Der findes ingen bedre måde at nyde vinterferien på end at tage på skiferie. Vi er så heldige i Europa, at vi har nogle af de bedste destinationer.

Det er lige meget, om du er en erfaren skiløber, eller det er første gang, du sætter et par ski på dine fødder – der er noget til alle niveauer. Du finder børne- og begynderbakker, men du finder også off-pist terræn, smalle stier og mange andre udfordringer.

Skisæson 2022: Covid-19 skal vi desværre stadig tage højde for. Du skal derfor være opmærksom på, hvilke restriktioner og krav der er netop i det land eller område, som du vælger at tage til. Du kan se, hvordan du skal forholde dig på de forskellige landes regeringswebsider.

 

Courchevel, Frankrig: Skiløb hos det største skisportssted

Courchevel er ét af de største og mest berømte skisportssteder, du kan finde i Europa. Det er især kendt for de tre dale, Les Trois Vallées. Det er et skisportssted, hvor du kan komme året rundt – da de holder sneen i live.

Courchevel fem separate landsbyer har et godt terræn for begyndere og let-øvede. En fjerdedel af de samlede pister er for begyndere, og en tredjedel er for de mindre erfarne. Det er særligt familievenligt med de forskellige områder til børn. Men du finder også luksusophold, hvor du kan spise middag på flere Michelin-restauranter.

 

Skiløb matterhorn

Naturskønne omgivelser tilføjer noget ekstra til turen på ski.

 

Zermatt, Schweiz

Zermatt har Schweiz’ største lodrette fald og skiterræn i højder af 3.900 meter. Et skisportssted med Matterhorn som kulisse der sikrer stedet en plads på mange skiløberes ønskeliste.

Matterhorn giver byen ét af de mest naturskønne omgivelser i Europa, men Zermatt er også kendt for sine lange pister, hvor nogle ender lige i landsbyen – du kan bogstaveligt talt stå på ski hjem.

Gletsjeren gør skiløb året rundt muligt. For at gøre det enorme sti-netværk mere sikkert og mere tilgængeligt kan skiløbere downloade en gratis app, som kan guide skiløbere sikkert mellem stederne.

 

Val d’Isere, Frankrig: Skiløb ved Espace Killy

Val d’Isére og nabolandet Tignes deler en høj dal, der omgiver dem med høje tinder. Det byder på 300 kilometers skiterræn med mere end 150 skilifter.

Du kan opleve den enorme Espace Killy, der er opkaldt efter den tredobbelte olympiske guldmedaljevinder Jean-Claude Killy. Du kan normalt være sikker på at stå på ski på Glacier du Pisaillas i juni eller juli.

Der er terræn til alle niveauer, inklusiv pister for børn og begyndere. Selve byen er tiltalende, bilfri og kendt for sine gode restauranter.

 

Cortina d’Ampezzo, Italien

Højt i de italienske Dolomitter finder du byen Cortina D’Ampezzo med sine smukke omgivelser og fantastiske skiterræn. Det har været et tilflugtssted for mange jetsettere, efter de olympiske lege blev afholdt der i 1956.

I dag er der et meget bredere klientel, men du finder stadig de stilfulde underholdningssteder og smarte butikker, som du vil forvente af et smart europæisk skisportssted som Cortina d’Ampezzo.

Selvom du finder høje snerygge til skiløb, så er omkring halvdelen af terrænet for de mindre erfarne skiløbere, og du finder også sne for begyndere. Sammen med alpint skiløb byder Cortina på lange naturskønne langrendsløjper, en bobslædebane og den olympiske skøjtebane for skøjteløbere.

Skiløb mont blanc

Mont Blanc med sin skønne udsigt.

 

Chamonix, Frankrig: Skiløb ved Mont Blanc

Chamonixs beliggenhed på det snedækkede Mont Blanc – Europas højeste bjerg på 4.807 meter – gør stedet til et ikon. Bjergets højde og gletsjerne omkring har en kølende effekt, der bevarer sneen og sikrer noget af de bedste og længstvarende sneforhold i Alperne.

Chamonix har opnået international berømmelse, da det har noget af verdens mest udfordrende terræn. Du kan stå på ski ved Grands Montets, ét af de seks forskellige skiområder i Chamonix. Mindre erfarne skiløbere kan nyde Brévent- og Flégère-områderne. Begyndere vil nyde de blide løjper i skiområdet Balme–Vallorcine.

Sankt Anton am Arlberg, Østrig

Seriøse skiløbere tager til Østrigs Arlberg-region for at udfordre sig selv. Ved Sankt Anton finder du et dusin af superekspert-løjper. Den længste er den krævende 10-kilometer Valluga-St. Anton med en højdeforskel på 1.347 meter fra top til bund.

Sankt Anton er især kendt for sine omkring 200 off-piste-muligheder til avanceret skiløb. Byen byder dog også på kroer, der normalt er kendt for sine livlige afterski-scene.

 

Kitzbühel, Østrig: Skiløb i romantiske omgivelser

Skiløbsbyer bliver ikke smukkere eller mere romantiske end landsbyen Kitzbühel i de østrigske alper. Selvom de farverige bygninger huser luksushoteller og dyre butikker, byder Kitzbühel også familier og budgetrejsende velkommen med små familiedrevne kroer.

Det mest udfordrende af alle downhill-løb afholdes her årligt. Det er det berygtede Hahnenkamm.

Sankt Moritz, Schweiz

Antallet af skikonkurrencer, der er blevet afholdt i Sankt Moritz, burde give dig et hint om, at dette er et feriested med skiløb i verdensklasse.

Sankt Moritz er ét af Europas første – nogle hævder det første – vinterresort, og det har derfor stadig en trendy kundekreds og en tydelig luksuriøs atmosfære. Der sker dog meget andet end skiløb i Sankt Moritz. Du finder skøjteløb, kælkning, nordisk skiløb, bobslæde og kite ski.