Paris er en historisk by fyldt med verdensberømte monumenter, museer og kvarterer. Seværdigheder i Paris er der mange af. Fra det øjeblik du sætter din fod i byen, vil du blive fordybet i fransk historie, omgivelser du vil genkende fra berømte film og den livlige stemning i Lysets By.

For at få et mål for byen under din tur til Paris, foreslår vi, at du starter med disse steder, du ikke må gå glip af:

 

Eiffeltårnet

 

Eiffeltårnet er for de fleste det første, de tænker på, når snakken falder på Paris seværdigheder. Tårnet er et enormt tilløbsstykke for turister og har over 7 millioner besøgende om året! Det er et must, når du er i Paris! Tårnet stod færdigt i 1889 og blev skabt af den franske ingeniør og arkitekt Alexandre Gustave Eiffel.

Det skulle bruges til en verdensudstilling i 1889 som et symbol på den industrielle revolution. Eiffeltårnet er 321 meter højt og kan ses fra det meste af Paris. Det har et grundareal på 100×100 meter. I dag bliver det brugt som både radio- og tv-sendemast, og der er også restauranter i tårnet.

  • Billetter til Eiffeltårnet


Pga. den enorme tiltrækningskraft på turister er der altid en uoverskuelig lang kø foran Eiffeltårnet, men man har mulighed for at booke billetter over internettet, som kan bruges til at springe køen over med. Find ”hurtig-billetter” til Eiffeltårnet på getyourguide.dk. Du kan her vælge mellem forskellige billettyper. En ”hurtig-billet”, der kun giver adgang til toppen, og hvor du som sagt springer køen over, koster 441 kr. for en voksen.

 

 

Triumfbuen

 

Triumfbuen er næst efter Eiffeltårnet også et ”must-see” af seværdigheder i Paris. Her er det også muligt at købe ”spring-køen-over-billetter” til Triumfbuens tag på fx getyourguide.dk. Det koster 91 kr. for en voksenbillet.

Historien bag Triumfbuen går helt tilbage til år 1806, hvor Kejser Napoleon igangsatte opførelsen af dette smukke bygningsværk for at hylde den franske hærs mange sejre. Den er opført i empirestil og stod færdig i 1836. Navnene på 660 franske helte er indgraveret på indersiden. Den ligger for enden af den mest berømte gade i Paris, nemlig Avenue des Champs-Élysées.

 

 

Notre Dame

Seværdigheder i Paris

 

Den smukke katolske domkirke Notre Dame ligger på den ene af to naturlige små øer i floden Seinen i Paris. Kirken stod færdig i 1345, og er én af de ældste bygninger i byen. Den imponerende katedral er 130 meter lang, 48 meter bred og 35 meter høj. Der er 387 trin til toppen af tvillingetårnene (69 meter høje), og indgangen ligger uden for kirken i den venstre side af facaden på Rue Cloître Notre-Dame.

I det sydlige tårn befinder den 13 tons tunge Emmanuel-klokke sig. Kirken er et imponerende mesterværk, og det er også i denne kirke, at Napoleon 1. blev kronet i 1804. Kirken danner desuden baggrund for den verdenskendte berømte roman Klokkeren Fra Notre Dame af Victor Hugo fra 1831. Der er gratis adgang til selve kirken, dog ikke til tårnet. En voksenbillet ved indgangen til tårnene koster 10 Euro.

Man kan også bruge sit ”Paris Museum Pass” til at komme ind i Notre Dames tårne. ”Paris Museum Pass” giver fri entré til over 50 museer og monumenter i Paris. Et 2-dages pas koster 48 Euro for en voksen, og et 4 dages pas koster 62 Euro. 

 

Musée du Louvre

 

Louvre er et enormt museum, og en af de største seværdigheder i Paris. Det er faktisk verdens mest besøgte museum. Det rummer næsten 35.000 kunstgenstande i de over 60.000 kvadratmeter store slotsbygninger. Kunstsamlingen er koncentreret om kunst op til midten af 1900-tallet. Det er flere gange blevet udbygget og ombygget siden sin første indvilgelse i 1190.

Tidligere fungerede kun en del af slottet som museum, men siden 1993 har hele slottet fungeret som museum. Det mest kendte kunstværk på Louvre er uden tvivl ”Mona Lisa” af Leonardo Da Vinci.

Du kan selvfølgelig bruge dit tidligere omtalte ”Paris Museum Pass” til at komme ind på museerne, og andre seværdigheder i Paris.

 

Disneyland Paris

Seværdigheder i Paris: Disneyland

 

Vi bliver simpelthen nødt til at medtage Disneyland her i vores guide over ting, du skal opleve i Paris. Oplevelsen er selvfølgelig mest rettet mod børnefamilier, men er du netop på udkig efter aktiviteter for børnefamilien under ferien i Paris, så må du ikke snyde dig selv for Disneyland.

  • Billetter til Disneyland


Prisen for entrébilletter til Disneyland, for én dag for 2 voksne og 2 børn er ca. 2550 kr (adgang til både Disneyland OG Walt Disney Studios Park). Hvis I kun ønsker adgang til Disneyland er entreprisen for samme familie 1970 kr. Køb billetter til Disneyland på booktickets.disneylandparis.com


Man skal på forhånd gøre det klart for sig selv og sine børn, at de nok ikke skal forvente at prøve mere en en håndfuld forlystelser, da køerne er uoverskuelige. Men så kan man også få meget tid til at gå med at opleve stemningen, figurerne og de imponerende optog. Det er selvfølgelig også en god dag at tjekke vejret i Paris, inden man tager afsted.

 

 

Seinen

Seværdigheder i Paris: Seinen

 

Seinen, floden, der løber gennem centrum af Paris, er præget af to charmerende naturøer, Ile de la Cité og Ile Saint-Louis, og adskiller byens nordlige og sydlige bred. De to flodbredder er opført på UNESCOs verdensarvsliste. De kan besøges til fods eller på cykel, eller ved at tage en berømt parisisk bateau-mouche.

Fra Seines bredder kan du beundre mange andre seværdigheder i Paris: Eiffeltårnet, Musée d’Orsay, Nationalforsamlingen, Louvre, Rådhuset, Conciergerie, Notre-Dame-katedralen og meget mere. 

Tøv ikke med at stoppe ved en af ​​de udendørs boghandlerstande, hvis ejere ofte nyder at chatte med besøgende.

 

En spadseretur gennem Le Marais

Le Marais

 

Det historiske kvarter, kendt som Le Marais, ligger i Paris’ 3. arrondissement. Din gåtur gennem dette område fyldt med romantiske fortovsterrasser, festlige barer og restauranter, kunstneriske rum og trendy butikker vil tage dig til Place des Vosges og dets Victor Hugo-hus, Hôtel Salé foran Picasso-museet og Carnavelet-museet.

I 1964 pressede Festival du Marais André Malraux til at gøre Le Marais til den første “bevarede sektor”, hjemsted for adskillige museer og historiske steder.

 

 

Versailles Paladset

Versailles Paladset

 

Det ikoniske palads i Versailles, bygget af solkongen selv, Ludvig XIV, og beboet af Ludvig XV, Ludvig XVI og Napoleon, er et stort historisk sted og uden tvivl et af de smukkeste paladser i verden.

Paladset er enormt: 63.154 m2 med 2300 værelser, heraf 1000 værelser åbne for offentligheden. Haverne er også ekstraordinære og dækker 815 hektar og inkluderer Petit og Grand Trianon, Queen’s Hamlet, den store og lille kanal og mere.