Shopping i Kalverstraat


Skal du på shopping i Amsterdam er Kalverstraat uundgåelig. Det er den måske mest populære shoppinggade i Amsterdam. Kalverstraat betyder Kalvegade, og kommer sig af dengang der blev drevet kalve gennem gaderne hele vejen til markedet på Dam.

Går du fra Amsterdams hovedbanegård og ind på Nieuwendijk, har du omtrent 2,5 kilometers shopping. Her finder du alle de store brands og varehuse, såsom H&M, Zara, Levi’s, Nike og mange flere. Når du enden, og har stadigvæk ikke brugt alle dine penge, finder du Kalverpassage, som er et moderne indkøbscenter i tre plan, som med garanti også har et godt tilbud eller to til dig.


Mærkevarebutikker i Amsterdam – Leidsestraat


Hvor Kalverstraat har flere kommercielle butikker, har Leidsestraat et større udvalg af luksuriøse mærkevarebutikker. Her finder du bl.a. eksklusive butikker som Filippa K, Karen Millen, Abercrombie & Fitch og Shoebaloo.

Leidsestraat har desuden en del skobutikker, så hvis du mangler et par fede sneakers eller et par nye stiletter, er det her du skal tage hen.

Sporvognen i Amsterdam kører hele vejen langs Leidsestraat, så denne shoppinggade er lettilgængelig.

Kanal i Amsterdam


De Negen Straatjes i Amsterdam


Det ville næsten være synd, hvis ikke du besøgte De Negen Straatjes i forbindelse med din shopping i Amsterdam. ”De ni gader” er 3 x 3 små og hyggelige gader beliggende midt i byens famøse kanaldistrikt. De 9 Straatjes forbinder de fire hovedkanaler, Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht og Singelgracht.

Shoppingområdet De Negen Straatjes, befinder sig mere nøjagtigt mellem Raadhusstraat og Leidsestraat, og er det perfekte sted til shopping, for dig der elsker små nichebutikker. I dette kvarter finder du mange finurlige og unikke butikker, hvor du kan finde alt fra lækkert tøj (nyt såvel som genbrug) til lækre hollandske delikatesser.

Foruden gode shoppingmuligheder, finder du også masser af hyggelige og gode spisesteder i De Negen Straatjes. Skal du have tanket op, inden det går løs i butikkerne, så prøv evt. en lækker brunch på Jansz., eller tag et pitstop og få en kop god kaffe på Screaming Beans Coffee Roasters.


Jansz.


Adresse:

  • Reestraat 8, 1016 DN Amsterdam

Åbningstider:

  • Søn. – tors.: 12.00 – 22.00
  • Fre. – lør.: 12.00 – 23.00


Screaming Beans Coffee Roasters


Adresse:

  • Singel 276, 1016 AC Amsterdam

Åbningstider:

  • Man. – fre.: 08.00 – 17.00
  • Lør.: 09.00 – 17.00
  • Søn.: 10.00 – 17.00

Læs mere om “de ni gader” i Amsterdam her.

Shopping i Amsterdam


Amsterdam er ikke kun et godt sted at shoppe, hvis du er på udkig efter tøj. Går du på shopping i Amsterdam finder du også en masse imponerende musikbutikker og masser af unikke interiør forretninger.


Det bedste er at give sig god til at bevæge sig ned i sidegaderne. Her finder du de spændende og anderledes butikker med ting, som du ikke lige finder herhjemme.


Læs også: