Annonce

Gardasøen er Italiens største sø. Den ligger i den nordlige del af landet mellem byerne Venedig og Milano. Den blev skabt af gletsjere ved slutningen af sidste istid. Gardasøen er en stor turistmagnet med mange hoteller og campingpladser langs bredden; hvilket gør det til et populært rejsemål for danskerne

Det første spørgsmål, som I skal forholde jer til er, hvordan I kommer til Gardasøen. De fleste danskere rejser til Gardasøen på kør selv ferie. Og det har da også en række fordele. Har I bil med, får I nemlig en kæmpe frihed – både i forhold til, hvad I kan medbringe, hvor I kan bo, og hvad I kan opleve i området.

Samtidig vil en bilferie normalt også kunne gøres rigtig billigt – specielt hvis I er en hel familie, som tager af sted. Bilen er dog ikke den eneste transportmulighed, der er, når turen går til Gardasøen. Alternativt kan I nemlig i stedet vælge fly, bus eller tog. Fordelen ved at flyve er, at I kommer langt hurtigere frem i forhold til, hvis I skal køre ned igennem Tyskland og Østrig. Til gengæld kan I så ikke medbringe nær så meget bagage. Så camping i eget telt vil ofte være udelukket.

By, bjerg eller sø?

Gardasøen er dog meget mere end hyggelige, italienske byer. Regionen byder nemlig også på både den smukke sø og ikke mindst de omkringliggende bjerge. Så måske skal I slet ikke bo i en af områdets byer – men i stedet ude i naturen.

Det kræver naturligvis en bil, hvis det ikke skal blive alt for besværligt. Men så har I til gengæld også frit valgt på alle hylder, når det kommer til naturoplevelser. I kan vælge at bo i første række ved søen, hvorfra I kan hoppe i hver morgen. Eller I kan bo oppe i bjergene, der byder på alt hvad I kan ønske jer af aktiv ferie og naturoplevelser. Hvis I da ikke vælger et sted midt i en af byerne.