Længes du også efter sommerferien 2021, hvor verdenssituationen forhåbentligt er lidt mere normal, og man har frihed til at tage ud og få nogle oplevelser igen? Vi drømmer os væk til ét af Danmarks bedste sommerhusområder omgivet af fuglekvidder, høj solskin, legende børn i haven og en god bog – tæt ved stranden.

Hvis du også synes, det lyder ret godt, så læs med her, hvor vi giver dig listen over Danmarks skønneste sommerhusområder, så du kan planlægge, hvor din ferie skal gå hen. I disse områder er du garanteret idyllisk sommerhushygge!

 

Skagen, Nordjylland

Så snart du rammer Skagen, sænker der sig en særlig ro over dig! Skagen er bare skøn, og byens charmerende centrum får dig helt ned i gear. Byen har mange spisesteder og hyggelige caféer, og der er en masse seværdigheder i området. Fx Bolcheriet (hvor du bare MÅ ind for at blande dine egne hjemmelavede bolcher), Grenen, Råbjerg Mile, Den Tilsandede Kirke, Ørnereservatet, Nordsø Oceanarium og MEGET mere.

Du skal nok ikke lige tage til Skagen i uge 29, hvor resten af Danmark (!) også er her (den såkaldte ”Hellerup Uge”, hvor nordsjællandske jetsettere indtager Skagen), men på alle andre tidspunkter er Skagen bestemt et besøg værd. I Skagen finder du nemlig også enestående natur, klitter, plantager, store hedeområder og masser af sandstrande!

 

Sommerhusområder

 

Tisvildeleje, Nordsjælland

I Tisvildeleje finder du alt, du kan ønske dig på en sommerhusferie i Danmark. Her er en kilometerlang hvid og børnevenlig badestrand, et livligt byliv, smukke skove og lyngklædte bakker.

Tisvildeleje byder også på både indbydende restauranter, butikker, gallerier og et loppetorv hver sommerlørdag. De lækre strande ved Rågeleje (ca. 9 km væk) og Liseleje (ca. 14 km væk) er også et besøg værd. I området finder du også Tibirke bakker, der er en del af skoven Tisvilde Hegn samt Arresø, der er Danmarks største sø. Her indbydes der til både cykel-og vandreture.

Eller hvad med en tur til Gribskov, der er én af Danmarks største skove? Der er altså masser af naturoplevelser nær Tisvildeleje, der kan få dig helt ned i gear. Men skal du også have én på opleveren, så er der ligeledes mange arrangementer sommeren igennem, fx dragefestivalen i Liseleje, markedsdage og midsommerfesten med Sankt Hans-bål på stranden og fakkeltog.

 

Sommerhusområder

 

Vesterhavet, Vestjylland

En fortælling om Danmarks bedste sommerhusområder ville ikke være noget værd uden Vesterhavet! Vesterhavet er mange danskeres foretrukne sommerhusområde, hvor man får en særlig følelse af at komme helt væk fra hverdagen. Blåvand er et af de største og mest populære sommerhusområder ved Vesterhavet.

I Blåvand er der børnevenlig strand, hyggelige butikker med brugskunst og nips, caféer og spisesteder. Langs Vesterhavet er der også mange ferieoplevelser, foruden den unike natur. Tag først til Blåvandshuk fyr og nyd udsigten fra det 39 meter høje tårn ud over Blåvand, havet, Horns Rev og den store havvindmøllepark.

Tag også til Esbjerg og besøg Fiskeri- og Søfartsmuseet og tag på tur med Veterantog Vest! Der er altså masser af skønne ferieoplevelser ved Vesterhavet og Blåvand, så hvis din næste sommerhusferie går hertil, er der lagt op til en uforglemmelig rejse.

 

Sommerhusområder

 

Nexø, Bornholm

”Bornholm, Bornholm, Bornholm”…. Vi kan alle sammen huske den gamle hitsang! Og Bornholm er spækket med sommerhusområder. Østersøens enestående og charmerende klippeø af granit er et fantastisk sted at tage på sommerhusferie.

Med en kyststrækning på 158 km kan på halvanden times tid køre øen rundt. Fra Rønne til Dueodde, Dueodde til Svaneke, Svaneke til Allinge-Sandvig og fra Allinge-Sandvig til Rønne. Der er så mange unikke naturoplevelser og seværdigheder på Bornholm, at vi ikke ved, hvor vi skal begynde! Den Sorte Gryde, Jons Kapel, Hammershus, det højeste punkt Rytterknægten, Rokkestenen og meget meget mere.

Tager du i sommerhus i Nexø, kommer du tæt på de mest fantastiske sandstrande ved Dueodde og Balka samt byen Snogebæk, der er et lille hyggeligt fiskerleje med eget røgeri og chokoladefakbrik. Vælger du derimod Allinge-Sandvig, ja så kommer du tæt på vel nok Danmarks bedste røgeri med egen restaurant, Nordbornholms Røgeri, og du er på samme side af øen som den fantastiske Opalsøen.

 

Sommerhusområder