Opdag skjulte skiperler: 6 smukke skiområder i Europa

At vælge de mest smukke skiområder i alperne er som at vælge den smukkeste diamant. Uberørte toppe og glitrende sne giver en attraktiv pakke – selv med nogle af vores menneskeskabte “kreationer” – men nogle alpine skisportssteder bærer bare deres skønhed en lille smule bedre.

Stemningen, arkitekturen, atmosfæren, personligheden – det hele tæller, når regnskabet skal gøres op. Følgende seks europæiske skatte vil glæde ethvert alpinhjerte og udgør de smukkeste skiområder i Europa. Listen er udarbejdet af CNN Travel.

 

1. Skiområde Zermatt i Schweiz

Zermatt er lig med berømt Valais-landsby, skiløb i verdensklasse, rig bjergbestigningshistorie og en ikonisk høje toppe.

Zermatt er et kulturelt tilbageblik til en schweizisk tid, hvor århundredgamle lader og huse bliver holdt på stenpæle for at holde mus ude. Desuden er de udsmykket med fint håndværk udenpå.

En tandhjulsjernbane tøffer op til skråningerne omkring Gornergrat og giver en fantastisk udsigt over Monte Rosa-området, mens svævebanerne op til Klein Matterhorn giver nærbilleder af selve ikonet samt adgang til Cervinia i Italien.

En tur værd: Chez Vrony på Sunnegga-skråningerne byder på et majestætisk bjergbord med Matterhorn som kulisse. I byen udnytter Matterhorn Museum en rig historie med landbrug og klatring.

 

 

2. Wengen i Schweiz 

Her får du en klassisk schweizisk landsby omgivet af berømte topmøder.

Landsbyen, som kun kan nås med tog eller svævebane, skuer ud over den dybe Lauterbrunnen-dal og op mod de berømte 4.000-meter-toppe Eiger, Monch og Jungfrau.

I Wengen oser af autencitet med store gamle hytter og børn, der tager slæden i sneen til skole. Desuden er det hjemsted for det berømte Lauberhorn downhill-løb på World Cup-banen. Løbet går gennem en tunnel af et andet tog op til Kleine Scheidegg på 2.061 meter, hvor du kan klatre på Eigers nordside nærmest direkte fra din frokostpause. Dermed kan man altså godt kigge lidt efter Schweiz, der allerede beriger listen med to smukke skiområder.

Turen værd: Et tog fra Kleine Scheidegg kører op gennem Eiger og stopper for at lade rytterne se ud vinduet i klippen på selve nordsiden, før det når Jungfraujoch (3.454 meter) i spidsen af den enorme Aletsch-gletsjer: en UNESCO World Heritage Site berømt for skiløb og klatring.

 

3. Kitzbuehel i Østrigs smukke skiområde med tyrolsk charme

Det smukke skiområde Kitzbuehel i Østrig
Det smukke skiområde Kitzbuehel i Østrig

 

I Kitzbuehel får du ægte tyrolsk charme, brostensbelagte gader og et mekka for skiløb. 

Det er skiløbs svar på Wimbledon. Kitzbuehel er old-school, ikonisk og det åndelige hjem for flotte nedfarter. Den tyrolske by er vært for det historiske Hahnenkamm-løb hvert år i januar, når verdens bedste skiløbere kaster sig ned ad et stejlt smalt løjpe af is – 40,4 grader på det stejleste punkt – bedre kendt som Streif.

Før corona gik Kitzbuehel amok under løbsugen. Snapse-drevne fans, der brøler med på deres favoritter og senere klemmer sig ind på den berygtede Londoner-pub for at få øl serveret af de amerikanske og canadiske skihold. Resten af tiden er Kitz en elegant charmetrold med et århundreder gammelt centrum omgivet af Wilder Kaiser-bjergenes bløde toppe.

Turen værd: For en autentisk smag af Tyrol tilbyder Huberbrau Stuberl surringer af schnitzel, gullasch og dumplings i stemningsfulde omgivelser.

 

 

4. Megeve i Frankrig har det smukkeste view

Mont Blanc-udsigt, stilfuldt centrum og duft af fyrretræ er nogle af de indtryk, man får i det smukke skiområde i Megeve i Frankrig.

Megeve muskler sig ind på listen i kraft af sin placering, med nærbilleder af Mont Blanc, Vesteuropas højeste top på 4.810 meter. Byen var et af de første specialbyggede feriesteder i Alperne, udviklet af den velhavende Rothschild-familie i 1920’erne, men i modsætning til nogle af Frankrigs nyere specialbyggede karbunkler er de gamle landbrugsrødder blevet bibeholdt.

Det maleriske brostensbelagte centrum giver en autentisk luft, mens sejlads på de vidunderligt skovklædte lavere skråninger fylder dine næsebor med den behagelige duft af fyrretræ.

Turen værd: Gourmeter er forkælet med valg i Megève, men øverst på bunken er kokken Emmanuel Renauts tre-Michelin-stjernede Flocons de Sel.

 

5. Det smukke skiområde Cortina d’Ampezzo i Italien

Her får du en Jetset-perle med snebeklædte spir i Italien.

Denne bedøvelse i de sydlige alper er en magnet for den smukke stemning. Blot to timer nord for Venedig sidder Cortina d’Ampezzo i en solrig skål omkranset af de tårnhøje spir i de østlige Dolomitter. En region på UNESCO’s verdensarvsliste, hvoraf nogle er over 3.000 meter.

Cortina var vært for de olympiske vinterlege i 1956 og var rammen om en vis James Bond-film. Når du kiggede på hende, ville du måske ønske, at Cortina var “For Your Eyes Only.”

Turen værd: Hvis det er godt nok for Mr. Bond, kan det femstjernede Miramonti Majestic Grand Hotel måske gøre jobbet for dig. Eller tag 007’s licens for at begejstre og løbe den olympiske bobslædeløb.

 

8. Alpbach i Østrig er en skjult, smuk skiperle

Skjult skiperle, Alpbach, Østrig
Skiområdet Alpbach i Østrig er en gemt skiperle med ægte tyrolsk charme.

 

Sød, fuldkommen og beskeden er de tre ord, der beskriver Alpbach bedst.

Smukke, smukke Alpbach har længe vidst, hvad dens bedste egenskaber er og gjort meget ud af at fremvise dem. Middelalderlandsbyens traditionelle trægårde viste sig at være banebrydende for tidlige turister, og det har hængt ved, når fremtidige turister har planlagt deres skitur. 

Alle øverste etager i nye bygninger skal beklædes med træ for at bevare det fortidens præg. Det søde, hjemmelavede look – landbruget lever stadig i høj grad – har vundet prisen som “Østrigs smukkeste landsby”. Og den konkurrence er ikke nem at vinde.

Skiløbet er generelt blidt og lavt, da landsbyen kun ligger 1.000 meter over havets overflade. Men denne tyrolske skat lever op til navnet på det skiområde, den deler med den nærliggende Wildschonau-dal – Ski Jewel.

Turen værd: Den rustikke Boglalm er en favorit i Alpbach tæt på toppen af Galtenberg-slæbeliften, der tilbyder autentiske tyrolske retter såsom gullaschsuppe eller grillet pølse. 

Og så er det bare om at få planlægt, hvilket af disse smukke skiområder der skal være destination for jeres næste tur.

Rejsetilbud

tyskland-cochem-960_1
Sandstrand på Algarvekysten
Ringkøbing Fjord

I samme kategori

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)