vitus300x600rund

6 fantastiske ophold med havudsigt for at fejre Verdenshavenes dag

Verdenshavenes dag fejres hvert år den 8. juni for at påminde og informere folk om havenes vigtige rolle for vores hverdag samt den indvirkning mennesker har på havet. Ifølge Booking.coms undersøgelser siger størstedelen (68%)* af de danske rejsende at det er vigtigt for dem at rejse bæredygtigt, og 39%* siger at de seneste nyheder om klimaforandringer har påvirket dem til at tage mere bæredygtige valg på deres rejser.

Derudover siger næsten to tredjedele (62%) af de danske rejsende* at de gerne vil rejse mere bæredygtigt i løbet af de næste 12 måneder. Med det i tankerne, og for at fejre de smukke verdenshave, deler Booking.com seks fantastiske overnatningssteder forskellige steder i verden med smuk havudsigt.

Udover at tilbyde en betagende havudsigt har disse overnatningssteder også modtaget Booking.coms mærkat Bæredygtigt overnatningssted. Mærkaten betyder at overnatningsstederne har indført væsentlige tiltag for at blive drevet mere bæredygtigt, så de kan reducere deres indvirkning på miljøet og være en mere ansvarlig del af lokalsamfundet.

 

 

SwaSwara Gokarna – CGH Earth, Gokarna, Indien

Dette wellness-resort ligger på stranden Om og er bygget i harmonisk samspil med naturen og med jorden og havet i tankerne. Her kan du tage på en indre rejse på meditationsdækket oppe på klippen mens du nyder udsigten over havet og de omkringliggende bjerge.

Overnatningsstedet er aktivt involveret i lokalsamfundet, og i SwaSwaras køkken laves maden med ingredienser fra de lokale landsbyer og deres egne gårde. Da der er mangel på ferskvand i området, opsamler overnatningsstedet regnvand i månederne med monsun og renser det med et særligt system der består af tre store reservoirer der kan rumme op til 18 millioner liter vand.

 

Hyatt Regency Huntington Beach Resort and Spa, Californien, USA

Hvem har sagt at man skal ofre luksus for at rejse mere bæredygtigt? Hyatt Regency Huntington Beach Resort and Spa byder på udsigt over Stillehavet, og har foretaget bæredygtige tiltag der gør det muligt at rejse miljøvenligt.

Overnatningsstedet der har en fantastisk beliggenhed ved havet med flot udsigt, sparer på energi og vand og genbruger alt fra madlavningsolie til lyspærer. I et forsøg på at reducere energiforbruget bruger hotellet kun elektricitet i værelser og mødelokaler når det er nødvendigt.

 

 

Le Grand Galle By Asia Leisure, Galle, Sri Lanka

Med spektakulær udsigt over det Indiske Ocean og det ikoniske Galle Fort, der står opført på UNESCOs Verdensarvsliste, er dette smukke overnatningssted et perfekt tilflugtssted for gæster der gerne vil slappe af og udleve feriedrømmen om sol, hav og palmer. Men hotellet tilbyder ikke bare afslapning, de har også indført flere tiltag for at beskytte miljøet og lokalsamfundet.

Overnatningsstedet har fået mærkaten for bæredygtige overnatningssteder og investerer en vis procentdel af sin indtjening i lokale projekter om bæredygtighed. Som gæst kan du booke en tur der er arrangeret af lokale guider, og lære alt om regionens økosystemer, historie og kultur. Du kan også bare hoppe på en cykel og tage på opdagelse i området. Efter en dag med udforskning af de gyldne strande og den koloniale arkitektur i Galle kan du sætte dig ved poolen, drikke tropiske cocktails og nyde udsigten over havet.

Noah Surf House Portugal, Santa Cruz, Portugal

Verdenshavenes dag

Portugals vestkyst er et fantastisk rejsemål til surfing og har populære surferområder og bølger der passer surfere på alle niveauer. De rejsende kan dyrke deres passion for surfing samtidig med at de bevarer havet ved at rejse mere bæredygtigt og overnatte på Noah Surf House Portugal, som har fået mærkaten for bæredygtige overnatningssteder og har implementeret flere tiltag for at reducere deres miljømæssige fodaftryk. Det passer perfekt for de 56% af danske rejsende* der siger at der er større sandsynlighed for, at de ville vælge et bæredygtigt overnatningssted – uanset om de aktivt ledte efter et eller ej.

Overnatningsstedets unikt indrettede værelser har vinduer der vender ud mod havet, og i stedet for aircondition anvendes den kølige havbrise. Hotellet har solpaneler der genererer nok elektricitet til 70% af deres vandopvarmning, samt en økologisk have med høns der bidrager til komposteringen.

 

Romans Villa, Gansbaai, Sydafrika

Romans Villa ligger i Gansbaai, 200 meter fra Romansbaai Strand, og er et smukt boutique-pensionat på Cape Whale Coast. Dette bæredygtige overnatningssted har egen privat veranda med udsigt over vandet og ligger i en lille fiskerby hvor hvalsafarier er en populær aktivitet.

Her kan du bo miljøvenligt og spise mad der er lavet med lokalt producerede råvarer, og du kan få oplysninger om områdets økosystemer, historie og kultur. Dette rejsemål på Sydafrikas kyst har i de seneste par år indført tiltag for at reducere plastikforurening ved at installere afløbsnet der opfanger affald.

 

Encantada Tulum, Tulum, Mexico

Hotel Encantada er et tropisk paradis på en uberørt strand mellem biosfærereservatet Sian Ka’an og Tulum nationalpark, og de har stor fokus på at beskytte og bevare det smukke rejsemål Tulum.

Alle værelserne er indrettet med lokalt producerede, håndlavede kunstværker og tekstiler, og gæsterne kan spise økologiske retter der er lavet med lokale råvarer. Gæsterne kan også nyde masser af ro og afslapning under en naturlig spabehandling eller en privat yogatime med udsigt over det smukke hav.

Harzen

Rejsetilbud

Balkan
Rundrejse til smukke Balkan
Se rejsetilbud
Rejse til Svalbard
Oplev skønne Svalbard
Se rejsetilbud
Donau
Cykelkrydstogt på Donau
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Harzen
Oktoberfest
Julemarkedsrejse

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
Small Danish Hotels

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)