Forlystelsesparker er populære som aldrig før! Især USA er kendt for sine store og pragtfulde forlystelsesparker, og andre lande er begyndt at følge trop. Bl.a. Brasilien, Frankrig og Japan. De 8 største forlystelsesparker tæller næsten 500 millioner besøgende om året.

Når I planlægger et besøg i én af parkerne så undersøg på forhånd, hvilken alder børnene bør have i de forskellige parker. Så I vælger en park, der egner sig til jeres børn. På denne måde sikrer I, at alle får den bedste oplevelse ud af besøget.

Læs med her og få et overblik over verdens største forlystelsesparker. Vi starer med dén, der arealmæssigt er størst.

 

Walt Disney World Resort, Orlando – USA

Den største forlystelsespark i verden består af flere parker: Magic Kingdom, Epcot, Disneys Hollywood Studios, Disneys Animal Kingdom og Toy Story Land. Derudover findes der to store vandlande, du også kan besøge. I alt har dette sted omkring 20.963.000 besøgende om året og fylder 15.000 hektar. Hvis du besøger dette sted, skal du helt sikkert afsætte flere dage til at se det hele. Det er en kæmpe oplevelse.

 

 

Disneyland Paris – Frankrig

Europas største forlystelsespark findes i Frankrig. Det er samtidig den største turistattraktion i landet. Her kan der opleves over 50 attraktioner, liveshows og tilmed også en golfbane. Stedet er 2230 hektar og har årligt omkring 10.360.000 besøgende.

 

Beto Carrero, Santa Catarina State – Brasilien  

Sydamerikas største forlystelsespark åbnede tilbage i 1991 og ligger ved Atlanterhavet mellem São Paulo og Porto Alegre. Denne forlystelsespark er 1350 hektar og har omkring 3 millioner besøgende årligt. Stedet består af 10 forskellige temaer som bl.a. Pirate Island, German Village, Madagaskar og Hot Wheels.  

 

Disneyland Park, Anaheim – USA

Disneyland Park i Anaheim i Californien var én af de allerførste Disney-parker, der åbnede sine døre for offentligheden. Gennem de seneste 65 år er parken vokset sig helt enorm og har i dag mere end 50 attraktioner. Årligt besøger omkring 18.666.000 mennesker denne forlystelsespark, som er 1270 hektar.

 

 

Alton Towers, Stoke-on-Trent – Storbritannien  

Storbritanniens foretrukne forlystelsespark Alton Towers er berømt for sine rutsjebaner og størrelse på 370 hektar. Dette sted har desuden tæt på 2 millioner besøgende om året. Forlystelsesparken er let tilgængelig på mindre end 2 timer fra fx Liverpool, Manchester, Sheffield eller Birmingham.

 

Universal Orlando Resort, Orlando – USA

Én af de foretrukne forlystelsesparker i Orlando (Florida) er Universal Orland Resort. Den består af flere forskellige parker: Universal Studios Florida, Universal’s Island of Adventure, Vulcano Bay (vandland) og Universal City Walk (restaurant og shoppingområde). Derudover findes Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure, som er en del af Harry Potter World, her. Stedet er 278 hektar og har årligt 9.585.000 besøgende.

 

forlystelsesparker

 

Tokyo Disney Resort – Japan

Dette var den første Disney-forlystelsespark, som ikke var i USA, og den har 17.910.000 besøgende hvert år. I 2001 blev Disney Sea tilføjet som attraktion – og i forvejen var der Mediterranean Harbour, American Harbor, Toy Story Mania, Aquatopia, Nemo & Friends SeaRider, Indiana Jones Adventure, Arabian Coast, Mermaid Lagoon, Mysterious Island og meget mere. Parken er 250 hektar.

 

Cedar Point, Ohio – USA

Dette kaldes for verdens rutsjebanehovedstad og er én af verdens ældste forlystelsesparker. Her finder du 16 fantastiske rutsjebaner, og de kan prale med både nogle af de højeste og de hurtigste. Stedet er 147 hektar og besøges årligt af 3.507.000 gæster.