Det kan være svært at hamle op med hovedstaden Rom, romantiske Firenze og eventyrlige Venedig, men har du endnu ikke givet modemekkaet Milano en chance, er det bestemt på tide! Vi giver dig her, hovedingredienserne til den perfekte tur til Milano.


Shopping i Milano – shop ’til you drop!


Milano udgør sammen med Paris, London og New York ”The Big Four”, med hensyn til mode. Milano er i mange sammenhænge synonym med high-end modehuse som Gucci, Fendi, Prada og Versace, som er nogle af frontløberne indenfor modeshows og modeevents i verden.

Modemekkaet Milano består dog ikke kun af dyre designerbutikker. Nedenfor får du en oversigt over de bedste steder til shopping i Milano, fra high-end fashion til budgetvenlige H&M.


Mærkevarebutikker i Milano


Louis Vuitton, Gucci, Armani, Christian Dior… you name it. Det gyldne rektangel har dem alle. Quadrilatero della Moda, eller Quadrilatero d’Oro, er én af de mest famøse shoppingdistrikter i verden. Det er et område bestående af de fire højtkoncentrerede shoppinggader: Via Manzoni, Via della Spiga, Corso Venezia og ikke mindst Via Montenapoleone.

Begynd på Via Manzoni og se det syvetagers høje Armani-palads, som udover en tøjbutik, indeholder restaurant på toppen (ja, den er også halvdyr), en natklub i stueetagen, en café og et hotel. Herefter går du til højre op ad Via della Spiga, hvor du bl.a. finder Prada og Dolce & Gabbana. Egentlig er Corso Venezia tredje side i firkanten, men både Via Gesù og Via Sant’Andrea er bestemt også et besøg værd. Via Montenapoleone fuldender det gyldne rektangel i Milano.

Selvom du måske ikke har råd til det hele i dette kvarter, så er det en oplevelse i sig selv at tage på shopping i én af modens allerhelligste områder.

Shopping i Milano - Quadrilatero della Moda i Milano


Shopping og butikker i Milano


Tager du ind til domkirken i Milano, bedre kendt som Il Duomo, har du som udgangspunkt 3 muligheder for butikker, i den mere overkommelige priskategori.

På Corso Vittorio Emanuele finder du store kæder som H&M, Mango, Zara, Bershka og Sephora. Derudover ligger Milanos svar på Magasin også her, det syvetagers store varehus La Rinascente, som byder på alt fra designertøj til smykker og parfume, og selvfølgelig mulighed for en frokost på toppen med udsigt over Il Duomo.

Via Torino har også mange af de velkendte mærker såsom: Nike Store, Pull & Bear og Victoria’s Secrets. Udover det, går flere af de samme butikker igen, som også findes på Corso Vittorio Emanuele.

Sidste gode sted til shopping omkring Il Duomo i Milano, er Via Dante (Foot Locker, Le Coq Sportif, Decathlon etc.), som har den fordel, at den leder op til Castello Sforzesco og Parco Sempione, som er et historisk slot med tilhørende grønt område. Denne herlige oase er den helt perfekte afslutning på en dag i shoppingens tegn.

Har du ikke fået nok? Så slå et smut for Corso Buenos Aires, som har beskedne 350+ butikker.


Restauranter i Milano


Det kan godt være, at Milano og Italien rimer på Gucci og Versace, men det gør det altså også på pizza og pasta. Her får du 3 af vores ultimative italienske favoritter i Milano.

Margherita pizza


Pizza AM – Milano’s bedste pizza!

Det er ikke altid størrelsen, det er gørelsen. Selvom dette lille pizzasted ikke ser ud af så frygtelig meget, så får du her, én af de bedste pizzaer i Milano. Hos Pizza AM får du friske ingredienser fra det sydlige Italien, på en millimetertynd bund. God service og hurtig betjening er en selvfølge her, og er du i fare for at skulle vente lidt, får du stukket et lækkert stykke focaccia og et glas Prosecco i hånden.

Med kun 7 forskellige pizzaer på menuen, virker udvalget måske ikke som det største, men dette er blot endnu én af grundene til, at du skal vælge Pizza AM. En mindre og mere simpel menu, tyder ofte på et bedre håndværk.


Adresse:

 • Corso di Porta Romana 83, Milano


Åbningstider:

 • Man. – fre.: 12.00 – 14.30 & 19.00 – 23.00
 • Lør.: 12.15 – 14.30 & 19.00 – 23.15
 • Søn.: 19.00 – 23.15


Ristorante Da Oscar – bedste pasta i Milano


Her får du en autentisk milanesisk spiseoplevelse! Du bliver budt indenfor i en lille hyggelig restaurant der oser af italiensk charme, og sidder ved langborde og nyder din lækre pasta.

Tjenerne er søde og rare, priserne er gode, MEN der er ofte rift om pladserne på Ristorante Da Oscar, så det er en god idé er reservere plads i god tid. Gerne et par dage i forvejen.

Prøv deres husets pasta, eller vælg den sikre vinder: Spaghetti Carbonara. Uanset, hvad du vælger, så er du sikret en madoplevelse du ikke vil fortryde.


Adresse:

 • Via Lazzaro Palazzi 4, Milano


Åbningstider:

 • Man.: 19.30 – 22.45
 • Tirs. – lør.: 12.30 – 14.15 & 19.30 – 22.45
 • Søn.: Lukket


Crudité Milano – verdensklasse fisk og skaldyr


I den lidt finere ende, finder du Crudité Milano, som er et nyt sted i Milano. Ikke desto mindre, et virkeligt godt sted! Her kan du nyde en italienskinspireret fisk og skaldyrs-menu, som vil efterlade dine smagsløg i den syvende himmel.

Hos Crudité Milano får du ikke blot et måltid, du får en kulinarisk oplevelse. Priserne er deropad, men er dine madoplevelser lige så vigtige som seværdighederne, så går du ikke galt i byen her.


Adresse:

 • Via Eugenio Villoresi 10, Milano


Åbningstider:

 • Man.: Lukket
 • Tirs. – fre.: 12.30 – 15.00 & 19.30 – 00.00
 • Lør.: 19.30 – 00.00
 • Søn.: 12.30 – 15.00 & 19.30 – 00.00
Restauranter i Milano - Cruditè Milano
Photo credit: Cruditè Milano, Facebook


Seværdigheder i Milano


Selvom mode og shopping fylder meget i Milano, skal man ikke tage fejl af de mange andre fantastiske ting der er at lave i den italienske storby. Vi har fundet 4 obligatoriske (synes vi) seværdigheder i Milano. Helt perfekt til din weekendtur til byen.


Duomo di Milano


Duomo di Milano er Domkirken i Milano, som må siges at være en af hovedattraktionerne i byen. Den smukke kirke er byens vartegn, og utvivlsomt nummer 1 på listen over seværdigheder i Milano.

Kirken er den femtestørste i verden, men det er ikke kun størrelsen der imponerer. Dette fantastiske stykke arkitektur, som i øvrigt tog 600 år at bygge, er lige så flot indvendigt som udvendigt.

Det koster 3 euro at komme ind i katedralen. Har du rigeligt i et billede ude fra, så nyd i stedet en cappuccino på pladsen foran kirken mens du kigger på alle de mennesker der konstant krydser én af byens helt store omdrejningspunkter.


Adresse:

 • Piazza del Duomo, Milano


Åbningstider:

 • Man. – søn.: 09.00 – 19.00
Seværdigheder i Milano - Duomo di Milano


Da Vinci’s ”Den sidste nadver”


Billedet der viser Jesus’ sidste måltid findes i den gotiske kirke Santa Maria delle Grazie. Kirken er bygget omkring år 1465, og er designet af en af Italiens førende kunstnere under Renæssancen, Guiniforte Solari.

Udover billedet af Jesus og hans disciple, finder du også andre interessante kunstværker i kirken. Vær opmærksom at hvis du ønsker at se ”Den sidste nadver”, så kan der være en del kø. Kom derfor i god tid, eller køb adgang til en spring-over-køen-tur, som kan købes flere steder.


Adresse:

 • Piazza di Santa Maria delle Grazie, Milano


Åbningstider:

 • Man. – lør.: 07.00 – 12.00 & 15.00 – 19.15
 • Søn.: 07.30 – 12.30 & 15.30 – 20.45
Seværdigheder i Milano - Den sidste Nadver


Cimitero Monumentale – Den monumentale kirkegård


Når turistmylderet bliver for meget i en storby, kan det være rart med et tilflugtssted væk fra menneskemængderne. Den monumentale kirkegård i Milano er et udendørs kunstmuseum, som du sagtens kan bruge timer på at udforske. Kunstmuseum på den måde, at de monumenter og gravkamre som du kan finde på kirkegården, er et museum værdigt.

Selvom en gravplads måske ikke nødvendigvis er det man forbinder med en hyggelig ferie, så er Cimitero Monumentale bestem et besøg værd.

Du kan finde eksempler på romantikken såvel som gotikken. Har du brugt for mange penge i Quadrilatero della Moda, så kan du glæde dig over, at det er ganske gratis at komme ind.


Adresse:

 • Piazzale Cimitero Monumentale, Milano


Åbningstider:

 • Man. – søn.: 08.00 – 18.00
Seværdigheder i Milano - Cimitero Monumentale


Parco Sempione


Ligesom på Cimitero Monumentale, har du i Parco Sempione muligheden for at trække stikket et par timer. Denne park er Milanos svar på Central Park, og indbyder i den grad til en god og lang spadsertur.

Går du en tur gennem parken vil du møde flere besøgsværdige seværdigheder såsom: Arco della Pace, eller fredsbuen, som blev bygget som hyldest til Napoleons, for hans sejr over Italien.

Du kan også tage en elevator til toppen af ståltornet, Torre Branca, og opleve Milanos måske bedste udsigt.

Derudover kan du i parken besøge Acquario Civico (byens akvarium) og La Triennale, som er hjemsted for løbende udstillinger, der typisk har moderne kunst, grafisk kunst eller arkitektur som fællesnævner.

Parco Sempione


Vejret i Milano


Hvornår skal man tage til Milano? I Milano oplever de, hvad man vil kalde yoyo-temperatur. Om sommeren har den lombardiske hovedstad ligesom størstedelen af Italien 28-32 grader, som ikke altid passer allerbedst til en storbyferie.

Vejret i Milano i marts, april, maj, juni, september og oktober er passende til en storbyferie, hvor du ofte får gået en masse kilometer. Juli og august kan være voldsomt varme.   

Overvejer man en tur til Milano i vintermånederne, kan temperaturen i december og januar godt ligge omkring de 1-5 grader. I februar begynder vejret allerede at vende, når temperaturen kan nå op på de 15 grader, hvis du er heldig.


Vil du hellere på campingferie i støvlelandet, så læs her vores Top 5: Bedste campingpladser i Italien.