Når du planlægger at tage på singlerejser, skal du ikke tage hensyn til andre end dig selv. Du bestemmer alt selv, og derfor er rejsen også lettere at planlægge. En singlerejse er en god mulighed for at møde nye mennesker, hvad end det er nye venner, en kæreste eller en fremtidig rejsemakker. 

Der er også stor sandsynlighed for, at en singlerejser kan booste din selvtillid. Du får blod på tanden og tør prøve noget mere. Du lærer i det hele taget dig selv bedre at kende og finder ud af, hvad du vil, og hvad du ikke vil.  

Vi har her samlet nogle gode råd til dig, der gerne vil på din første singlerejse. 

Gør dig klart hvad formålet med en singlerejse er


Det er en god idé at gøre dig klart, hvad formålet er. Vil du møde en partner, have nye venner eller måske bare lære dig selv bedre at kende?

Hvis du gerne vil møde en partner eller få nye venner, så er det en god idé at bestille en rejse, hvor der er planlagt fælles aktiviteter, fx kulturelle ferier. På den måde kommer du let til at kende dine rejsemakkere, og du kan hurtigt spore dig ind på, hvem der kunne være interessant at lære bedre at kende.

Vær åben og udadvendt, så du på den måde viser, at du har lyst til at møde nye venner eller måske endda kærligheden. Når man snakker og diskuterer emner, så kan du få en idé om, hvem der har de samme værdier som dig, og du kan vurdere, om det er personer, du gerne vil lære bedre at kende. 

På en singlerejse er der tid til at fokusere på dig selv. Tænk over, hvad du har lyst til, og hvad du gerne vil opleve. Det er alt sammen op til dig. Hvil i dig selv og vælg en destination, der opfylder netop dine krav. 

singlerejser


Ferie alene – i fællesskab


Selvom du er vant til at gøre ting alene derhjemme, så kan det alligevel godt være et stort stridt at tage på ferie alene. Men husk, at du helt sikkert ikke er den eneste, der er alene afsted. 

Det kan også virke angstprovokerende at være alene i et fremmed land. Men så længe du bruger din sunde fornuft, er der ikke grund til bekymring. Bevæg dig på de steder, hvor der færdes mange mennesker, og lad være med at gå ned ad de skumle gader.

At tage på restaurant alene er måske allerede noget, du har gjort herhjemme. På ferien gælder det også, at bare fordi du er alene, så skal du ikke gå på kompromis med den lækre mad. Forkæl dig selv og smag på ny mad. Bagefter kan du tage ud og få en drink og sætte dig i baren, hvor det er nemt at falde i snak med andre – hvis det er dét, du gerne vil.

Sørg også for altid at have noget læsestof eller anden form for beskæftigelse med. Så kan du altid hive det frem, hvis du får behov for det. 

På rejsen er det en god idé at holde kontakten med dem derhjemme. På den måde kommer du også ensomheden til livs, hvis den skulle ramme dig. Del også billeder og oplevelser med dem derhjemme på de sociale medier. 

Find den rigtige singleferie


Det findes en del selskaber, der kun specialiserer sig i singlerejser. Hos dem kan du trække på deres erfaringer og vejledning i forhold til at rejse alene. 

Hvis du rejser med et selskab, så kan de også hjælpe med at arrangere aktiviteter på rejsen. Book dem eventuelt hjemmefra, så ikke du skal tænke på det, mens du er afsted.

Vi har her fundet rejseselskaber, der udbyder rejser for singler. Dette er rejser, hvor man – selvom man rejser alene – bliver en del af et fællesskab med andre singler. Der er derfor lagt op til masser af nye bekendtskaber

Tre bud på din næste singleferie


1. Singlerejse til Bornholm med Team Bornholm


Hos Team Bornholm er de vant til at arrangere singlerejser, som de kalder ”Ferie-alene-i-Fællesskab-turen”. Turen går – selvfølgelig – til skønne Bornholm. Man overnatter på det lækre Griffen Spa Hotel, der ligger med en enestående havudsigt ved strandpromenaden i Rønne, og hotellet har et stort og lækkert spaområde.

Rejsen inkluderer bl.a. morgen- og aftenbuffet hver dag samt en masse udflugter. Der er altså rig mulighed for hyggeligt og sjovt samvær med andre singler. Så hvis formålet for dig er at møde nye venner eller måske endda kærligheden, så er denne rejse noget for dig.

Læs mere her

Singlrejser til Bornholm

2. Singlerejser med erfarene rejseledere med Vitus Rejser


Når du rejser som single med Vitus Rejser, er det sociale aspekt i centrum. På alle rejser spiser man middage sammen og tager på udflugter. De erfarne rejseledere er dansktalende og har fokus på at samle gruppen og at skabe en behagelig stemning. Disse singlerejser er altså for dig, der tager afsted med formålet at få nye bekendtskaber.

Læs mere her

3. Singlerejser til Costa del Sol med Hjerting Rejser


Hos Hjering Rejser tilbydes bl.a. singlerejser til Costa del Sol – især for dem på 60+. Singlerejser hvor du bliver en del af et fællesskab og har andre at dele dine oplevelser med. Costa del Sol er i det hele taget en oplagt destination for singlerejser.

Hele Andalusien byder nemlig på fantastisk kultur, natur og gastronomiske oplevelser. Samtidigt er priserne stadig til at betale, hvilket gør det spiseligt – selv for singler.

Læs mere her