De fleste thailandske retter er lavet på wok eller grill med krydderier som chili, hvidløg, koriander, citrongræs, ingefær, kokosmælk og mynte og serveres med ris. Du kommer ikke udenom nudelretter nå du er på udkig efter spisesteder i Bangkok, som serveres overalt, både på restauranter og på gaden.

Klassikeren hedder Pad Thai og er en mild wokret bestående af risnudler, æg og hvidkål med en syrlig sauce. Når mad er så billigt i Thailand, er det også nærliggende at benytte lejligheden til prøve eksklusiv mad og måske endda besøge en Michelin-restaurant til en helt anden pris, end hvad vi er vant til.

Fx kan du på den 1-sjernede restaurant Savelberg få en frokost for 1600 baht (ca. 313 kr.). I december 2017 blev den første ”Michelin guide to the Thai capital” offentliggjort. Byen er nu indehaver af i alt 20 stjerner fordelt på 17 restauranter. Det højeste antal stjerner for en restaurant er 2, og i alt 3 restauranter har 2 stjerner. Forkæl dig selv med en Michelin-oplevelse og besøg fx én af disse restauranter:

Spisesteder i Bangkok


2 af de bedste spisesteder i Bangkok:

Mezzaluna

Mezzaluna Bangkok er en enestående restaurant som ligger på 65 etage i Tower Club i Lebua. Mezzaluna er berømt for at de kun serverer 5 eller 7 retter, de har en daglig ret i verdensklasse som er tilberedt af en visionær kok.

Det er en restaurant i den dyre ende, det koster ca. 12.500 baht for en 5-retters oplevelse. Men hvis du ønsker en speciel oplevelse er Mezzalune et fantastisk valg.

Beliggenhed: Tower Club at Lebua Hotel, 65th Floor, 1055 Silom, Bang Rak, Bangkok 10500, Thailand

Åben: Tuesday–Sunday from 6pm to 1am (closed on Mondays)

Le Normandie (2 stjerner):

Her serveres moderne fransk madlavning med sæsonens lækre smagsnuancer. Du kan få en ”business lunch” for ca. 300 kr. Menukortet frister med både kaviar, fisk, østers, krabbe og lam. Selvfølgelig tilberedt af de mest friske råvarer. Adresse: Oriental Avenue, Bangkok 10500.

Hjemmeside: https://www.mandarinoriental.com/bangkok/chao-phraya-river/fine-dining/restaurants/french-cuisine/le-normandie

På hjemmesiden har du også mulighed for at reservere bord.

Læs også:

Le Normandie, Spisesteder i Bangkok