Tag på spaophold og få et pusterum i din travle hverdag

Artiklen er skrevet i samarbejde med Small Danish Hotels.

 

Kvinder er for dårlige til at give sig selv mig-tid ved fx at tage på et spaophold. Sådan siger skønhedsekspert Charlotte Torpegaard. Hun har fulgt skønhedsbranchen i over 25 år. Hun ejer skønhedsuniverset ILOVEBEAUTY og vejleder kvinder i at pleje sig selv.

– Jeg oplever kvinder, der får tårer i øjnene, når jeg siger til dem, at det er ok, at de tager sig af dem selv. Mange kvinder er gode til at forkæle familie og venner men har svært ved at bruge penge på sig selv. Men det er sundt for os og kommer også vores omgivelser til gode. På et spaophold kan du finde dén pause, de fleste af os har brug for, siger Charlotte Torpegaard.

– Vi har traditionelt haft en tendens til at rynke på næsen af folk, som er forfængelige. Men forfængelighed er sundt. I London inkluderer depressionslæger manicure eller massage i deres behandlinger, fordi det lærer os, at vi er værd at tage os af. Det er heller ikke uden grund, at massage er én af de mest efterspurgte behandlinger i spaerne. Vi har så travlt, og studier viser, at vi bliver rørt alt for lidt, og det giver os hudsult. Vi sulter simpelthen efter den ro, vi får af at blive masseret.

 

Spa: En antik tradition

I starten af 1900-tallet, før kvinder havde stemmeret, gik foregangskvinder som Helena Rubinstein og Elizabeth Arden på skønhedsbarrikaderne ved at introducere alt fra spaoplevelser til diætister og rød læbestift.

Men helt tilbage i antikken kan vi finde eksempler på spaer, og da arkæologer i 17-1800-tallet gravede de termiske bade op rundt om i Europa, blev spa og wellness atter en trend, hvor det bedre borgerskab valfartede til byer som Vichy og Bath for at få spaoplevelsen. 1800-tallet blev starten på det fokus på krop og velvære, vi ser i dag.

At tage i spa er altså ikke nyt, men forskellen er, at vi i dag tager en halv, måske en hel dag ud til det. Dengang var folk der i månedsvis. Og hvor vi i dag søger ro i spaen, ville de dengang have underholdning, fordi de kedede sig, så der var både pantomime og koncerter.

Det moderne menneskes største udfordring er at være i egen krop, så nu handler spaoplevelsen om at være alene og komme ud af hovedet. Det giver os et afbræk, hvor vi kan trække vejret og få ro. Spaen repræsenterer en kontrast til et hektisk liv.

Prioritér mig-tid i hverdagen med et spaophold

Men selv om det er skønt at gå i spa, er det hverdag lige om lidt igen, så hvordan får man spaoplevelsen med sig hjem? Ved at prioritere det, mener Charlotte Torpegaard.

– Dufte vækker minder, så køb eventuelt en rens fra spaen med hjem. Luk døren til badeværelset, sæt en blomst på vasken, træk vejret og rens huden. Og sig så til dig selv, at det er ok at bruge tid på dig selv – også selv om du har børn, du skal tage dig af. Faktisk mener jeg, det er yderst vigtigt at vise sine børn, at man er værd at tage sig af, for så lærer de det samme, siger Charlotte Torpegaard.

 

Spaophold i Danmark: Her er 4 skønne hoteller

Har du fået lyst til at rive lidt tid ud af kalenderen for at fokusere på dig selv, så skulle du tage et kig på nogle af de mange wellness- og spaophold, som tilbydes gennem Small Danish Hotels over hele Danmark.

Besøg fx Hotel Vejlefjord, Fjordgaarden, Hotel Faaborg Fjord eller Marienlyst Strandhotel. Flere andre kroer og hoteller tilbyder også spa- og wellnessophold i samarbejde med lokale kurbade, hvor det er muligt at få spa med massage eller hammam.

Herunder kan du læse mere om 4 udvalgte steder, der tilbyder spa- og wellness.

 

Small Danish Hotels

 

Hotel Fjordgaarden

6950 Ringkøbing
700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

Spaophold

 

Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference (Faaborg)

På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov, gastronomiske eventyr og muligheder. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med magiske minder og fornyet energi.

 

spaophold

 

Marienlyst Strandhotel, Helsingør

Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

 

Vejlefjord

 

Hotel Vejlefjord (Stouby nær Vejle)

Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa.
USA

Rejsetilbud

Julemarked i Berlin
Julemarked i Berlin
Se rejsetilbud
Julekrydstogt på Rhinen
Julekrydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud
Best Travel
Krydstogt på Donau
Se rejsetilbud

I samme kategori

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)