En vinrejse kan være et godt alternativ til en traditionel ferie. Vin fortæller hele historien om en region, et land, dets klima, livet for sine indbyggere, deres smag og deres opfindsomhed. Hver vin er forskellig og har sit eget særpræg, og hvis du elsker vin, og godt kan lide at eksperimentere med nye varianter, så læs med her i vores guide til Europas Bedste Vindestinationer.


1. Vinrejse i Bordeaux, Frankrig


Bordeaux! Skønne Bordeaux. Vi kan ikke lave en top 3 over de bedste vindestinationer i Europa, uden at have Bordeaux i Frankring med! Bordeaux må næsten betragtes som verdens vigtigste vinregion. Herfra kommer verdens mest kendte, bedste og dyreste vine. Vinene bliver kopieres i stor stil uden for Frankrigs grænser. Druerne Cabernet, Sauvignon og Merlot omtales i dag som Bordeaux-sorterne. Har du hang til udsøgte vine, skaldyr, idylliske landskaber, romantiske vinslotte og Atlanterhavskystens brede sandstrande, så er du havnet det helt rigtige sted.

Tag på en guidet tur i byen til fods, tag på en forfriskende bådtur eller hop på jernhesten. Besøg vingårdene i oplandet omkring Bordeaux. Der er mange måder at udforske Bordeaux på.

Mange tager til den smukke, velbevarede og historiske landsby Saint-Émilion pga. den fremragende vin. Byen ligger ca. 1 times kørsel fra Bordeaux. Den er omgivet af 5.500 hektar vinmarker og er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Er det første gang du skal på vinrejse, så er Bordeaux et fantastisk sted at starte!

Vindruer på vinmark i Bordeaux


2. Vinrejse til Toscana, Italien


Toscana er en region beliggende i det centrale Italien. Dets landskab, kunstneriske arv og de berømte byer – heriblandt Firenze og Pisa – gør Toscana til en ubestridt hovedperson i den internationale turisme. Ikke mindst vinen er med til at gøre Toscana verdenskendt. Du finder næppe noget sted i verden, der producerer så mange gode vine som Toscana! Det er et ret godt udgangspunkt for en god vinrejse.

Toscana er stedet, du skal tage hen, hvis du både vil smage et væld af fantastiske vine og samtidig opleve et landskab med mange facetter. Versiliakysten byder på skønne og lange sandstrande med klipper og stejle bjerge. Og øerne i det toscanske øhav er omgivet af middelhavsvegetation, et krystalklart hav med rig havbund og er ganske enkelt betagende.

Du kan desuden beundre uspoleret natur i Apuan Alperne og i flere beskyttede områder, såsom Orbetello lagunen, der er hjemsted for mange arter af trækfugle.         

Blandt vinene er Chianti er nok Toscanas mest kendte vin sammen med Brunello di Montalcino. Bolgheri skal du tage til, hvis du vil kigge nærmere på Toscanas bedste distrikt for Cabernet. Vine fra Montescudaio er også værd at smage på. Hvis Toscana bliver hovedpersonen i din vinrejse, er du ikke gået helt galt i byen!

Vinrejse i Toscana - landskab


3. Vinferie i Alentejo, Portugal


På tredjepladsen finder du Alentejo i Portugal. Alentejo  er en stor skøn region i Portugal, der dækker 1/3 af landet. Der er mere end 250 vinproducenter, med et dyrkningsareal i størrelsesordenen 22.000 ha.

Tag til byen Borba i november, når vinfestivallen Festa da Vinha e do Vinho finder sted. I det historiske centrum er der forskellige “tasquinhas” (små værtshuse/restauranter), der tilbyder lokale vine. I december er der også vinfestival i Cabeção og Vila de Frades, når der skal smages nye vine fra vinproducenterne. I Vila de Frades, Vila Alva og Vila Ruiva bliver vin stadig fremstillet næsten som romerne gjorde det.

Sidst, men ikke mindst bør du besøge Enoteca og Museu do Vinho i byen Redondo. Begynd med museet (som har den fordel at være placeret i turistbureauet), tag på udflugt i Serra d’Ossa, nyd en lækker frokost og tilbring eftermiddagen i byen.

Vinrejse i Portugal - vinmark