Når du hører verdens smukkeste øer, kan du sandsynligvis hurtigt komme til at drømme om paradis. Et perfekt stykke strand, hvor du kan slappe af under raslende palmer og se på et fredfyldt blåt hav.

Men ikke alle øer er ens. Nogle af øernes skønhed er mere defineret af havet, der omgiver dem, hvilket kan fange turister med sin krystallinske klarhed og blomstrende koralrige.

Andre øer byder på frodige jungler og fløjlsagtige toppe, og nogle fortryller rejsende med deres kulturelle juveler.

Uanset om det er sublime strande, fantastisk topografi eller eksotiske kulturer, du søger, ligger disse øer langt fra arbejdsdagen, men tæt på væsenets bekvemmeligheder.

Vores top-17 over verdens smukkeste øer er skrevet med inspiration fra Planetware og spænder fra Seychellerne til Santorini og Caribien til Capri. Find din egen favorit herunder.

Læs også om: verdens største øer

1. Maldiverne – En af verdens smukkeste øer

Maldiverne er hjemsted for nogle af verdens mest betagede øer, men det er havet, der virkelig får disse øer til at skinne.

På de blændende hvide kyster finder du lysende akvamarinvand med en helt særlig krystalklarhed.

Maldiverne

Maldiverne

2. Bora Bora – Fransk Polynesien

Denne frodige vulkanske ø er formet som en kæmpe sombrero og spiller i utallige fantasier i det sydlige Stillehav.

Omdrejningspunktet og det bedste ved denne tropiske skønhed er dens betagende lagune med turkisblåt vand. Fisk, skildpadder, hajer og rokker svømmer i det klare vand.

 

3. Palawan – Filippinerne

Palawan er filippinernes svar på paradis. Denne ø-provins strækker sig sydvest til Borneo med frodige kalkstenstoppe, der stiger fra et juvellignende hav.

Havet er så klart, at du næsten kan se udtrykkene på fisken fra overfladen.

 

4. Seychellerne – De uberørte og perfekte øer

Øst for Kenya er denne relativt uspolerede øgruppe på 115 koral- og granitøer spækket med attraktioner.

Lige fra UNESCO-listede jungler og blomstrende koralrev til pulverformede strande flankeret af kampesten.

Seychellerne

Seychellerne

5. Santorini – Grækenland

Det spektakulære Santorini scorer topkarakter for sin dramatiske skønhed.

Hvide villaer vælter ned ad vulkanske klipper. Blå-kuplede kirker rejser sig mod det mousserende hav, og smukke farverige blomster tilføjer skønhed til den iøjnefaldende farvepalet.

 

6. Cookøerne – nogle af de smukkeste øer i Stillehavet

Hvis du nogensinde har drømt om at være en strandet sømand i det sydlige Stillehav, er Cookøerne noget for dig.

Beliggende mellem Fransk Polynesien og Samoa, men med stærke bånd til New Zealand, er øgruppens 15 øer blandt de smukkeste øer i det sydlige Stillehav.

 

7. Bali – Indonesien

Balis berusende kultur er en fest for sanserne. Røgelse fra hinduistiske templer, rismarker afgiver et elektrisk lys, og maden gør indtryk på smagsløgene.

Surfing, svømning og solbadning er populære aktiviteter på øens smukke strande, og turister finder også mange andre ting at lave på denne eksotiske ø.

Du kan lave alt lige fra tempel-hopping og sightseeing i det frodige landskab til spabehandlinger, shopping og vandreture.

Bali

Bali

8. De Dalmatiske Øer

I Adriaterhavet ud for Kroatiens kyst ligger De Dalmatiske Øer.

Her oplever du en fortryllende blanding af afslappet charme og rig historie.

Maleriske landsbyer og boutique-hoteller og restauranter ligger spredt udover disse smukke øer, som er omgivet af mousserende hav og nogle af Kroatiens bedste strande.

 

9. Fiji – det perfekte ø-paradis

En af Australiens tropiske tilflugtssteder, Fiji, markerer alle forestillinger om det perfekte paradis.

Hvide sandstrande, gennemsigtigt, turkisblåt vand og vrimlende koralrev findes her i overflod. Og det fijianske folk byder besøgende velkommen med varme og venlige smil.

 

10. St. Lucia – en af de caribiske øer

St. Lucia emmer af en mørk og grublende skønhed. I modsætning til andre caribiske øer er dets bedste aktiver ikke nødvendigvis dens strande. Selve øen er snarere gennemblødt af topografisk drama.

De tårnhøje ”Pitons”, to vulkanske toppe, præsiderer over de frodige landskaber. De stiger mere end 700 meter fra havets overfalde og er en betagende kulisse.

St. Lucia

St. Lucia

11. Kaua’i – den frodige ø

Kaua’i kaldes ”Garden Isle” af god grund: regnskove klæder det meste af øen, vandfald vælter ned fra lavaklipper, og den berusende duft af tropiske blomster hænger tungt i den lune luft.

 

12. Capri – Italien

Glamourøse Capri ligger ca. 20 kilometer ud for Amalfikysten. Havstabler og skyhøje klipper rejser sig fra det Tyrrhenske Hav, der er blågrønt og indrammet af farverige blomster.

 

13. Ko Phi Phi – en af verdens smukkeste øer

I Ko Phi Phi er en lille øgruppe i Krabi-provinsen i Thailand. Her ser du frodige kalkstenstoppe stige fra det tropiske hav, og det varme vand er omgivet af palmestrande.

Ko Phi Phi

Ko Phi Phi

14. Whitsunday Islands – Australien

Langs det verdensarvslistede Great Barrier Reef er Whitsunday Islands Australiens version af den klassiske tropiske ø-fantasi.

Disse 74 frodige øer er toppe af druknede bakker, der stiger over det slående blå koralhav.

 

15. Sardinien – Italien

Lyksalige hvide sandstrande, barske kysttoppe, lækker mad, en unik blanding af kulturer og gamle arkæologiske skatte.

Du kan med sikkerhed lide alt ved denne lækre italienske ø!

 

16. St. Barts – den tillokkende ø

Overraskende smuk, men alligevel undervurderet, lokker St. Barts filmstjerner og moguler fra hele verden – og med god grund.

Denne smukke ø tilbyder en overdådig smag af Frankrig med en afslappet charme, som kræsne rejsende elsker.

St. Barts

St. Barts

17. Bahamas – Caribien

Bahamas er en ø-stat bestående af 700 øer i Atlanterhavet.

Topattraktionerne på disse fantastisk smukke øer spænder fra idylliske strande og blomstrende koralrev til fantastiske shoppingmuligheder og spisesteder.