Skolen kalder, og det er tid til at komme tilbage på arbejde. Selvom alt ikke er tilbage til det normale endnu, er vi begyndt at genopdage verden på ny, dér hvor det er sikkert at rejse. Booking.com har kigget på data for sommerens rejser og set på, hvilke topdestinationer danskerne rejste til i løbet af sommeren 2021.

For de danskere, der har været ivrige efter at opdage internationale destinationer, er det Europa der har tiltrukket flest turister fra Danmark. Men hvilke destinationer har været øverst på listen for danskere? Det land med flest danske besøgende har været vores nabo Tyskland, hvor både Hamborg, Berlin og Flensborg var Topdestinationer.

 

Top internationale destinationer for danskere mellem d. 10/6-21 og 10/8-21:

 1. Hamborg
 2. Berlin
 3. Flensborg
 4. Rom
 5. Barcelona

 

At Hamborg har været danskernes favorit denne sommer, forstår man godt. Hamborg er Tysklands næststørste by og er en farverig blomsterbuket af ferieoplevelser.

Hamborg er kendt for sit enorme havnemiljø og mange kanaler. Rent faktisk er der flere broer i Hamborg, end der er i Venedig og Amsterdam til sammen! Der er mere end 2500 broer, som krydser både kanaler og floder. Hamborg kaldes derfor med rette for Nordeuropas Venedig. Der er mulighed for flere slags bådture, både omkring kanalerne eller langs det imponerende havneområde.

Det er ikke kun danskere, der har været ivrige efter at genopdage verden. Ser man på, hvem der har haft Danmark som destination, har denne sommer været præget af besøgende fra Tyskland. Der har derfor været en gensidig længsel efter at besøge hinandens lande.

 

Hvilke lande har Danmark modtaget flest turister fra mellem d. 10/6-21 og 10/8-21?

 

 1. Tyskland
 2. Sverige
 3. Holland
 4. Norge
 5. Frankrig

Ikke overraskende er de de tyske turister, der har præget sommerbilledet i Danmark 2021. De internationale turister udenfor Europas grænser har vi forståeligt nok måtte spejde langt efter.

 

Topdestinationer i Danmark for danskere mellem d. 10/6-21 og 10/8-21:

 

 1. København
 2. Aarhus
 3. Odense
 4. Aalborg
 5. Skagen

 

For os danskere der har holdt ferie i Danmark i år, er det København, der har ligget øverst på listen over favoritrejsemål. I København kan du tage rundt og opleve de skønne områder, bydele og seværdigheder som Nyhavn, Christiania, Kongens Have, Amalienborg og Rundetårn. Der er også mange shoppingmuligheder og spiseoplevelser. Hvad med en tur i Tivoli Food Hall, der er et hyggeligt Street Food-sted, hvor du og dine rejsemakkere kan vælge dét, I lige hver især har lyst til?