Når du planlægger at tage på singlerejser, skal du ikke tage hensyn til andre end dig selv. Du bestemmer alt selv, og derfor er rejsen også lettere at planlægge. En singlerejse er en god mulighed for at møde nye mennesker, hvad end det er nye venner, en kæreste eller en fremtidig rejsemakker. 

Der er også stor sandsynlighed for, at en singlerejser kan booste din selvtillid. Du får blod på tanden og tør prøve noget mere. Du lærer i det hele taget dig selv bedre at kende og finder ud af, hvad du vil, og hvad du ikke vil.  

Vi har her samlet nogle gode råd til dig, der gerne vil på din første singlerejse. 

Gør dig klart hvad formålet med en singlerejse er

Det er en god idé at gøre dig klart, hvad formålet er. Vil du møde en partner, have nye venner eller måske bare lære dig selv bedre at kende?

Hvis du gerne vil møde en partner eller få nye venner, så er det en god idé at bestille en rejse, hvor der er planlagt fælles aktiviteter, fx kulturelle ferier. På den måde kommer du let til at kende dine rejsemakkere, og du kan hurtigt spore dig ind på, hvem der kunne være interessant at lære bedre at kende.

Vær åben og udadvendt, så du på den måde viser, at du har lyst til at møde nye venner eller måske endda kærligheden. Når man snakker og diskuterer emner, så kan du få en idé om, hvem der har de samme værdier som dig, og du kan vurdere, om det er personer, du gerne vil lære bedre at kende. 

På en singlerejse er der tid til at fokusere på dig selv. Tænk over, hvad du har lyst til, og hvad du gerne vil opleve. Det er alt sammen op til dig. Hvil i dig selv og vælg en destination, der opfylder netop dine krav. 

singlerejser


Singlerejser: Ferie alene – i fællesskab


Selvom du er vant til at gøre ting alene derhjemme, så kan det alligevel godt være et stort stridt at tage på ferie alene. Men husk, at du helt sikkert ikke er den eneste, der er alene afsted. 

Det kan også virke angstprovokerende at være alene i et fremmed land. Men så længe du bruger din sunde fornuft, er der ikke grund til bekymring. Bevæg dig på de steder, hvor der færdes mange mennesker, og lad være med at gå ned ad de skumle gader.

At tage på restaurant alene er måske allerede noget, du har gjort herhjemme. På ferien gælder det også, at bare fordi du er alene, så skal du ikke gå på kompromis med den lækre mad. Forkæl dig selv og smag på ny mad. Bagefter kan du tage ud og få en drink og sætte dig i baren, hvor det er nemt at falde i snak med andre – hvis det er dét, du gerne vil.

Sørg også for altid at have noget læsestof eller anden form for beskæftigelse med. Så kan du altid hive det frem, hvis du får behov for det. 

På rejsen er det en god idé at holde kontakten med dem derhjemme. På den måde kommer du også ensomheden til livs, hvis den skulle ramme dig. Del også billeder og oplevelser med dem derhjemme på de sociale medier. 

Find den rigtige singleferie


Det findes en del selskaber, der kun specialiserer sig i singlerejser. Hos dem kan du trække på deres erfaringer og vejledning i forhold til at rejse alene. 

Hvis du rejser med et rejseselskab, så kan de også hjælpe med at arrangere aktiviteter på rejsen. Book dem eventuelt hjemmefra, så ikke du skal tænke på det, mens du er afsted.