Denne artikel er skrevet i samarbejde med Small Danish Hotels

 

På en storbyferie i Danmark venter et bredt udvalg af forlystelser, kulturoplevelser, shopping, gastronomi og seværdigheder. En storbyferie i en anden landsdel kan give dig helt nye input og oplevelser samt følelsen af at komme helt væk fra hverdagen derhjemme. En storbyferie i Danmark er derfor en nem og overskuelig måde at tage på ferie på, hvor man ikke behøver at rejse så langt efter oplevelserne.

Vi giver dig her nogle input til, hvad nogle af de største danske byer har at byde på. Så er det bare at vælge, hvilken by du helst vil udforske på din næste ferie.

 

København: Et overflødighedshorn af tilbud

Danmarks hovedstad byder på kultur, kunst, shopping, forlystelser og seværdigheder. I Storkøbenhavn, der indbefatter 18 kommuner, bor der ca. 1,4 mio. mennesker. I selve København By er der lidt over 600.000 indbyggere. Byen har siden 1300-tallet været landets rigeste og mest betydningsfulde.

 

Storbyferie i Danmark

 

Storbyferie i Danmark: Tag til Smilets by Aarhus

Aarhus har en smuk beliggenhed ved skov og strand, gode shoppingmuligheder, en gastronomi med et højt niveau, museer i verdensklasse og et rigt udvalg af kulturoplevelser. Det meste kan nås til fods eller på cykel. Selvom Aarhus er en storby, har den stadig en provinsbys charme pga. dens alligevel overskuelige størrelse.

 

Aalborg: Arbejderbyen der er blevet til kulturby

Siden vikingetiden har der ligget en by på her, fordi der var et vigtigt vadested over Limfjorden. I slutningen af 1900-tallet var Aalborg en lettere nedslidt industri- og arbejderby, men i dag er de store industrivirksomheder lukket, og Danmarks fjerdestørste by er blevet en blomstrende scene for viden, uddannelse og kultur. Og hvem kender ikke Jomfru Ane Gade, der helt sikkert ville være et højdepunkt på din jyske storbyferie i Danmark.

 

Storbyferie i Danmark

 

Odense: Gå i H.C. Andersens fodspor

Odense er Danmarks tredjestørste by og ligger som bekendt midt på Fyn. Øens ”hovedstad” lokker med historisk autencitet, masser af kulturoplevelser, shoppingmuligheder, grønne områder, fine museer og gode spisesteder.