Harzen

Seværdigheder i Prag: 8 spektakulære must-see attraktioner

Prag har fået tilnavnet “de tusinde spires by” med god grund. Når du kaster et blikover byens 1.100 år gamle skyline, vil du blive belønnet med en pragtfuld udsigt. Smukke kuplede kirker og skyhøje gamle tårne, der kombineres for at gøre Prag til et af verdens arkitektoniske perler.

Overalt vil du se fine eksempler på gotisk, barok, renæssance- og jugendstil spredt over byen. Dette giver en dramatisk kontrast til det robuste gamle Prags slot. Med et af de bedst bevarede historiske bycentre i Europa, åbner de smalle gader i Prags dejlige gamle bydel ud til spektakulære pladser, der hver især er hjemsted for velbevarede historiske bygninger. Oplev de bedste steder at besøge i denne fortryllende by med vores guide til de største seværdigheder i Prag.


Prags borg: Én af de vigtigste seværdigheder i Prag

Den vigtigste seværdighed i byen er uden tvivl Prags borg. Det er Europas største slotskompleks, som er spækket med klostre, paladser, kapeller og kirker, og hvis du vil have det hele med, tager det flere dage at komme igennem!

Tjekkiets præsident arbejder og bor netop her, og stedet har i over 1200 år været landets politiske centrum. Prags borg er særdeles velbesøgt, så overvej for din egen skyld at komme tidligt på dagen eller sent om aftenen for at undgå for meget trængsel. Borgen åbner allerede klokken 5 om morgenen og lukker først til midnat.

Prags borg


Karlsbroen: Én af de flotteste seværdigheder i Prag

Denne smukke bro i gotisk stil ligger ganske tæt ved Prags borg, så det er nærliggende at besøge de to seværdigheder i samme ombæring. Broen blev bygget i starten af det 15. århundrede og var indtil midten af det 19. århundrede den mest vigtige forbindelse mellem Prags borg, som ligger på vestsiden af floden Moldau og Staré Mesto (Den Gamle By) på østsiden af floden.

Broen er 516 meter lang og næsten 10 meter bred, og man kan komme op i de to smukke brotårne. Broen er spækket med statuer og skulpturer, der forestiller helgener og skytshelgener. Siden 1965 er statuerne og skulpturerne løbende blevet udskiftet med kopier, og originalerne er at finde på Nationalmuseet.

Karlsbroen Prag


Staré Mesto (Den Gamle bydel)

Du kan ikke besøge Prag uden at lægge vejen forbi Den Gamle Bydel Staré Mesto. Her er utrolig smukt og charmerende. Bydelen ligger lige i centrum på den østlige bred, og den er ikke særlig stor.

Prøv at bevæge dig lidt ud af de aller mest turistede gader i Den Gamle Bydel og gå på opdagelse i de små og smukke sidegader og nyd din frokost eller aftensmad i området.

Staré Mesto seværdigheder i Prag


Den Gamle Rådhusplads (Staromestske Namesti)

Dette er den helt centrale plads i Den Gamle Bydel (Staré Mesto). Pladsen er omgivet af flotte og velbevarede bygninger og er én af de bedste seværdigheder i Prag. Den er bl.a. i barokstil, men den mest kendte bygning på pladsen er nok Kinsky Palæet i Rokokostil.

På pladsen finder du også det kendte astronomiske ur (Orloj), som viser planeternes stilling på ethvert tidspunkt. Når uret slår, bevæger figurerne på facaden sig, og to porte åbnes.

Det er også muligt at komme op i selve rådhustårnet. På pladsen kan du også besøge Tyn Kirken, hvor den store danske astronom Tycho Brahe ligger begravet.

Den Gamle Rådhusplads, seværdigheder i Prag


Petrin-højen

Her ligger ”mini-Eiffeltårnet” og et spejlkabinet. Tårnet er 60 meter højt og indviet kun 2 år efter det ”rigtige” Eiffeltårn. Du kan tage sporvogn nummer 22, 23, 6 eller 9 og stå af på stationen Ujezd. Herefter skal du tage trappen et lille stykke op, holde til højre, og her finder du en lille ”bjergbane”, som du skal med for at komme helt derop. Til sidst skal du gå det sidste stykke hen til det lille Eiffeltårn.


Læs også: Shopping i Prag her:

 Petrin-højen

 

 

Wenzelspladsen: Seværdigheder i den nyere bydel i Prag

Et højdepunkt i Prags nye bydel, Nové Mesto-distriktet, er den vidunderlige Wenzelsplads (Václavské námestí). Pladsen er hjemsted for Nationalmuseet og talrige andre arkitektoniske skatte. Opkaldt efter skytshelgen for Bøhmen, hvis statue kan ses her, blev Wenzelspladsen skabt i det 14. århundrede under Karl IV’s regeringstid. Det var først et hestemarked og er siden blevet et af byens vigtigste offentlige rum, der stadig bruges til demonstrationer og festligheder.

Et besøg i dag er en sjov oplevelse og uden tvivl en af ​​de bedste gratis ting at lave i Prag. Her vil besøgende introduceres til nogle af byens bedste spise- og restaurantoplevelser samt gode shoppingmuligheder. Hvis du besøger Prag i december, er det også stedet for byens største julemarked.

Seværdigheder i Prag

Udforsk skattene på Nationalmuseet (Národní Muzeum)

Frisk efter en syv år lang renovering er Nationalmuseet i Prag spredt over en række steder. Disse huser adskillige vigtige samlinger, der repræsenterer en række forskellige områder. Her findes bogstaveligt talt millioner af genstande, der dækker mineralogi, zoologi, antropologi og arkæologi, samt kunst og musik. Entomologisamlingen alene tæller mere end fem millioner eksemplarer. 

Et særligt fornøjelig højdepunkt er den arkæologiske udstilling med dens omfattende samling af romerske artefakter fra det 1. og 2. århundrede sammen med talrige fund fra bronze og tidlig jernalder. (For en omfattende liste over alle steder og samlinger, besøg Nationalmuseets hjemmeside)

Nationalmuseet i Prag

 

 

Tilbring en dag i Prag Zoo

Prags fantastiske zoologiske have er ikke kun en af ​​de største turistattraktioner i byen, den er også blandt verdens bedste zoologiske haver. Beliggende i Troja-forstæderne er denne 140 hektar store attraktion en særlig sjov udflugt for dem, der rejser med børn. Højdepunkter for yngre børn inkluderer en sjov børnezoo, som tilbyder ponyridning og muligheder for at fodre dyrene, og en stor eventyrlegeplads.

Sammen med sine mere end 4.200 dyr, der repræsenterer omkring 650 arter – inklusive mange, der anses for at være tæt på udryddelse – er den zoologiske have kendt for sin rolle i at redde den indfødte (og truede) Przewalskis hest. Ting at gøre her inkluderer at køre på en stolelift med fantastisk udsigt over mange af dyreindhegningerne, samt at besøge den enorme girafudstilling, den fantastiske salamander-udstilling og den dampende indendørs tropiske jungle. 

Prag Zoo

Harzen

Rejsetilbud

Stranden Hotel Gilleleje Strand
Romantisk ophold på Hotel Gilleleje Strand
Se rejsetilbud
Togrejse i Italien
Togrejse i Italien, Cinque Terre
Se rejsetilbud
Safari i Sydafrika
Luksus-safari i Sydafrika
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Disneyland Paris
rooftop-barer
amusement-park-1594958_640

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
vitus300x600rund
Small Danish Hotels

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
Small Danish Hotels

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)