Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Oplagte destinationer for en uovertruffen vildmarksferie

Mange danskere rejser sydpå, når de vælger at tage på ferie. På trods af at en ferie ofte bliver forbundet med afslappethed og dasen ved stranden, har flere fået mod på at udleve deres indre drøm om en vildmarksferie. Går du selv med tanken om at prøve dig selv af i naturen, så læs med herunder.

På den anden side af Atlanten finder du en storslået rå natur, som kan give dig en spektakulær oplevelse som vildmarksrejsende. Hvis det er første gang, du bevæger dig ud på den type ferie, kan du også starte med at udforske den danske natur, besøge nogle af vores nabolande eller andre lande i Europa. Her giver vi i hvert fald vores bud på oplagte destinationer for en uovertruffen vildmarksferie.

 

Portugal – Côa-dalen

De brostensbelagte gader og vinbarerne ved floden i Porto vrimler ofte med turister. Men 3 timers kørsel østpå langs Portugals nordøstlige grænse til Spanien, ligger Côa-dalen, der er særdeles stille. Turister, der er på vandre- eller cykelferie, kan afprøve langdistancestien Grande Rota do Vale do Côa.

På ruten vil du kunne opleve små regioner, flodkløfter, egeskove og skrubbede heder. De er stort set alle helt uberørte. Côa-dalen er især kendt for fuglearter som f.eks. sorte storke, ørnugler, svaler og mange arter af gribbe og ørne.

 

Vildmarksferie

 

Vildmarksferie i Finland – Kainuu skoven

For at opleve den store åbne himmel og en vildtvoksende snebeklædt skov (taiga), skal du indstille din GPS til Kainuu i det østlige Finland. Denne tyndt befolkede region strejfer den russiske grænse. Den lover landskaber af sne-støvede fyrretræer, gran og lærk afbrudt af glinsende søer og bær-spirende birkelunde.

 

Polen – Białowieża skoven

Engang (for 10.000 år siden) var en stor del af det nordøstlige Europa dækket af tæt skov. Siden da er mange af disse træbeklædte områder blevet fældet. Men heldigvis er der stadig en betydelig del af skoven tilbage, som er blevet bevaret. Denne del af skoven ligger øst for Polen og vest for Hviderusland.

Skoven er inkluderet på listen over Unescos verdensarvssteder og har en uerstattelig biodiversitet. Skoven er truet af skovhugst. Men på nuværende tidspunkt er den modstandsdygtig nok til at danne hjemsted for 59 forskellige arter af pattedyr (bl.a. elge, ulve og losser) og mere end 250 fuglearter.

 

Pindos

 

Grækenland – Pindusbjergene

Pindusbjergene (også stavet Pindos) danner ramme for mødet mellem utallige dyrearter. Mellem bjergenes toppe, dybe kløfter og alpine søer er dale med storartede skove. De består af både bøge-, kastanje- og fyrretræer. Den nordlige Pindus nationalpark hjælper med at beskytte 4.000 forskellige plante- og dyrearter. Det er lige fra ulve, sjakaler, oddere, kronhjorte og brune bjørne til massevis af fuglearter.

 

Rumænien – Karpaterbjergene

Dette sydlige hjørne af Karpaterne, en bue af skovklædte bjerge, enge og kløfter, tilbyder tilgængelige og spektakulære udkigsposter. Her er der rig mulighed for at følge med i dyrelivet. Selvom den består af gamle vækstskove, nås den let fra Transsylvaniens århundreder gamle landsbyer.

De sydlige Karpater er hjemsted for nogle af de største populationer af ulve, losser og bjørne i Europa. Samt vilde katte, rådyr og vildsvin. Her findes også over en million hektar beskyttet biodiverse arealer, der er forbundet gennem vildmarkskorridorer.

 

Rejsetilbud

Stammershalle Badehotel
Hotel Jutlandia i Frederikshavn
Marokko - et eventyr i farver

I samme kategori

Berlin (udvalgt billede)
Innsbruck (3)
Valencia, Spanien
hawaiianske øer

Mest læste

troldejagt i Danmark
backpackerdestinationer
london-3078109_640
De største lufthavne i verden

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)