Rijksmuseum


Amsterdam er museernes by. Rijksmuseum er Hollands nationalmuseum, og en af de seværdigheder i Amsterdam du skal opleve. Du finder det på Museumstraat i centrum. Der er imponerende værker af både Frans Hals, Vermeer og Rembrandt. Huset rummer en stor samling malerier fra den hollandske guldalder og en samling af asiatisk kunst.

Adresse: 

  • Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam, Holland

Åbningstider:

  • Man. – søn.: 09.00 – 17.00


Van Gogh-museet


Dette imponerende museum har verdens største samling af van Gogh-malerier og –tegninger. Van Gogh er én af de mest storslåede kunstnere i europæisk kunsthistorie og levede fra 1853 til 1890. Man kan opleve faserne fra hans barndom og de forskellige følelsesmæssige faser indtil hans død.

Adresse: 

  • Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam, Holland

Åbningstider:

  • Man. – søn.: 09.00 – 17.00


Anne Franks Hus


Anne Franks Hus kan kun besøges med en online billet, så husk at køb billetteri god hjemmefra, ellers kommer man ikke ind. Anne Frank gemte sig sammen med sin familie for nazisterne under 2. verdenskrig. PÅ museet kan man se familiens skjulested samt få et indblik i Anne Franks liv.

Adresse: 

  • Westermarkt 20, 1016 GV Amsterdam, Holland

Åbningstider:

  • Søn. – fre.: 09.00 – 19.00
  • Lør.: 09.00 – 22.00
Anne Frank Museum Amsterdam


Coffeeshops


Noget, som de fleste kender til, er, at det i Holland er lovligt at sælge mindre mængder cannabis til eget brug til folk over 18 år. På Amsterdams berømte Coffeeshops sælges joints og potkager, og mange nysgerrige turister valfarter hertil for at opleve dette. Hvis man ikke lige er til dét, skal man tage på et Koffiehuis. Her sælges der ikke hash, og man kan nyde sin kaffe uden at blive skæv.


Red light district


De Wallen/Walletjes er det største og mest kendte red-light-district i Amsterdam. Det er en stor turistattraktion i sig selv og består af en labyrint af små gader med hundredevis af små lejligheder, der er udlejet til kvindelige prostituerede. Der forefinde også flere stripklubber, pornobutikker, et sexmuseum og coffeeshops.

Det er en anderledes oplevelse for turister at opleve, at de prostituerede sidder bag vinduerne i lejlighederne for at tiltrække kunder, og ydelserne finder sted i baglokalerne. Lejlighederne har ofte rødt lys, heraf navnet red-light-district. Man kan desuden booke en rundvisning i området.

Se kort over gaderne i red light district her

Red Light District i Amsterdam


Kanalrundfart i Amsterdam


Nyd et dejligt afbræk fra storbylivet med en hyggelig kanalrundfart. Amsterdam er spækket med smukke kanaler, der snor sig igennem byen, hvilket indbyder til en afslappet sejltur.

Man kan købe en dagsbillet, hvor man kan hoppe af og på, som man har lyst, hele dagen. Vælg mellem to ruter, hvor den ene fokuserer på det historiske, og den anden fokuserer på Amsterdams ”hemmelige” steder.

Læs mere om kanalrundfart i Amsterdam.

Kanalrundfart i Amsterdam


Albert Cuyp Marked


Er du til markeder, skal du besøge det berømte Albert Cuyp gademarked. Der er over 300 boder, og der er alt fra frugt, grønt og fisk til tøj og kosmetik. Tilmed skulle priserne være i bund.

Adresse: 

  • Albert Cuypstraat, 1073 BD Amsterdam, Holland

Åbningstider:

  • Man. – lør.: 09.00 – 17.00
  • Søn.: Lukket
Seværdigheder i Amsterdam - Albert Cuyp Marked


Fodboldkamp med Ajax Amsterdam


Ajax Amsterdam er Hollands største fodboldklub og en europæisk topklub. Det er den mest vindende hollandske klub igennem tiderne, og de har vundet Champions League flere gange. Der er tradition for flere danskere spillere på holdet. Fx har både Michael Laudrup, Christian Eriksen, Lasse Schöne og Kasper Dolberg spillet i klubben.

Klubben er især kendt for deres store ungdomsakademi ”Die Toekomst”, der udvikler nye talenter. En fodboldoplevelse med en hjemmekamp hos Ajax Amsterdam er imponerende for både store og små.

Du kan finde billetter til Ajax’s kampe her

Seværdigheder i Amsterdam - Ajax stadion

Læs også: