Tag på museum og udforsk nye kulturer: 10 spektakulære museer, du skal besøge i din levetid

Museum og kulturinstitutioner lokker folk til at udforske nye kulturer og emner gennem deres omhyggeligt kuraterede samlinger og transcenderende udstillinger. For dem, der hurtigt afviser museumsoplevelsen som kedelig, er det tid til at tænke igen. 

Gallerier i alle verdenshjørner, fra Senegal til Japan, har mestret kunsten at skabe engagerende udstillinger om kunst, historie og kultur, der kan ændre enhver nej-sigers sind.

Uanset om du er en kunstelsker, kunstamatør eller du foretrækker kunst og kunsthåndværk, vil disse museer helt sikkert tage pusten fra dig.

 

Apartheid Museet, Johannesburg

Siden åbningen i 2008 er Apartheid-museet blevet betragtet som et af de mest informative museer i Sydafrikas historie. Institutionens 21 udstillingshaller dokumenterer opkomsten og faldet af apartheid i landet gennem filmoptagelser, fotografier og artefakter.

Ved ankomsten bliver gæsterne mødt af syv søjler, der beskriver grundlovens søjler i hovedgården. Den mest slående udstilling beskriver Nelson Mandelas liv og visdom, den berømte revolutionær, der tjente som Sydafrikas første præsident efter afslutningen af ​​segregationen.

 

Louisiana Museum for moderne kunst, Danmark

Louisiana museum

Knud W. Jensens vision var klar: Han ville skabe et museum, hvor danskerne kunne se moderne kunst fra deres jævnaldrende. Louisiana blev dog i årene efter grundlæggelsen i 1945 hurtigt den fremherskende institution for international modernistisk kunst og arkitektur.

Samlingen på 4.000 dele omfatter værker fra 1945 til i dag fra en række stilarter. Herunder eklektisk europæisk nouveau, global realisme og amerikansk art pop. Institutionens hovedprincip er ikke blot at vise tingene frem. Men at oplyse masserne om hvert værk og dets indvirkning på samfundet.

 

War Remnants Museum, Ho Chi Minh City

Skjult midt i Ho Chi Minh-byens travlhed ligger en chokerende scene af kampfly og kampvogne. Der tilsyneladende er klar til action. Selvom det kan se ud til at være en hærbase, er det faktisk War Remnants Museum. Sandfærdigt dokumenteres Vietnamkrigens brutale effekter og tragedier gennem fotografering og relikvier. 

Som en tungere museumsoplevelse, giver krigsmuseet indblik i et afgørende kapitel af landets historie, og hvordan det har påvirket nationens identitet i dag.

 

Det nationale kunstcenter, Tokyo

Tokyo kunstcenter

Du ved aldrig helt, hvilken imponerende skulptur eller japansk mesterværk du finder på denne imponerende institution. National Art Center er stolt af at være et “tomt museum”. Konstant indvarsles nye udstillinger og samlinger spredt ud over dets beton- og glasstruktur designet af Kisho Kurokawa.

Etableret i 2007 voksede det finurlige museum hurtigt i popularitet og blev en must-see attraktion i Tokyo. Museet kan prale af omkring 2 millioner besøgende hvert år. Tidligere udstillinger dækker en bred vifte af emner fra de impressionistiske værker af Claude Monet og animes indvirkning på japansk kultur til Cartiers historie.

 

Metropolian Museum for kunst, New York City

Begyndelsen af ​​Metropolitan Museum for kunst går så langt tilbage som 1866 i Paris. En gruppe amerikanere diskuterede behovet for at bringe kunstundervisning til offentligheden. Den 13. april 1870 åbnede Met i den historiske Dodworth-bygning. Herefter flyttede den til sin permanente placering på Fifth Avenue og 82nd Street i 1880.

Museet præsenterer over 5.000 års kunstværker, herunder islamisk kunst, der går tilbage til det syvende århundrede og den velkendte Edgar Degas’ maleri Danseklassen.

 

 

Nationalmuseet for antropologi i Mexico City

Det største og mest besøgte museum i Mexico, Museo Nacional de Antropología, har specialiseret sig i historien om landets præcolumbianske arv gennem arkæologiske artefakter. 

Arkitekten Pedro Ramírez Vázquez hyldede Mexicos oprindelige arv ved at bygge museet i Chapultepec-skoven og understregede et naturligt forhold til miljøet. Samlingen på 600.000 dele inkluderer den aztekiske solsten og Xochipilli-statuen.

 

Tate Modern, London

Tate modern

Fødslen af ​​Tate Modern begyndte i 1889, da Henry Tate, en britisk industrimand, donerede sin samling af britisk kunst fra det 19. århundrede og gav finansiering til det første Tate Gallery. Et århundrede senere annoncerede Tate Trustees udviklingen af ​​et internationalt moderne og samtidskunstgalleri.

Beliggende i det tidligere Bankside Power Station, viser galleriet banebrydende værker, herunder Marilyn Diptych af Andy Warhol og Nude Woman with Necklace af Pablo Picasso.

 

 

Van Gogh Musuem, Amsterdam

Udråbt som en af ​​de mest indflydelsesrige hollandske malere gennem tidene, producerede Vincent van Gogh næsten 900 malerier og mere end 1.100 værker på papir i løbet af sin levetid.

Vincent van Gogh-museets to bygninger blev tegnet af Gerrit Rietveld i 1973 med kernen i samlingen fra Theo van Gogh, Vincents yngre bror. Sammen med hans egne kunstværker som Sunflowers, inkluderer galleriet også værker af dem, der er påvirket af van Gogh.

 

Louvre, Paris

Louvre museum

Musée du Louvre har meget mere at byde på end blot Leonardo da Vincis Mona Lisa. Kong Filip II beordrede opførelsen af ​​en fæstning i 1190 for at beskytte Paris. I løbet af det 16. århundrede fungerede Louvre som et kongeligt palads for monarkiet. Indtil kong Ludvig XIV flyttede den kongelige residens til Versailles. 

Nationalforsamlingen åbnede Louvre som museum i 1793 og startede sin arv som verdens største kunstmuseum. The Winged Victory of Samothrace og Psyche Revived by Cupid’s Kiss er blot nogle få af de næsten 380.000 kunstværker i Louvre.

 

Museum for sorte civilisationer, Senegal

Museet for sorte civilisationer, der blev indviet i 2018, fungerer som et kreativt knudepunkt for Senegal. Og hele det afrikanske kontinent – ​​for at fejre deres kultur, mens de beskriver den kamp, ​​som afrikanere stod over for gennem historien. 

Museet var visionen for landets første præsident Léopold Sédar Senghor. Han lovede at bygge en institution til ære for afrikansk kunst og identitet. Mens Senghor desværre passerede før museet åbnede, lever hans arv videre i de kuraterede kunstudvalg og slående udstillinger, der fylder gallerierne.

Åbningen af ​​det kulturelle vartegn ansporede også til en debat i kunstverdenen. Mange forskere opfordrede museer i hele Europa til at returnere tusindvis af artefakter plyndret fra Afrika i kolonitiden.

Rejsetilbud

Rejse til Verona
Rejse til Istanbul
lissabon

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
london-3078109_640
Klippeøerne i Vietnam

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)