Verdens højeste bygninger

I næsten et halvt århundrede – fra 1931 til 1972 – var Empire State Building indehaver af førstepladsen på listen over verdens højeste bygninger.

Verden er kommet langt siden da. På listen over ​​nutidens højeste menneskeskabte strukturer er Empire State Building ikke engang at finde på Top 40.

I september 2020 begyndte et arkitektfirma og et luksuslejlighedsfirma med at bygge dét, der skal være det højeste boligtårn i Canada, nemlig SkyTower. Det ligger i Toronto og skal være byens næststørste bygning bag CN Tower.

Verdens nuværende højeste bygning, Burj Khalifa i Dubai, skyder 828 meter op i himlen, og flere og flere skyskrabere i Asien og Mellemøsten stiger hvert år. 8 af verdens 15 højeste bygninger befinder sig i Kina.

Vi har rangeret de 10 højeste færdige bygninger i verden lige nu ved hjælp af data fra The Skyscraper Center. Kun én amerikansk skyskraber kom med på vores liste, nemlig One World Trade Center i New York City, der er 541 meter høj.

 

Her er verdens 10 højeste bygninger.

 

1. Burj Khalifa (Dubai) – Nr. 1 blandt verdens højeste bygninger

Verdens højeste bygninger

828 meter

Førstepladsen indtages af Burj Khalifa, der ligger i Dubai og er utrolige 828 meter høj og har 163 etager. Den blev færdigbygget i 2010 og kan være på vej til at blive overhalet indenom af en ny kæmpebygning kaldet Kingdom Tower. Den endelige højde holdes hemmelig, nøjagtig ligesom tilfældet var det med Burj Khalifa. Men til at starte med skulle den have været 1600 meter høj. Nu ser den ud til ”kun” at blive omkring 1000 meter.

 

2. Shanghai Tower – Kina indtager 2. pladsen blandt verdens højeste bygninger

Verdens højeste bygninger

632 meter

Shanghai Tower stod færdigbygget i 2014 og befinder sig i Shanghai, der er én af verdens største byer.

Selvom den kendte skyskraber har en svimlende højde på 632 meter, så er det næsten 200 meter lavere en Burj Khalifa. Det er dog rigeligt til at indtage pladsen som verdens 2. højeste bygning.

 

3. Makkah Clock Tower (Saudi Arabien)

Makkah Clock Tower

601 meter

I Saudi Arabien finder man Makkah Royal Clock Tower. Den blev færdigbygget i 2012 og rager imponerende 601 meter op i vejret. Bygningen er kendt for sit store ur, hvor man kan se klokken, selvom man står 25 km. væk fra bygningen! Uret er også det højeste i verden, da det er 400 meter over jorden.

 

4. Ping An Finance Center (Kina)

599 meter

An Finance Center ligger i byen Shenzhen i Kina. Planen var, at der skulle placeres en 60 meter høj antenne ovenpå bygningen for at overgå Shanghai Tower og blive den højeste bygning i Kina. Men da man indså, at antennen kunne være i vejen for flytrafik, så droppede man idéen.

 

5. Goldin Finance 117 (Kina)

597 meter

Byggeriet, som begyndte i 2008, skulle efter planen have stået færdigt i 2014 og være den næsthøjeste bygning i Kina. Efter at byggeriet har været suspenderet i en periode, blev det genoptaget i 2011 med forventet færdiggørelse i 2020. Her vil Goldin Finance 117 være den 5. højeste bygning i verden.

 

6. Lotte World Tower (Sydkorea)

Lotte World Tower

555 meter

I 2017 stod denne skyskaber færdig i Seoul i Sydkorea. Tre bygningsarbejdere døde undervejs i opførelsen af ​​tårnet, og en direktør blev i 2016 idømt en fængselsstraf på 8 måneders fængsel for sin rolle ift at forsømme sikkerhedsforanstaltninger under projektet.

 

7. One World Trade Center – USA sniger sig med blandt verdens højeste bygninger

Verdens højeste bygninger

541 meter

One World Trade Center, som ligger på grunden hvor det tidligere World Trade Center lå, nåede sin fulde højde i 2014 og er 541 meter højt.

Skyskraberen er lavet til minde om terrorangrebet mod World Trade Center, og der er et museum og mindesmærke.

 

8. Guangzhou CTF Center (Kina)

530 meter

CTF Finance Center er placeret i den kinesiske storby Guangzhou og blev færdigbygget i 2016. I bygningen findes både indkøbscenter, kontorer, lejligheder og hotel.

 

9. Tianjin CTF Center (Kina)

530 meter

Tianjin CTF Finance Centre blev bygget i 2019 i byen Tianjin i Kina. Bygningen består både af hotelværelser, almindelige lejligheder og kontorværelser og har i alt 97 etager.

10. Citic Tower (Kina)

528 meter

Citic Tower, der blev færdigbygget i 2018, befinder sig i den kinesiske hovedstad Beijing. Bygningen vil formentligt være den højeste bygning i Beijing i lang tid fremover, da myndighederne har besluttet, at fremtidige bygninger ikke må være over 180 meter høje.

Rejsetilbud

Donau
Cykelkrydstogt på Donau
Se rejsetilbud
Rejsetilbud Island
Rejsetilbud til Island
Se rejsetilbud
Hotel Faaborg Fjord
Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference
Se rejsetilbud

I samme kategori

Israel
palma-3226352_640
TikTok hoteller
vinter i harzen

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
troldejagt i Danmark
alene

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)