Hvis du er bange for højder, er det måske et godt tidspunkt at kigge væk nu. Sky Bridge 721 – den nye længste hængende gangbro i verden er netop åbnet og er ærlig talt en skræmmende ingeniørmæssig bedrift. Gangbroen har en længde på 721 meter, 95 meters højde og er kun 1,2 meter bred. Selvom du ikke er bange for højder, ville vi ikke bebrejde dig for at få rysten med denne.

 

Sky Bridge 721 – verdens længste gangbro

Jeseniky-bjergene

Sky Bridge befinder sig på feriestedet Dolní Morava i Østbøhmen, Tjekkiet. Den er ved foden af ​​Jeseniky-bjergene og skræver over en dal med Mlýnský-strømmen i det fjerne. Den strækker sig over to bjerge, Slaměnka og Chlum, og er en spektakulær konstruktionspræstation i et område med forbløffende naturlig skønhed.

Sky Bridge er den længste gangbro i verden, men den tidligere titelindehaver var faktisk ret omstridt. Officielt var det Arouca 516 i Portugal, som stod færdig i 2021 og spænder 516 meter. Uofficielt tog den 567 meter lange Baglung Parbat Footbridge i Nepal dog titlen.

Under alle omstændigheder slår Sky Bridge nu Baglung Parbat med hele 154 meter. Her er et par ekstra snaps af broen.

 

 

Tag til Tjekkiet og oplev det hele

Sky Walk

Udover sin ekstremt lange gangbro er feriestedet Dolní Morava bestemt et besøg værd i sig selv. Om sommeren er det kendt for sine vandrestier, mountainbike-stier, rutsjebaner og eventyrparker, mens det om vinteren er et populært skisportssted. Sky Bridge 721 er også i nærheden af ​​en anden udsigtsbaseret attraktion kaldet Sky Walk. En 55 meter lang spiralgang med tilsvarende fænomenal (og mindre skræmmende) udsigt ud over dalen.

Broen inkluderer også en uddannelsessti med titlen ‘Bridge of Time’: en to kilometer-, 90 minutter lang gåtur, som tager besøgende gennem områdets historie fra 1938 til 2021 og inkluderer spil og bidder af augmented reality.

Sky Bridge 721 er åben nu. Du kan finde mere information om både broen og Dolní Morava her.