Kan du lige som os bare ikke få nok af Game of Thrones, og er du også forblændet af de helt fantastiske lokationer, man kan opleve i serien? Kunne du godt tænke dig at opleve lidt af atmosfæren og stemningen fra fx ”Kings Landing” eller ”Winterfell”? Så er der godt nyt! Stederne eksisterer rent faktisk i virkeligheden, og serien er optaget over hele verden i bl.a. Marokko, Spanien, Nordirland, på Malta og Island. Så der er altså ingen undskyldning for ikke at tage på en vaskeægte Game of Thrones-ferie.


Faktisk så har seriens skabere Daniel B. Weiss og David Beinoff gjort os alle sammen en stor tjeneste ved at rejse verden rundt med deres ”location”-specialister for at finde de mest eventyrlige destinationer og serveret dem for os på et sølvfad. Så behøver du ikke selv at lede efter dem! Det eneste, du skal gøre, er at pakke rygsækken og komme afsted. Læs med her og lad din næste ferie gå til Game of Thrones!


Malta


Det er Malta, du skal rejse til, hvis du vil opleve scenerne fra seriens aller første sæson! Den fine arkitektur og de mange historiske monumenter er anvendt til at optage billeder af ”Kings Landing”. Seriens ørkenkyst ”Essos” er også skabt med scener her fra Malta.


Vielsen mellem Khal Drogo og Daenerys er optaget på klippen Tieqa Zerga ved øen Gozo. Desuden er fortet Fort Ricasoli blevet brugt som kulisse for ”The Red Keep”, der som bekendt er kongens slot i ”Kings Landing”. Også den charmerende lille by Mdina, der er spækket med bygningsværker fra barokken og Middelalderen, er anvendt som filmkulisse for ”Kings Landing”.


Kroatien


Mange af seriens lokationer finder du i Kroatien. Så Kroatien er et godt sted at tage hen, hvis du vil opleve lidt af magien fra Game of Thrones. Den historiske by Dubrovnik er spækket med lokationer fra serien, især den gamle bydel. For at komme ind i den gamle bydel skal man igennem en byport og ned af en trappe – som er med i serien – så turen ind i Game of Thrones starter med det samme, du ankommer til den gamle bydel. Jesuit-trappen er brugt som kulisse og fører i serien op til ”The Sept of Baelor”, der er den store kirke i ”Kings Landing”. Den er kendt fra flere scener i serien.


Peik Promenaden er også en meget brugt kulisse. Fx er det her, at Littlefinger lægger planer med Sansa og prøver at overtale hende til at forlade ”Kings Landing” sammen med ham, og det er her, at Cersei’s datter Myrcel bliver sendt til Dorne. Minceta-tårnet udgør i virkeligheden toppen af Dubrovniks gamle bymur og har en skøn udsigt. I Game of Thrones danner tårnet rammen for dét sted, hvor Daenerys Targaryen leder efter de stjålne drager.


Island


Islands barske landskab gør øen særdeles velegnet som kulisse for de store ødemarker i serien. Landets brede højsletter udgør bl.a. landskaberne ”Beyond the Wall”. 


Nationalparken Vatnajökull består af bjerge, vulkanske klipper og iskolde sletter, og parken udgør knap 8 procent af Islands overflade. Denne rå natur danner baggrund for optagelserne til seriens sæson 2.


Også Mývatn-søen i det nordlige Island har dannet rammen om adskillige scener. Her er landskabet karaktiseret ved vulkanske klipper og åbne, store sletter. Sidst men ikke mindst finder du på Island Grjótagjá-hulen, og det er hér, at Ygritte og Jon Snow har sex i 5. episode af sæson 3. Hulen er især kendt for den meget varme kilde, der findes her.


Nordirland


Dét, der gør Nordirland helt perfekt som kulisse for Game of Thrones, er de omfangsrige grønne landskaber, de stenede kyster og det (næsten) altid overskyet vejr. Nordirlands smukke landskab danner rammen om flere af seriens lande, bl.a. ”The Iron Islands”, ”Winterfell”, ”The North” og ”Vaes Dothrak”.


Derudover er det irske slot Castle Ward brugt til scenerne fra Stark-familiens store borg ”Winterfell”, og det nærliggende Mourne Mountains udgør indgangen til ”Vaes Dothrak” i 4. episode i 1. sæson. Sidst men ikke mindst finder du nær byen Ballintoy en havn, der er malerisk smuk, og som derfor har været udvalgt til at være kulisse for byen ”Lordsport”.


Marokko


I Marokko har man filmet scenerne fra byen ”Astapor”i den marokkanske havneby Essaouira. Byens arkitektur har et portugisisk præg og en unik arkitektur, hvilket gør den perfekt som filmscene. Serien by ”Yunkai” er filmet i den befæstede by Aït-Ben-Haddou, der er bare ét af mange særprægede spots i Marokko. Bl.a. er den fredede, gamle bydel fyldt med huse, der er konstrueret af ler og halm. Dette danner den perfekte ramme for Game of Thrones.