Har du begivet dig ud på en rejse “Down Under”, er der naturligvis en række seværdigheder i Australien, som du ikke kan være foruden.

Kontinentet favner storbyens summen, naturens dyreliv og ikke mindst muligheden for at forene de to til evige minder. Eksemplerne er mange, og derfor har vi samlet en række seværdigheder, som du bør skrive på din bucketlist.

Seværdigheder i Australien

Sydney Operahus & Sydney Harbour Bridge


Selvom at disse seværdigheder i Australien ikke er skjulte perler, så er det bestemt seværdigheder, som du bare SKAL have krydset af. Disse to klenoider er blevet afbilledet og berømt i utallige film. Næste gang du ser dem på det store lærred, så prik til sidemanden og fortæl, at dér har du været.

Det er to fluer med et smæk, da begge seværdigheder pryder havneområdet i Sydney. Er du ikke tilfreds med at beskue operahuset fra afstand, kan du komme med på en guidet tur. Hér vil du kunne høre historien om bygningen og blive præsenteret for den flotte arkitektur.

Cape Le Grand National Park, Esperance


For de flestes vedkommende er Australien og kænguruer et foreneligt synonym, som går hånd i hånd. Derfor er der ikke noget mere nærliggende end at komme helt tæt på dette planteædende pungdyr.

Australien består af utallige nationalparker, men Cape Le Grand National Park skiller sig dog ud fra resten. Især med de kridhvide strande med omvandrende kænguruer. Selvom at denne nationalpark ikke er vidt og bredt kendt for den almene turist, så er strandene blandt de smukkeste af sin slags. Strandene indbyder i særdeleshed til en dukkert i det krystalblå vand. 

Cape Le Grand

Barossa Valley, Adelaide


Er du vinconnoisseur eller nyder du bare et glas rødvin efter en lang arbejdsdag? Så kan Barossa Valley dække dig ind med områdets 150 vingårde. Blot en times kørsel fra Adelaide kan du finde Australiens mest velkendte vindistrikt.

Ønsker du et længere ophold blandt de solmodne druer, har du mulighed for overnatninger i de mange luksuriøse resorts. Hvis smagsløgene skal forkæles er dette stedet for dig. Her kan du nyde både prisvindende vin og udsøgt mad, imens du beskuer udsigten til de flotte vinmarker.

Barossa Valley er beliggende under et middelhavsklima, som sørger for idelle forhold for vinproduktionen, der er kendt for dens Shiraz og Cabernet. Du har derfor rig mulighed for at komme helt tæt på de vintønder, som senere bliver smidt på hylderne i Danmark. 

Great Barrier Reef, Queensland


Såvel som Operahuset i Sydney og Sydney Harbour Bridge er Great Barrier Reef en seværdighed, som du bare ikke må tilsidesætte på din rejse til Australien.

Koralrevet er blandt verdens syv vidundere, hvilket er en endnu større årsag til, at denne seværdighed er et must. Her får du 340.000 kvadratkilometer koral, som løber 2.000 kilometer langs Queenslands kyst. Er der en indre vandhund gemt i dig, har du al mulighed for at gå på opdagelse i det eksotiske vandliv, som Australien besidder.

Uagtet om du er til snorkling, dykning, motorbåd, vandscooter eller noget helt femte, så har Great Barrier Reef utallige muligheder for at komme på vandet. Siden at denne turistmagnet gennem tidens løb har tiltrukket et utal af mennesker fra alle afkroge af verden, har oplevelserne omkring ophobet sig. Derfor skal du ikke være bange for, at Great Barrier Reef er endnu strand. 

Seværdigheder i Australien