Klimaet i Stockholm er tempereret. Dette betyder, at det aldrig bliver frygteligt varmt og heller aldrig bidende koldt. Vejret i Stockholm minder meget om det danske, men Stockholm har faktisk flere solskinstimer end Danmark, og er en de byer i det nordlige Europa med flest solskinstimer. Den årlige gennemsnitstemperatur ligger på ca. 6,6 grader.

Så næsten uanset hvilket tid på året vi taler om, så kan det vejrmæssigt lade sig gøre at tage på ferie – eller måske bare en weekendtur – i det svenske.


Vinter i Stockholm


Om vinteren ligger temperaturen i gennemsnit lidt under frysepunktet. I sommermånederne ligger temperaturerne i alle månederne ligger omkring 20-25 grader. Der falder i sommermånederne en del regn, og man kan regne med ca. 12 regnvejrsdage om måneden.


Sommer i Stockholm


Selvom vejret i Stockholm er præget af fugtigt klima med en del nedbør om året, gør sommerens mange solskinstimer op for dette. Faktisk er byen en af de byer med flest solskinstimer i det nordlige Europa og har flere solskinstimer end Paris eller London, og den er derfor et besøg værd, hvis du er på udkig efter et sted med mildt og smukt solskinsvejr.


Læs mere om Stockholm:

Vejret i Stockholm