For 7. år i træk har hotel- og rejsesøgemaskinen Momondo.dk klarlagt danskernes favoritdestinationer for uge 27 og 28. Se her hvor vi danskere rejser hen og holder sommerferie, og hvilke destinationer, der er søgt mest på.


Danskernes 5 foretrukne rejsemål for flyrejser er:


Det er alle destinationer, der giver mulighed for kulturoplevelser, og hvor du næsten er sikret en sommerferie med solgaranti.


I Momondos internationale rejseundersøgelse svarer 35 %, at de går efter dasedage på en strandferie, og 40 % svarer, at de gerne vil opleve urban puls på en storbyferie. Danskerne er altså vilde med varme og sol, storbyliv og kulturoplevelser.


I forhold til sidste år er der flere destinationer, der har taget et ordentligt nøk op af popularitetsskalaen. De to største højdespringere er Edinburgh og Tokyo. 48 % flere har søgt på fly til Edinburgh i sommerferien, mens 42 % flere har søgt på Tokyo.


Her vil danskerne helst overnatte på deres sommerferie


Momondo har i deres undersøgelse også spurgt danskerne, hvad der er vigtigt for os, når vi skal booke en overnatning. Her svarer 58 %, at det vigtigste er, at morgenmaden er inkluderet.


Andre svarer, at det vigtigste er gratis wifi og hotelfaciliteter som træningscenter, swimmingpool og hotelrestaurant. Hele 67 % foretrækker et hotel, når der skal vælges overnatningsmulighed.

Og hvilke foretrukne rejsemål er det så, vi har søgt på, når vi har kigget efter hotelovernatninger i 2019. Dette har Momondo også klarlagt. De 5 foretrukne er:


Hér er det altså især de europæiske storbyer, der er danskernes favoritdestinationer, og som de gerne vil overnatte i. London topper listen, men det er også her, du finder shopping i verdensklasse, uforglemmelige musicaloplevelser og fantastiske muséer.


Og så er det kun 1 times flyvetur væk med meget budgetvenlige billetpriser. Det er altså overskueligt for de fleste at tage på en lille getaway til Englands hovedstad.