeligt, hvilket tvang flypriserne i vejret. Samtidig begyndte flyselskaberne at tage flere penge for ekstra services.

I takt med at prisen på brændstof igen er faldet, der er kommet flere konkurrerende flyselskaber, og disse gerne vil have fyldt sine sæder i flyene ud, er priserne de seneste år faldet markant.

Er du på udkig efter nogle gode råd til at finde billige flybilletter, så her seks gode råd, til hvordan du finder billige flybilletter på momondo.

Billige flyrejser og flypriser


Ikke kun fald i flypriser i Europa


Det er ikke kun de europæiske destinationer der er faldet i pris, det er også rejser til USA og rejser til Asien. Gennemsnitsprisen på en flybillet fra Billund til New York lå i 2010 på 4.017,-, mens den i 2019 lå på 2.296,-. Det laveste flyprisindex for en rejse til New York fra Billund, lå i 2019 på sølle 1.628,-. Det er et fald på næsten 60%!

Det bliver spændende at se, om priserne vil falde yderligere i 2020’erne, eller om nye skatter og klimaafgifter vil sætte en stopper for de drastiskfaldende flypriser.