Du finder nemt gode restauranter i Prag, og så koster det gerne under det halve af de danske restaurantpriser. Selvfølgelig er prisen højere på byens store torv pga. de mange turister, men i sidegaderne finder du billigere priser. Priserne er gerne 4-5 gange højere ved Karlsbroen og centralt i den gamle bydel, så det kan betale sig at bevæge sig lidt væk netop derfra.

Vi har her samlet et par eksempler på gode og billige spisesteder til dig, som ikke er dyre turistfælder, men steder hvor tjekkerne selv spiser.

Pivrnce


Her finder du en hyggelig og autentisk stemning med overraskende gode priser.


Få bord på Pivrnce i den hyggelige kælder, hvor væggene er prydet med spøjse ikke-stuerene vægmalerier af én af Tjekkiets førende vittighedstegnere. Prøv fx deres Gullash – den er virkelig lækker.Rudolfina – en af de hyggeligste restauranter i Prag


På denne hyggelige restaurant/ølstue finder du også lokale priser. Det er svært at finde autentiske spisesteder tæt ved Karlsbroen, som de lokale ville vælge. Rudolfina er dog et af de steder de lokale foretrækker.


Der er typiske tjekkiske retter, mange med de tilsyneladende uundværlige dumplings. Ligesom på mange andre restauranter er der både en ryger og en ikke-ryger afdeling. Så hvis man ikke vil spise i et røgfyldt lokale, skal man få et bord i underetagen.Emy Destinnove


Emy Destinnove er en finere restauranter i Prag, hvor prisen ikke er højere, fordi det er en ”turistfælde”. Men istedet fordi det netop er en finere restaurant. Madens kvalitet er høj og priserne er på middelniveau, efter tjekkiske forhold og relativt lave efter danske forhold.


Der er en hjemmelig og hyggelig atmosfære med åben pejs, masser af stearinlys og en hyggekrog med bløde sofaer. Maden er både med inspiration fra Spanien, Frankrig, Italien og Asien, og råvarerne (fx fisk, kød og grøntsager) er altid super friske og nænsomt tilberedt.

Emy Destinnove Restauranter i Prag


Læs også: