Vinter i Grønland

Artiklen er skrevet i samarbejde med Greenland Travel.

 

Den grønlandske vinter er lige så smuk, som den er kold. Her er et magisk vinterlandskab, hvor sneen og isen giver et skær af noget overjordisk. Og i Grønland kan du også opleve det smukkeste nordlys bevæge sig rundt på himlen i et overdådigt flor af farver og former.

Vinteren i Grønland strækker sig over otte måneder fra oktober til maj, og Grønland er derfor et ægte vinterlandskab det meste af året. Grønlands vinter er et arktisk paradis, hvor størstedelen af landskabet bliver dækket af sneen, som lægger sig som en blød hvid dyne over bygderne. I byerne er dagene korte, mens nætterne præges af varmt lys fra vinduerne og hyggelige aftener med lokal grønlandsk mad.

 

Fortryllende vinterlandskab

Rejser du til Grønland om vinteren kan du forvente et vinterlandskab præget af storslået skønhed og en barsk men smuk natur. Selvom temperaturerne om vinteren er kolde, afholder det ikke grønlænderne fra at være udendørs, og der er også et hav af aktiviteter du kan foretage dig i Grønland om vinteren. Er du opsat på at se nordlys, tage på hundeslædetur eller opleve polarnat, skal du tage til Grønland om vinteren.

 

Oplev det magiske Nordlys

Nordlyset er uforudsigeligt og kan glide langsomt og forsigtigt hen over himlen, men det kan også nærmest eksplodere og springe og lave fantastiske mønstre. Det er et fantastisk syn. Det er så unikt at se lysstriberne danse hen over den mørke himmel. Det er næsten som om, at nogen deroppe leger med en stor lysende halskæde, der flytter sig lysende rundt på en glasplade.

Så smid dig i sneen under nordlyset, kig op og nyd det! Og når du nu alligevel ligger der, så lav en engel i sneen! Der er ingen grund til at lade være! Du kan læse mere om nordlys i Grønland her.

 

 

På hundeslæde igennem 1000 år

Du kan ikke sige Grønland uden at tænke hundeslæde. Det er simpelthen så nært forbundet i folks bevidsthed. I Grønland kan du opleve hundeslæderne i Østgrønland og alle steder nord for Polarcirklen i Vestgrønland om vinteren.

Når du kommer ud på hundeslæden, oplever du, hvad grønlænderne har oplevet i over 1000 år. Foran dig halser en flok slædehunde gladeligt afsted, mens du og føreren kan høre medernes knasen i den sprøde sne under jer.

Der er i mange byer flere hunde end mennesker, og det skal de nok gøre dig opmærksom på. Et par gange i døgnet sætter hundene i et karakteristisk hyl.

Hundeslædeferier i Grønland er en helt enestående oplevelse, men også de korte ture på 1 til 2 timer giver dig fornemmelsen af denne traditionsrige transportform. Og det heldige er, at du faktisk kan prøve disse ture i Kangerlussuaq, hvis du fx skulle være på vej mod Nuuk.

Befinder du dig i Sydgrønland skal du til gengæld ikke regne med at se slædehunde. Dog er snelandskaberne i syd ikke mindre imponerende end i nord, og i Sydgrønland er nordlyset ofte grønligt eller hvidt, mens det nordpå også kan være rødt.

 

Arktiske fænomener: Midnatssol og polarnat

Midnatssolen er også et fantastisk fænomen på Grønland. Solen står på himlen alle døgnets 24 timer. Bagsiden af medaljen er selvfølgelig, at der så er andre tider på året, hvor solen ganske enkelt ikke viser sig på himlen. Fænomenet kaldes for polarnat, og det kan opleves nord for polarcirklen i Grønlands vinterperiode.

At solen ikke står på himlen, betyder nu ikke, at der er buldermørkt. Landskabet er dækket af den smukkeste, hvide sne. Månen og stjernerne, samt gadebelysningen kaster lys ned på den hvide sne, der afspejler lyset. Det er blevet mere og mere populært at tage til Grønland i mørketiden. Dette fordi man bruger sanserne på en anden måde og slapper mere af.

 

Det bedste tidspunkt at tage på vinterferie i Grønland

De bedste måneder til vinterferier i Grønland er fra slutningen af januar til først i maj. Du kommer i en periode, hvor der er (nogenlunde) lyst om dagen. Og det er også varmere end i de koldeste måneder. Fra januar til marts kan det dog sagtens stadig være mellem 5-20 graders frost. Og vi skal ikke lyve og sige, at det ikke er koldt. Kulden er dog anderledes end i Danmark, da luften i Grønland er meget tør. Det får temperaturene til at føles mindre kolde.

 

Det grønlandske vinterklima

Temperaturerne varierer i Grønland i løbet af året. Den arktiske vinter kan byde på ganske forfriskende minusgrader. Vintertemperaturerne varierer dog fra region til region, og det er derfor svært at sige noget helt generelt om vejret og temperaturerne i Grønland om vinteren.

Luften er tør i Grønland. Så selv få varmegrader føles meget varmere end andre steder i verden med større luftfugtighed. Omvendt føles kuldegraderne ikke så kolde som på en stormfuld efterårsdag i Skandinavien. Så længe du klæder dig godt på, og pakker lag på lag, så kan du sagtens nyde den magiske grønlandske vinter.

 

Rejsetilbud

I samme kategori

Grønland
Hoteleventyr
Grønlandshunden
julemanden

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)