5 ting du bør opleve i Salzburgerland

De fleste forbinder nok Østrig og Salzburgerland med ski, varm kakao, pister og alt, hvad der ellers hører til for at fuldende skiferien. Sommeren i Salzburgerland er, hvis ikke skønnere, lige så fantastisk som den populære vintersæson. Sommeren i Salzburgerland er ideel for de aktive rejsende, som elsker at cykle på mountainbike eller hike. Udover de mange skønne cykel- og hiking ruter, så er der et væld af seværdigheder, du bare må opleve.

Er du naturelsker eller har du måske en forkærlighed for kulinariske oplevelser, så er Salzburgerland den helt rette sommerdestination! Vi har samlet 5 ting, du bør opleve i Salzburgerland om sommeren.

 

Salt Mine Salzburg – ”everything is very salty”

Salzwelten_Salzburg

Navnet Salzburg kommer af ”salt”, og med et besøg i Salzburg er det derfor essentielt at besøge en saltmine. Salt Mine Salzburg er Østrigs største saltmine samt den ældste i verden og bestemt en god kandidat, hvis du skal besøge en saltmine.      

Med et besøg i Salt Mine Salzburg bliver du ført ind i bjerget af et lille tog. På besøget kommer man dybere og dybere under jorden og længere og længere ind i bjerget. Du kommer over 1 km ind i bjerget og hele 210 meter under jorden. Her er både noget for voksne og børn, når I guides gennem minen og Østrigs historie. Desuden får I både lov til at ”glide” dybere under jorden samt sejle gennem minen. Det er en eventyrlig, guidet underjordisk tur for hele familien.

 

Golling Waterfall – et åndehul i naturen

Salzburgerland

Én af de mest kendte attraktioner i Salzburgerland er vandfaldet Golling. Det er en fantastisk og ikke mindst smuk naturoplevelse, som du bare må opleve, hvis du er i området. Vandfaldet er 75 meter højt, og vil du se det oppefra, er det muligt med en hiking tur.

Der er forskellige udsigtsposter undervejs, hvor du kan nyde synet af det smukke vandfald. Her får du virkelig en naturoplevelse i særklasse, når du midt i skoven mærker bruset fra vandfaldet og duften af frisk natur, som er med til at vække alle sanserne. Man føler sig renset både indre og ydre med et besøg ved det smukke vandfald. Det er desuden muligt for alle at se vandfaldet, uanset om du er gangbesværet eller ej.

 

 

The Gorge: Salzachöfen – adrenalin i luften

Salzachöfen

Salzachöfen er en vild kløft midt i Østrigs imponerende natur. Som noget helt særligt finder man zip-linen: Flying Fox, som er en oplevelse ud over det sædvanlige. Du kan få en fantastisk guidet tur gennem klippedalen, hvor du guides gennem Østrigs historie, som tydeligt har sat sine spor i de naturskønne omgivelser.

Efter turen, gennem klipperne, venter den mest spændende del – den betagende flyvning med Flying Fox gennem Salzach Gorge. På denne zip-line flyver du 800 meter over floden med en tophastighed på ca. 60 km/t. Under flyvningen kan du få et glimt af kløften, der ellers forbliver skjult. Det er en naturskøn oplevelse, hvor du med garanti får et adrenalin-kick med hjem.

 

Sommerrodelbahn Abtenau – en ”rutsjebane” i det fri

Salzburgerland

Hvordan lyder en over 2 km lang rutsjebane på skinner ned af en bjergside i dine ører? Det er den bedste beskrivelse af den såkaldte sommerrodelbahn i Abtenau. Efter en smuk tur med en skilift op ad bjerget er det tid til en rutsjetur ned af bjergsiden. Ruten er fastlagt, men du styrer helt selv farten.

Er du til fart, kan du endda nå en farthastighed på 45 km/t, når du suser ned af bjerget. Du kan også sænke farten lidt og nyde den smukke natur, du møder på rutsjeturen. Det er den perfekte attraktion for både store og små. Jeg garanterer, at du gerne vil have en ekstra tur, når du først har prøvet det.

 

The destilleri Guglhof – sluk tørsten

Salzburgerland

Et besøg på et destilleri er altid en god ide. Guglhof er det ældste destilleri i Salzburgerland og dets smukke indretning, gør det bestemt et besøg værd. Her producerer de både brandy, rom, whisky og gin. Frugterne der bruges, er fra deres egne, lokale farme og gør derfor deres alkohol helt speciel.

Få lov at se, høre, røre og ikke mindst smage destilleriets mange produkter. Du kan lære om, hvordan alkoholen produceres og se det store maskineri bag.

Rejsetilbud

Rejse til Peloponnes
Rejse til Peloponnes & Skønne Tolo
Se rejsetilbud
Donau
Cykelkrydstogt på Donau
Se rejsetilbud
Rejse til Nordgrækenland
Eventyrrejse til Nordgrækenland
Se rejsetilbud

I samme kategori

Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Marokko

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)