Når du skal ud at se på seværdigheder i Prag, er et Prag City Card måske noget for dig. Kortet giver gratis adgang til Prags borg, det jødiske museum, ZOO, Nationalmuseet og meget mere, inklusiv en 2 timers sightseeing bustur samt fri adgang til offentlig transport. For et 2-dages kort er prisen 58 Euro for en voksen. Et 3-dages kort koster 68 Euro, og prisen for et 4-dages kort er 78 Euro.

Det findes mange muligheder for at booke guidede vandreture eller bådture i byen. Prøv at besøge getyourguide.dk og se hvad mulighederne er for guidede ture, der passer til dit/jeres behov.


Prags borg – En af de vigtigste seværdigheder i Prag


Den vigtigste seværdighed i byen er uden tvivl Prags borg. Det er Europas største slotskompleks, som er spækket med klostre, paladser, kapeller og kirker, og hvis du vil have det hele med, tager det flere dage at komme igennem!

Tjekkiets præsident arbejder og bor netop her, og stedet har i over 1200 år været landets politiske centrum. Prags borg er særdeles velbesøgt, så overvej for din egen skyld at komme tidligt på dagen eller sent om aftenen for at undgå for meget trængsel. Borgen åbner allerede klokken 5 om morgenen og lukker først til midnat.

Prags borg


Karlsbroen – Én af de flotteste seværdigheder i Prag


Denne smukke bro i gotisk stil ligger ganske tæt ved Prags borg, så det er nærliggende at besøge de to seværdigheder i samme ombæring. Broen blev bygget i starten af det 15. århundrede og var indtil midten af det 19. århundrede den mest vigtige forbindelse mellem Prags borg, som ligger på vestsiden af floden Moldau og Staré Mesto (Den Gamle By) på østsiden af floden.

Broen er 516 meter lang og næsten 10 meter bred, og man kan komme op i de to smukke brotårne. Broen er spækket med statuer og skulpturer, der forestiller helgener og skytshelgener. Siden 1965 er statuerne og skulpturerne løbende blevet udskiftet med kopier, og originalerne er at finde på Nationalmuseet.

Karlsbroen Prag


Staré Mesto (Den Gamle bydel)


Du kan ikke besøge Prag uden at lægge vejen forbi Den Gamle Bydel Staré Mesto. Her er utrolig smukt og charmerende. Bydelen ligger lige i centrum på den østlige bred, og den er ikke særlig stor.

Prøv at bevæge dig lidt ud af de aller mest turistede gader i Den Gamle Bydel og gå på opdagelse i de små og smukke sidegader og nyd din frokost eller aftensmad i området.

Staré Mesto seværdigheder i Prag


Den Gamle Rådhusplads (Staromestske Namesti)


Dette er den helt centrale plads i Den Gamle Bydel (Staré Mesto). Pladsen er omgivet af flotte og velbevarede bygninger og er én af de bedste seværdigheder i Prag. Den er bl.a. i barokstil, men den mest kendte bygning på pladsen er nok Kinsky Palæet i Rokokostil.

På pladsen finder du også det kendte astronomiske ur (Orloj), som viser planeternes stilling på ethvert tidspunkt. Når uret slår, bevæger figurerne på facaden sig, og to porte åbnes.

Det er også muligt at komme op i selve rådhustårnet. På pladsen kan du også besøge Tyn Kirken, hvor den store danske astronom Tycho Brahe ligger begravet.

Den Gamle Rådhusplads, seværdigheder i Prag


Petrin-højen


Her ligger ”mini-Eiffeltårnet” og et spejlkabinet. Tårnet er 60 meter højt og indviet kun 2 år efter det ”rigtige” Eiffeltårn. Du kan tage sporvogn nummer 22, 23, 6 eller 9 og stå af på stationen Ujezd. Herefter skal du tage trappen et lille stykke op, holde til højre, og her finder du en lille ”bjergbane”, som du skal med for at komme helt derop. Til sidst skal du gå det sidste stykke hen til det lille Eiffeltårn.


Læs også: Shopping i Prag her:

 Petrin-højen