Mærkevarebutikker i Prag


Det bedste sted at gå på shopping i Prag ligger på gaden Parizska i den gamle bydel Staré Mesto. Her finder de mest eksklusive mærkevarebutikker i Prag.


Der er dog ikke forfærdelig meget at spare på mærkevarer i Prag ift Danmark. Gaden rummer smukke bygninger og du finder butikker i Prag, med alle de kendte mærker.

Mærkevarebutikker i Prag

Markeder i Prag


Typiske tjekkiske markeder at også et sjovt sted at tage på shopping i Prag. Besøg fx Prags bazar, der har over 12 millioner besøgende om året!


Området hedder River Town Prague eller Holesovice Marked. Her finder du både frisk frugt, outletbutikker, små boder med specialiteter og genbrug. Dette marked er også kendt som ‘det gule marked’ i Prag.


Der er masser af kopivarer i Tjekkiet, så lad dig ikke friste til at købe en billig kopi-t-shirt, der går i stykker efter to vaske. Desuden er toldmyndighederne meget strikse i Tjekkiet.

Markeder i Prag

Shoppingcentre i Prag


Prag har selvfølgelig også, ligesom alle andre storbyer, enorme shoppingcentre.


Prøv at lægge vejen forbi centret Nový Smíchov i 3 etager. Centret er nemt at komme til med metro linje B samt flere buslinjer. Der er både H&M, Zara og mange andre tøjbutikker, skobutikker og specialforretninger.


Priserne er lavere her i centret end i specialbutikkerne i gaderne. Der er også et stort madområde med alt lige fra McDonalds til Sushi.

Shoppingcentre i Prag

Souvenirs fra shopping i Prag


Typiske tjekkiske souvenirs er glas, håndmalede æg, trælegetøj, hånddukker og håndarbejde. Souvenirforretningerne finder du over alt, især i den gamle bydel og på begge sider af Karlsbroen.


Husk på at jo længere du kommer væk fra centrum, jo billigere bliver tingene også.

Vi kan heller ikke undgå at nævne øl, når vi taler om Tjekkiet. Landet har mere end 400 byggerier, og priserne er derfor lave på øl. Så nogle forskellige spændende øl er også en oplagt souvenir eller gaveidé. Tilhørende traditionelle ølkrus kan også købes sammen med.


Læs mere om Prag: