Harzen
USA

6 spændende oplevelser i Saigon

Efter en lang og smertefuld pause i corona-virussens navn, vender international turisme nu gradvist tilbage til Sydøstasien. Længes du også efter solens varme stråler, billig asiatisk street food og følelsen af storbyliv? Så er et smut til Vietnams største by, Ho Chi Minh City (bedre kendt som Saigon) ikke en dårlig ide.

Saigon er et overvældende sted – og ikke kun på grund af trafikken. Der er alt hvad hjertet begærer, uanset om du er til kunst, cuisine, kultur eller natteliv. Med så mange gode muligheder er mange rejsende bekymrede for at de vil misse noget. Men fortvivl ej, vi har samlet 6 spændende oplevelser, der helt sikkert er besøget værd.

 

1. Prut dig til prisen på Ben Thanh markedetben-thanh-market

Ben Thanh-markedet er et af Saigons kendte vartegn. Hver dag besøger tusindvis af vietnamesere (såvel som turister) markedet for en mangfoldig shopping-oplevelse.

Du kan købe næsten alt her. Tøj, smykker, souvenirs, mad, eksotiske frugter eller den populære vietnamesiske kaffe. Glem ikke at prutte om priserne!

 

2. Besøg Cu Chi-tunnelerne

Cu Chi-tunnellerne ligger omkring 35 kilometer fra byens centrum og er en oplagt oplevelse for historieelskeren. Oprindeligt havde tunnelerne en længde på 200 kilometer, men mange er forfaldet over tid. Disse er en del af et meget større netværk af tunneler i Vietnam, som blev brugt af Viet Cong-soldaterne under krigen som gemmesteder og som kommunikations- og forsyningskanaler.

Ting som mad, våben og medicin blev smuglet via tunnelerne, hvor der også boede mange nordvietnamesiske krigere. I dag kan du besøge et 90 meter langt tunnelstykke til minde om krigen og se for dig selv, hvordan det må have været tilbage i tiden.

 

 

3. Spis og drik på gaderne

 

Under dit ophold i Saigon vil du se masser af små plastikstole på gadehjørner, hvor folk sætter sig for at spise og drikke. Men for det meste vil du kun se de lokale på disse steder og ikke mange turister. Dyk ned i den lokale kultur og slut dig til de gæstfrie vietnamesere – du vil helt sikkert blive modtaget med et smil.

De fleste boder byder på øl om aftenen, som du kan nyde i vejkanten. Sæt dig ned, nyd en drink og absorber atmosfæren i byen. Du kan også prøve den lokale street food i Saigon på en guided ”street food aften-tour” og lade dig guide gennem de forskellige retter.

 

4. Nyd det mærkværdige natteliv

Hvis øllen i vejkanten smager af en til, er der gode muligheder for at tage den gode stemning med videre. Nattelivet i Saigon blomstrer og du vil helt sikkert sætte pris på den fantastiske barscene. Stedet at være er Bui Vien Street. Det er meningen, at det kun skal være en gågade, men bliv ikke overrasket, hvis du finder det sædvanlige kaos og de typiske scootere parkeret på fortovene.

Mens den yngre skare vil elske Crazy Buffalo Nightclub, har ældre generationer af både lokale og turister en tendens til at foretrække Acoustic Bar. Dette er stedet, hvor det er muligt at få en drink, mens du lytter til The Beatles eller Jimi Hendrix. Til de danseglade er der selvfølgeligt også et dansegulv, der bliver mere og mere travlt i løbet af natten.

 

 

5. Oplev Saigon i fugleperspektiv

Med beliggenhed på bredden af ​​Mekong-floden er byen stort set flad. Men den kan beundres oppefra ved Bitexco Financial Tower. Det eneste der skal til, er en elevatortur på omkring 60 kr. for at komme til Saigon Skydækket.

På klare dage er udsigten fantastisk. Der er desuden et lille museum indeni, med en flot udstilling om Ao Dai, den traditionelle kjole båret af vietnamesiske kvinder. Det er en god måde at lære lidt mere om landets kultur og levevis.

 

6. Få taget et instagram-værdigt billede ved Notre-Dame Basilica

 

Sidst men ikke mindst, har vi byens nok mest berømte symbol: Saigon Notre Dame-katedralen. Og med sine to høje klokketårne ​​er det også et af dets mest synlige. Katedralen har en unik, fantastisk arkitektur med hver mursten importeret fra Marseille, Frankrig.

Med netop denne beundringsværdige arkitektur, er strukturen ikke blot et religiøst sted for tilbedelse, men også en ideel baggrund til smukke feriebilleder. Det er derfor et populært sted for rejsende, par der tager bryllupsbilleder og desuden også studerende, der øver deres engelsk med turisterne.

Harzen

Rejsetilbud

Rejse til Svalbard
Oplev skønne Svalbard
Se rejsetilbud
Grønland
Oplev det bedste af Grønland
Se rejsetilbud
Hotel Faaborg Fjord
Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande
USA

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
Harzen

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)