Safari i Botswana

Safari i Okavango deltaet

De fleste, der tager på safari, vil gerne se ”the big five”: Bøffelen, leoparden, elefanten, løven og næsehornet. De fire af dyrene kan man se i Okavango-deltaet, og vi får dem at se, inden der er gået 24 timer. 

Antiloper på landingsbanen


Mens vi får ompakket vores bagage fra den lille Cessna-flyver og over i den ventende jeep, indtages vores tidligere landingsbane af en flok antiloper og zebraer. 

Vi begiver os af sted ad sandede og snoede veje. Vi har kun kørt ganske få minutter, da vi ser et vortesvin med dens unger. Lidt efter er vi så heldige at se en lille flok imponerende sabelantiloper, der søger i retning af et vandhul. En flok impalaer krydser vejen. Zee stopper jeepen, og hviskende siger han, at vi skal se over mod krattet til højre. Der – lige der – går en leopard. Vi har kun været i Okavango-deltaet en lille halv time, og allerede nu har vi set flere dyr, end mange andre safarirejsende når på en uge. Vi fortsætter mod lejren Vumbura Plains Camp, imens vi ser bavianer, flere antiloper og et par kuduer. 

Suiter med naturen i centrum


Vumbura Plains Camp har 14 luksustelte spredt over ca. 2,5 km. Man bor i et smukt kæmpestort rum, hvor indretningen er holdt i lyse materialer blandet med masser af lokalt mørkt træ, kaldet afrikansk ”mahogni”, fra området. Her er ikke tv, radio eller internetforbindelse. Til alle teltene er der en stor terrasse med en lille pool. Der er ingen direkte naboer, og ens luksustelt er omringet af et højt plankeværk ud mod gangbroen. 

Lokal underholdning


Det er mandag aften, og i aften er det de lokale, der står for aftenarrangementet. Maden, der bliver serveret, er det lokale traditionelle køkken, hvilket smager vidunderligt anderledes, mens det de øvrige dage er europæisk kogekunst. Under spisningen bryder de lokale pludselig ud i sang og dans. 

En leopard med to unger


Klokken 04.30 vækkes vi af Zee, da vi skal køre fra campen en time senere på safari. Målet er at spore vores leopard fra i går, og Zee ved, hvor den er.

Efter ca. en halv times bumlen når vi frem til leopardens lejr. Meget stille kører Zee nærmere, og da vi kun er ganske få meter fra leopardens yngleplads, slukker Zee motoren, og vi går i gang med at vente. Jeg suger morgengryet, lydene af fremmedartede dyr, der vågner, og den fantastiske duft af Afrikas flora dybt ind i sjælen. Alle mine sanser er vågne nu, og heldigvis, for blot få meter fra jeepen ser vi nu vores leopard. Hun bevæger sig rastløst frem og tilbage mellem et stort træ og nogle buske. Efter kort tids venten ser vi to små unger, der på klodset vis vælter rundt i det høje græs efter deres mor. 

Tre løvebrødre


Vores guide forklarer os, at der er tre løvebrødre, som lever sammen og som måske fortsat er i området. Vi begiver os ud på en eftersøgning, og efter små 20 minutter har han lokaliseret dem. Først kommer den ene løve, dernæst den anden og endelig den tredje med en afstand til vognen, vi sidder i, på mindre end 40 centimeter. Vi holder alle vejret og lader de vilde dyr passere i stille andægtighed.  

Seks elefanter


En elefantfamilie er på vej mod et vandhul, og vores guide ved atter præcis, hvor og hvornår det skal finde sted. Den store hanelefant mener, at vi måske er kommet lidt for tæt på og blafrer med ørerne, mens han trutter aggressivt af os. ”Elefanter skal man tage meget alvorligt”, forklarer vores guide, mens han bakker lidt tilbage, og vi sidder atter i stilhed, mens de største elefanter danner en naturlig forsvarscirkel rundt om de mindste, der fredsommeligt kan drikke det klare vand i vandhullet.

Fakta

Wilderness Safari, ”Vumbura Plains Camp”

Website: www.wilderness-safaris.com

Turen dertil 

Flyv med South African Airways ud af Frankfurt eller München til Cape Town. Retur priser fra cirka 6.000,- 

Rejsetilbud

Krydstogt på Nilen
Balkan
Togrejse gennem Tyskland

I samme kategori

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)