Drømmer du om at tage på safari i ét af verdens bedste safarilande? Synes du, det kan være svært at finde den helt rigtige destination for din safari? Vi giver dig listen over verdens bedste safarilande.

Hjemmesiden safaribookings.com sammenligner anmeldelser fra rejsende turister og eksperter og har kåret verdens 8 bedste safarilande, som er: Botswana, Kenya, Namibia, Sydafrika, Tanzania, Uganda, Zambia og Zimbabwe. Læs med her, og lær 6 af dem bedre at kende.

Tanzania: Verdens bedste safariland


Tanzania – listens nummer 1 – har det hele, når det gælder safarirejser- og oplevelser. Det eneste minus ved landet er, at man ikke kan nå det hele på en almindelig rejse til Tanzania. Mest populært i Tanzania er traditionel safari på Serengeti sletten og/eller i Ngorongoro krateret. Her er der et fantastisk dyreliv og gode muligheder for at opleve ”The Big Five”: Løven, elefanten, vandbøflen, næsehornet og leoparden.

Man kan også tage på Afrikas bedste Chimpansesafari eller tage til én af de mindre kendte nationalparker. Her får man den helt specielle følelse af at være næsten alene i den storslåede natur. Det er oplagt at besøge Tanzania under gruernes store vandring, og du bør kombinere safarirejsen med et besøg på landets dejlige strande. I Tanzania foregår dette oftest på den idylliske ø Zanzibar.

Læs her om mulighederne for safari i Danmark

Verdens bedste safarilande

Botswana: 2 bedste safariland


Botswana har specialiseret sig i økosafarier, hvor der er mindst mulig påvirkning på naturen. Her opleves altså uspoleret natur og ægte uspoleret safari. Det er alene en god grund til at vælge Botswana.

Dyrelivet i dette mindre kendte safariland er helt fantastisk, og landet har mange forskellige naturområder. Du kan både tage på traditionel safari på savannen, spotte vilde dyr i ørkenen eller tage på kanosafari i Okawango Deltaet.

Verdens bedste safarilande

Kenya: 3 bedste safariland


Pga. Karen Blixens bog ”Mit Afrika” og den efterfølgende filmatisering har Kenya en speciel i hjertet hos mange danskere. Vælger du Kenya som destination, vil du komme til at opleve et absolut topklasseland, når det gælder safarirejser.

Kenya byder på fantastiske muligheder for at opleve et rigt dyreliv, der naturligvis også inkluderer ”The Big Five”. Som med Tanzania kan det klart anbefales at tage af sted, så du kan opleve gnuernes store vandring, som vi alle kender fra mange naturfilm. Kenya har fantastiske strande, så du kan passende afslutte din safari med en badeferie.

Verdens bedste safarilande

Zimbabwe: Mulighed for kanosafari


Fordelen ved at vælge Zimbabwe er muligheden for at se de fantastiske og verdensberømte Victoria Vandfald, hvor der er rig mulighed for at tage på kanosafari. Derudover tilbydes flere muligheder for at tage på vandresafari.

Uganda


I Uganda kan man møde de fantastiske bjerggorillaer, hvilket i sig selv tiltrækker mange turister til landet. Der er selvfølgelig også traditionel safari, men dyrelivet er knapt så rigt som i nogle af de andre safarilande.

Er du vild med aber, kan du også tage på besøg ved chimpanser, og er du ornitolog (eller selvlært ornitolog), er der også gode muligheder for at spotte mange forskellige fuglearter.

Uganda

Sydafrika: Danskernes favorit safariland


Sydafrika har lidt af det hele. Fantastiske oplevelser i byerne, lækre strande og safari i flere prisklasser – og luksusudgaven af safari.                                                                                               

Sydafrika er en favorit blandt mange danske safariturister, og der er gode muligheder for at opleve ”The Big Five”.

Namibia


Namibia er kendetegnet ved sit åbne, tørre ørkenlandskab. Dette barske miljø danner en storslået baggrund for al slags safari, der fås i alle prisklasser. Der er færre dyr pga. de åbne landskaber, men safari i Namibias er storslået. Gå ikke glip af Etosha Pan, der er den største ”saltgryde” i Afrika og en sæsonbetonet dyrelivsmagnet.

Det er et hul i jorden, hvor vand kan samle sig, eller hvor der forbliver en deponering af salt, efter at vandet er fordampet. Det er så stort, at det kan ses fra rummet. I Namibia kan opleves både gnu, zebra, løve og elefant, og store dyregrupper samles i Etosha.

Også gepard er især nemt at finde i Namibia, da den er meget udbredt, mens det mere undvigende sorte næsehorn og den brune hyæne begrænser sig til kysterne.                                                                                     

Landet har således altså også en lang kystlinje med havdyr og sælkolonier.

Namibia

Zambia


Tag på bilsafari, gåsafari eller sågar kanosafari langs Zambezi-floden. Zambia er én af Afrikas bedste gåsafari-destinationer. Zambia er ikke overfyldt med turister, og det gør det også til en lidt dyrere safari-destination. Du kan godt opleve ”The Big Five”.

Men når dét er sagt, så er det måske en udfordring at finde næsehorn, både de hvide og sorte, da de er begrænsede til en håndfuld parker. Tilsvarende er geparder og vilde hunde ikke nemme at finde.